| Lizzu a întrebat:

Buna tuturor. La multi ani! happy
Vroiam sa stiu cam ce parere are fiecare despre starea de coma.
Am auzit de un caz azi dimineata in care persoana e in coma de 8 ani. Este tinut in viata doar prin aparate.
Ce inseamna asta dpdv al spiritului? (presupunand ca ar exista).
Unde sta constiinta noastra atat timp? e adormita? e stand by? unde e in tot timpul?
Unele persoane descriu,dupa ce ies din coma, imagini sau locuri care le-au trecut prin minte in timpul acela.

-- Asta inseamna ca activitatea cerebrala nu este in totalitate adormita? ci in continuare ea isi desfasoara treaba, trecand in revista locuri,persoane,fapte, evenimente?

Cum vedeti voi toata treaba asta? sunt curioasa.

3 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

In mod clar e o stare de somn profund, creierul inca mai functioneaza desi ceva se intampla de acolo pana la a ingheta omul si sa se trezeaca peste sute de ani e cale lunga

| Mădă0611 a răspuns:

Helău, helău si la multi ani! ^.^

Cat timp creierul traieste, constiinta exista si probabil e foarte activa; am inteles ca in timpul somnului activitatea creierului e mai intensa decat in timpul zilei.

| TheTiger a răspuns:

Eu as vedea-o ca un somn profund...
Am vazut mai demult un film (asa imi amintesc) in care oamenilor le era inghetat sangele si, peste 100 ani,i-l dezgheta la loc,ei simtinduse ca intr-un vis lung...
Faza e ca nu e adevarat. Daca ingheti sangele,mori instantaneu,insa,ideea e aceeasi:
Eu cred ca, in coma, esti intr-un vis happy
Oamenii, dupa ce mor, creierul le mai functioneaza inca 7-8 minute,iar in minutele alea, creierul ne arata toate amintirile noastre sub forma de vis, de cand suntem noi mici happy.
Deci s-ar putea ca in coma, sa fie totul ca un vis, functionand (probabil) functiile auditive si cele senzitive.

PAREREA MEA happy