| Ingrid19032001 a întrebat:

Bună ziua tuturor!

Știți cumva niște expresii, c cuvinte sau tehnici cu care să poți manipula pe oricine, inclusiv pe cei inteligenți și pe cei care se pricep la psihologie?

Am mare nevoie să știu asta, trebuie să scap pe cineva de niste idei care îi dăunează și altă soluție nu am... Toată lumea a încercat să îi explice, și nimeni nu reușește să îl convinga. Asta este singura soluție.

Mulțumesc anticipat!

8 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Nu prea e bine să umbli cu manipulări.

| darrio2007 a răspuns:

Si crezi ca vei reusi tocmai tu? Daca omul este fixat pe acele idei, nimeni nu i le poate scoate din cap.
Am exemplu pe cineva din familie.

| doctorandus a răspuns:

Cum se zice: nu poti prosti pe toata lumea tot timpul.

Iar un individ pe care l-ai mintit grav si s-a prins de asta nu-ti mai acorda incredere.

| zilog a răspuns:

Eu iti dau 200 euro daca tu reușesti sa ma manipulezi pe mine cu ceva

| badpanda a răspuns (pentru zilog):

Esti in bani, eu vream sa ofer 50.

| zilog a răspuns (pentru badpanda):

Intr-o zi am chemat un profesor până la mine sa imi arate ceva la electronică care nu il intelegeam si omul mi-a aratat eu am inteles si mi-a cerut 500 euro
ma cam intepat la inima dar i-am dat si de atunci viata mea a fost mult mai buna
pentru ca am aplicat acea informatie si am câstigat doar cu acea informatie de 40 ori câte 100 euro asta in decurs de 15 ani de când am cumpărat informația aceea cu 500 euro până acum.

Sau altă dată dau eu telefon la un prieten profesor doctor universitar conferentiar de electronica cercetator stiintific si el ma scapa pe mine din orice blocaj psihic când nu mai stiu ce e bine sau cum ar trebui sa rezolv o problema tehnica
el imi da ideea principala
câte o data imi pune intrebari atât de multe si nu imi da nici un fel de raspuns
si ma ajuta pe mine sa ajung la rezolvarea cea mai buna
ma invață să gândesc
mă invață să găsesc singur rezolvări la probleme si imi dau singur seama cu mintea mea care ar fi cea mai buna rezolvare
asa ca imi cere 100 euro pentru raspunsul respectiv si eu ii dau cu bucurie pentru ca am invatat sa gasesc rezolvari singur si poate ca de la clientul respectiv am luat doar 100 euro dar am ramas cu putin mai multa minte mai multa inteligenta pe care o sa o folosesc singur alta data si nu o sa mai am nevoie sa il sun pentru ca m-a invatat sa gandesc singur
ca si cand m-a invatat sa merg singur pe bicicleta
am avut nevoie la inceput sa ma tina putin de sa sa pot sa merg pe doua roti
apoi gata acum nu mai am nevoie de el
chiar daca mai demult am dat 100 euro ca sa ma invete sa merg pe bicicleta
dar nu ii dau in fiecare zi
i-am dat de 4 ori in viata si mi-a oferit la schimb posibilitatea sa pot intelege lucruri cu mintea mea fara sa am nevoie de altii

| Unknownzgw a răspuns:

Asta se învață doar prin experiență.
Dacă pentru tine e o persoană "inteligentă" și se pricepe la "psihologie", atunci nu o să reușești nici cu experiența. Dacă erai în starea în care erai capabil de reușită, nu aveai nici un dubiu.

| SimplyBlue a răspuns:

Cauta un politician.
Pe langa psihologi, astia sunt maestrii.