Nu sunt teorii ca ar exista civilizatii avansate in galaxia noastra, de universul asta vast ce spui nici nu se mai pune discutia.
Sa calatoresti intre galaxii, se sfirseste universul pana ajungi la o alta galaxie
In galaxia noastra nu exista o alta civilizatie nici ca in filme nici ca a noastra macar. de ce? Simplu, o civilizatie chiar ca a noastra emite unde in spatiu, de atita timp ceva ceva am fi trebuit sa receptionam, uite ca nu sa receptionat nimic, ce face sa concluzionam ca nu exista in galaxia noastra altii in afara de noi.
Desi pare ciudat, cam asa sta situatia.Si daca ar fi existat acum milioane de ani, ceva semnale tot ar fi ajuns la noi, de la ei, asta daca ar fi fost avansati.
Daca ar fi existat civilizatii inainte, milioane de ani in urma si ar fi disparut, chiar de ar fi fost foarte avansate, s-ar fi raspindit in galaxie si nu ar fi disparut
Cum o dai nu iese nicicum. Asaa calculind vai sunt planete ca pamintul la balamuc, or fi dar fara viata, sunt pe hartie, dar odata ce noi nu am iesit din casa, ma refer de pe planeta sa, mergem mai departe tot ce stim este ce observam si calculam asa stind pe scaun.
Civilizatiile alea avansate daca erau avansate ar fi gasit un mod dea calatori si sigur ar fi fost ajunse si pe la noi, dar uite ca nu-s, ce arata ca chiar de ar fi sau sa fi fost, nu au gasit acel mod dea calatori rapid intre stele macar.
Eu cred ca suntem singura specie inteligenta din galaxia asta. Despre alte galaxii nu putem discuta ca nu le putem lua in calcul sunt nu departe sunt undeva acolo, doar mintea poate calatori la ele.
Asa ca pana una alta, cu ce avem acum nu ajungem nici pe statia spatiala dapai mai stiu si eu pe ce sistem solar.
Daca noi nu putem, se pare ca nici alte civilizatii nu pot, asta in cazul in care ar exista.
Daca nici tehnologie ca ce avem noi nu au, atunci e clara la ce nivel sunt.
Gandeste ca omu emite unde radio in spatiu de ceva ani, de vreo 40-50 de ani, deci semenalele noastre sunt, sau ar trebui sa fie undeva pe la 50 de ani lumina de noi.
Daca sa zicem ar fi existat o civilizatie ca si noi, undeva la 25 de ani lumnina, semnalul lor ar fi trebuit sa il receptionam, noi acum.
Dar nu am receptionat nimic, nici noi si nici ei, asta ca nu-s. Putem spune ca pe o raza de 25 de ani lumina nu exista o civilizatie ca a noastra, asta garantat. Mai vedem peste alti 50 de ani, si marim raza in jurul nostru la 50 de ani, si daca tot nimic semnale, mergem la la o suta de ani si tot asa, dar sigur nu prea sunt civilizatii avansate.
Ca or fi planete cu viata dar primitiva, tot ce se poate, dar acele plante poate in viitor o sa fie populate de noi
"nimeni nu a văzut ce ființe se afla" Ai fi surprins!
Sunt carti pe tema "humanoid alien races", una chiar e ilustrata de autoare - Elena Dannan.
Recomand filmul Prometheus (prequel la Alien) care e chiar binisor documentat.
Limba a fost "creata", se vrea a fi PIE - limba Proto-Indo-Europeana.
Iar sfinxul de la inceputul filmului... cum spuneam, un film bine documentat.
Adevarurile care se vor pastrate, ne sunt spuse in filme SF.