| navarre a întrebat:

Buna tuturor. Cine poate spune de ce in Biblia evreiasca(poporul ales), Isus este,, vazut"in alta lumina, fata de cum este descris in Biblia crestina?, si de ce din din Tora s-a copiat in Biblie numai vechiul testament?, cum de a avut asemenea putere de a decide asemenea lucruri Constantin cel Mare,(ce e bun si ce nu)si prin ce mijloace?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Biblia a imbinat elemente din toate culturile, nu e o carte de sine statatoare.Recomand mitologia sumeriana si o sa gasiti similitudini cu carul.

7 răspunsuri:
| Alien a răspuns:

"asemenea putere, asemenea lucruri" Supraestimati biblia, e doar o carte cu povesti!

| Arthur a răspuns:

Problema e foarte simpla : evreii inca il mai asteapta pe Mesia.
Iisus Hristos e recunoscut de evrei ca si de musulmani, dar nu ca fiu al lui Dumnezeu.
Biblia nu a copiat Tora ci a adaugat invataturile lui Iisus care a si spus ca nu avenit sa nimiceasca vechea religie, ci sa o indrepte.
Invataturile lui Iisus si ale celorlalti apostoli sunt cuprinse in Noul Testament care este recunoscut numai de religia crestina.

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tora reprezinta cele 5 carti ale lui Moise incluse in Vechiul Testament.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Navarre? tu cand pui intrebarile astea, despre biblie credinta, religie, la postezi fiindca ai nevoie de ajutor? sa ne arati cat de erudit esti? sau ne pui la incercare cunostintele? ca eu am o multime de cunostinte.si in oras si in tara. o data chiar mi-am pierdut cunostinta.eram cu cineva din braila, ne cunosteam din vedere si deodata... a disparrrut.

| arrriadna a răspuns:

. politica, baiete

| Parintele a răspuns:

Crestinii spun ca duhul sfant a ales ce carti sa formeze noul testamen. Bisericile erau raspandite atunci la asa mod ca fiecare citea alta evanghelie si ca sa le uneasca mai bine pe aceste biserici trebuias sa aiba toate aceleasi evanghelii. Si astfel ia strans Costica pe toti cu evangheliile lor intr-o capela si au bagat toti sulurile cu evangheliile sub masa si au facut rugaciune ca d-zeu sa decida care evanghelii sa alcatuiasca noul testament. Au lasat suslurile sub masa si au iesit incuiand incaoerea si cica a doua zi se aflau pe masa sulurile alese de d-zeu, evangheliile care sunt astazi parte din biblie. Eu asemenea magarie nu cred, deasemenii multi nu cred aceasta magarie. Nu suntem copii.