| MeScorpion a întrebat:

Bunica mea a fost o persoana minunata, ma invatat cum sa joc monopoly. Ea a inteles ca numele jocului inseamna a achizitiona, ar fi acumulat totul si ar fi putut eventual sa devina maestra jocului. Si apoi imi spunea acelasi lucru, se uita la mine si imi spunea. Intr-o zi vei invata sa joci acest joc. Intr-o vara am jucat zilnic monopoly si in acea vara am invatat cum sa joc, am inteles. Atunci am inteles ca singurul mod de a castiga este sa te dedici total achizitilor. Am inceput sa inteleg ca bani si achizitiile sunt modul in care castigi mereu si pana la sfarsitul acelei veri am devenit mult mai nemilos decat bunica mea. Eram gata sa incalc regulile, daca in acest fel puteam castiga si am stat langa si am urmarit cum pierdea, i-am laut tot ce avea, am privit-o cum si-a dat ultimul leu intr-o infrangere zdrobitoare. Si apoi am mai avut inca un lucru de invatat. Apo mi-a spus: "Acum totul intra la loc in cutie." Toate casele si hotelurile, toate caile ferate si companiile de servicii publice... toate acele proprietati si toti acei bani minunati, acum toate intra inapoi in cutie. Nimic din toate acestea nu ti-au apartinut cu adevarat... te-ai bucurat de ele pentru o vreme dar acestea au fost aici cu mult timp inainte de a te aseza la masa de joc si vor fi aici si dupa ce vei muri, jucatorii vin si pleaca. Case si masini, titluri si haine, chiar si trupul tau. Deoarece tot ce procuri, ce consumi si acumulezi se va intoarce inapoi in cutie si vei pierde tot. Prin urmare trebuie sa te intrebi: cand ai obtinut in final, ultima promovare, cand ai facut ultima achizitie, cand ai cumparat ultima casa, cand ti-ai asigurat securitatea financiara, si ai urcat pe scara succesului pana la ultima treapta pe care poti urca si fiorul dispare si se va risipi. Atunci cu ce ai ramas? Cat de mult trebuie sa mergi pe acel drum inainte de a vedea unde duce? Ati inteles cu siguranta ca nu va fi niciodata suficient. Asa ca trebuie sa te intrebi: Ce anume conteaza?!

6 răspunsuri:
| ExistaMosCraciun a răspuns:

Desigur ca nu e suficient, dar intre a fi saraca si fericita, sau bogata si fericita, as alege-o pe a doua, daca nu ti-e cu suparare. Orice e mai usor, atunci cand ai bani.

| MeScorpion explică:

Sursa e Zeitsgeist. Sper sa fii multumit. Si daca nu esti multumit sa o sugi!

| MeScorpion explică:

Esti un cretin, daca vrei sa pari interesant rapunde la obiect.

| FerLin a răspuns:

Pentru fiecare conteaza altceva. Cunosc oameni care dand de gustul banilor au luptat atat de mult pentru a-i avea incat au uitat de tot: parinti, rude, moralitatea, bunul simt, iubirea fata de aproape, tot! Calca tot in picioare pentru bani.
In acelasi timp cunosc si oameni care nu-si doresc decat sa-i vada pe cei din jurul lor fericiti si seara cand pun capul pe perna sa poata dormii linistiti, fara nici o mustrare de constiinta, care de cate ori reusesc sa aduca zambetul pe fata cuiva sau sa aduca bucurie in sufletul cuiva, sau pur si simplu sa ajute pe cineva se simt la fel de bine cum s-ar simtii un avar dand o teapa cuiva din care sa castige multi bani. Sunt oameni si oameni, fiecare cu scara lui de valori...

| SongsoftheSabbathSacrifice a răspuns:

Too long.Didn't read.

| Alexya97 a răspuns:

Ce anume conteaza? Fericirea, iubirea, sentimentele, asta conteaza. NU e important cati bani ai, sau cat de mare e casa ta, important e sa ai o familie si sa te simti implinit. Sa stii sa te comporti, sa ai oameni care sa te sustina, sa fie langa tine cand esti in impas, nu sa e consideri buricul pamantului sa ai un ego urias si sa fii inconjurt de persoane lingusitoare si mincinoase. Tot ce conteaza e sa ai propria ta viata si sa te simti implinit, in final.