Şalom Israel!
Ce nu stii tu e ca Albert Einstein era evreu. Pe evrei oriunde in lume i-a tinut uniti religia. La ei e o problema diferita pentru ca se considera si sunt poporul ales.
Evreii au Tora care e de fapt Vechiul Testament, unde nu se scrie ca trebuie sa fii neaparat bun pentru a primi vreo rasplata.
In Vechiul Testament sunt scrise urmatoarele :'' Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte '' sau legea Talionului.
Iisus a venit pe pamant tocmai pentru a corecta aceste lucruri.
Am sa-ti pun o intrebare, in acelasi ton cu restul : De ce te prezinti la o olimpiada sau la orice concurs? Nu pentru o recompensa? Sau poate vrei sa fii smecher si sa-mi spui ca e important sa participi. Cei de pe ultimul loc invoca aces lucru destul de des.
@navarre Vad ca te chinuie talentul. Transpiri din greu sa copii citate de pe 'goagăl' fara a pune o farîma macar din talentul tau recunoscut.
Frate, care sunt ideile tale? Inafara de 'buna tuturor 'si 'stiti cine a spus ', nu am vazut nimic altceva. Pentru cei care fac naveta intre google si TPU, le-as recomanda un abonament.
Nu poti iesi in evidenta prin cuvintele altora. Scoate si tu ceva din tine frate, cu cuvintele tale, ideile tale! Bune sau rele vor fi apreciate ca atare. Doar asa iti vei putea construi o personalitate.
Succes!
Daca rupi din context ca sa demonstrezi o idee situatia devine confuza. Oamenii nu sunt buni doar pentru asta. Ca suntem intr-o stare jalnica sau nu, depinde cu ce situatie compari si e oricum cam vaga afirmatia. Teama si recompensa sunt conditionari de baza pentru orice animal viu. Vine din instinctul de conservare. Nu poti face o afirmatie corecta daca iei doua idei, rupte din context si din domenii total diferite pentru a sugera ceva incert. E o lipsa in logica. Argumentele pro si contra religiei exista si sunt aceleasi dinainte sa ne nastem noi, asa ca nu avem ce schimba sau reinventa, le descoperim pentru propria analiza. Cu alte cuvinte, o propaganda pro sau contra unui curent religios pe internet promite un efort inutil.
Ai dreptate si eu sunt de aceiasi parare ( am observat ca pana nu se intampla ceva rau nimeni nu incepe sa indrepte greselile facute.)Oare trebuie sa moara cineva ca sa ne dam seama ca facem anumite greseli? Va intreb?
Ala care a spus asa ceva, a spus si daca.deci are o indoiala ca ar fi adevarat. dar biblic vorbind are dreptate.binele se face in mod altruist, si cine cauta prin facerea binelui slava lumii acesteia deja si-a primit plata. dar de aici si pana la a bombarda mereu cu cine a spus, cine a afirmat, e o oarecare distanta. oi fi vreun examinator si nu stim noi? e vreun concurs de cultura generala initiat de tine? sau vreun curent discriminatoriu impotriva religiei si a lui Dumnezeu? bleah. le-am mai intalnit.nu sunt nici distractive nici constructive.au devenit plictisitoare.