anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bunicul meu a fost în război. Dacă acceptăm ca fiind validă teoria memoriei genetice, de ce atunci când mă joc jocuri de război nu mă apucă o panică intensă și inexplicabilă atunci când văd și aud ghiulelele șuierând pe lângă mine?

14 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Trairile subiective nu se transmit prin ADN.

| doctorandus a răspuns:

In ce priveste epigenetica: https://en.wikipedia.org/wiki/Transgenerational_epigenetic_inheritance

Pe scurt, este o intrebare nerezolvata daca modificarile epigenetice dureaza mai multe generatii.

In general, se crede ca modificarile epigenetice se reseteaza la reproducere (valabil pentru organisme multicelulare).

| relian a răspuns:

De ce? Pt ca memoria genetica nu este activa,foarte rar sau accidental se activeaza si aia asa anumite franturi.
Cand ai deja vu,ori cum ii zice,sau cuiva ii vine o idee asa brusc,alea is de acolo, au scapat cumva, nu stiu daca accidental sau altfel.
Avem nu doara memoria mai stiu eu a cui ruda, avem toata memoria omenirii laughing, sau a celor inruditi cu tine de acu milioane de ani.

| anonim_4396 explică (pentru relian):

De unde ști că avem memoria întregii omeniri? Eu am găsit doar în cazul transmiterii de la tată și mamă la fiu.

| relian a răspuns (pentru anonim_4396):

De unde stiu? Am scris mai sus.Ai avut vreodata sentimentu ala de Deja vu? Sau macar ai auzit,persoane care cunosc locuri,nume,persoane in amanunt?
Ei ala n-a fost acolo niciodata,nu sa reincarnat,nu i-a spus nimeni,pur si simplu are acele informatii in cap,cu ele s-a nascut,aia arata ca mostenim memoria oamenilor de la inceputuri,a oamenilor care au avut ceva legatura fizica,rude f indepartate cu acea persoana.
Bine chestia asta este o teorie mai nou,dar mie personal mi se pare mai aproape de adevar decat alte povesti gen reancarnare,sau mai stiu eu ce.
De ce sun asta? Daca stai si observi si la tine in familie,copii,seamana cu parintii sau bunicii,uneori au si aceiasi voce,vorbesc la fel,au aceleasi ticuri cum,de ce?
Genetica aia veche spunea ca doara caracterele genotipice se transmit,ca cele fenotipice nu,dar de fapt eu cred ca se transmite totulorice inregistram in cursul vietii si este pastrat se transmite mai departe.
Dar creierul sau subconstientu sa ne protejeze,ori nu stiu sa nu lase totu accesibil le inchide,asa nu avem acces,poate pentru ca ar fi prea multa informatie,deci o forma de protejare.
Dar uneori datorita unor accidente sau altor cauze,anumite informatii de acolo scapa,asa apar acele deja-vu.
Eu vad chestia asta mai logic,asta si pentru ce am spus,mostenim ticuri, felul dea vorbi, dea privi si etc, astea nu le inveti, te nasti asa cu ele, deci tiau fost transmise.

| Catrice a răspuns:

Nu vad legătura, dar în fine.

| gabicoo a răspuns (pentru Catrice):

Nu lo fi făcut măsa cu tatsu! D'aia nu are memorie genetică rămasă de la bunicsu'!
winking

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

Ziceam de faza cu jocul și războiul...

| Catrice a răspuns (pentru gabicoo):

Săracul,acum l-ai făcut sa plângă sad

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

laughing

| anonim_4396 explică (pentru Catrice):

Păi, ar fi trebuit ca, pe baza experiențelor strămoșilor mei, amigdala, sau orice parte din creier care este responsabilă cu memoria genetică, să se activeze automat și să îmi trimită semnale de pericol, mai ales atunci când știu că personajul meu are sub 1% șanse să supraviețuiască.

| Catrice a răspuns (pentru anonim_4396):

Una e sa mori într-un joc și alta în viata reala.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deoarece indiferent de ce se intampla pe ecran, integritatea ta nu este periclitata.