@neoreligion nu te lua de fratele @harciog ca uneori face si el caterinca (folosesc acest cuvant care nu-mi place deloc dar...asa e la moda si eu sa fiu mai prost) ca noi toti. @Flav amice, are dreptul sa posteze acest gen de intrebari, daca deranjeaza pe cineva sa contraargumenteze. Dar ceea ce observ este aceea ca religiosii de "marca" de aici pe TPU care inainte cand se punea o intrebare, sa zicem "Exista dumnezeu? Daca da, argumentati", acestia scriau cate doua, trei cearsafuri de argumente si intrerpretari si daca erai credul si naiv ziceai, bă da destepti sunt si pe loc te faceai mai credincios. Insa de cand @noreligion incerca sistematic sa despice firul in patru ale unor nepotriviri, ca ar avea ceva sfintenie in ele si Dumnezeu insusi ar fi autorul indemnurilor multora dintre ele
mai toti marii "filozofi" in ale religiei au dat bir cu fugitii, cica e ceata si vremea urata afara si nu iese din casa.
Te-as sacrifica pe tine cu cea mai mare placere. O vorba sa aud, doar una...
@harciog, m-am oprit numai si numai sa puteti asimila ceea ce v-am dat, versete mai sunt, daca vei cauta vei mai gasi.Ideea nu este sa pun 1/4 din biblie aici, problema care se pune este urmatoarea:
-de ce exista aceste versete? Chiar si unul daca ar fi fost, NU TREBUIA SA EXISTE!
Interesant. Ce studii ai urmat? Pentru ca, dupa umila mea parere de om de rand care se inchina acestui Dumnezeu crud si ucigas, numai un om cu inteligenta sclipitoare isi poate permite sa interpreteze si sa incerce sa explice lumii versete din Biblie. Parerea mea? Nimic in Biblie nu e ceea ce pare. Sunt lucruri pe care oamenii aia le-au scris in functie de nivelul lor de cunostinte. La vremea aia nu erau oameni asa destepti ca tine si s-au exprimat si ei cum au stiut mai bine. Biblia nu trebuie luata cuvant cu cuvant. Ar insemna sa fim suficient de boi incat sa credem ca lumea a fost facuta in 6 zile. Aiurea, "vorba vine". Cu siguranta ca Geneza a durat mai mult. Si asa mai departe. De unde stii tu ca Dumnezeu, dupa toate sacrificiile alea, nu a zis "Hai sa le dau astora ce vor ca se omoara intre ei daca nu fac ceva".
Bravo, faci foarte bine ca studiezi Biblia, citesti in ea mult mai mult decat multi dintre noi, care ne numim crestini. Imi poti spune cumva unde este scris "mila vreau eu nu jertfe", sau unde scrie "mi-e sila de mirosul jertfelor voastre". Stiu ca este greu pentru noi sa intelegem ceea ce scrie acolo, cum a fost de exemplu si la trecerea Marii Rosii, cand Dumnezeu a inecat pe faraon cu toata ostirea lui, sau cum scrie in Levitic ca cei care se impreuneaza cu animale sau cei care curvesc sa fie omorati cu pietre, dar nu trebuie sa uitam ca Dumnezeu este atat al Iubirii "Caci atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe singurul Lui fiu" cat si al Dreptatii: "Mînia lui Dumnezeu se descopere din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuri a oamenilor, cari înăduşe adevărul în nelegiuirea lor."
Domnul fie cu tine.
De ce nu stai de vorba cu Martorii lui Iehova sa vezi daca te pot ajuta sa intelegi mai bine acele versete din biblie.
Omule nu toti inteleg Scriptura. Spune clar Sf. Apostol Petru despre unele scrieri ale Sf. Apostol Pavel : "... 16. Cum vorbeşte despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înţeles, pe care cei neştiutori şi neîntăriţi le răstălmăcesc, ca şi pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
17. Deci voi, iubiţilor, cunoscând acestea de mai înainte, păziţi-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâţi de rătăcirea celor fără de lege, să cădeţi din întărirea voastră,
"(2Petru 3, 16-17) subliniez" LE RASTALMACESC" ceea ce se confirma si in cazul tau. La fel mai scrie in Faptele Apostolilor, cand Famenul Etiopian citea din proorocul Isaia, la care Filip il intreaba: " Intelegi cele ce citesti? " La care Famenul ii raspunde: " Oare cum voi putea sa inteleg de nu ma v-a povatui cineva ". De aceea ii avem pe Sfintii Parinti care avand harul Lui D-zeu au talcuit Sfanta scriptura pentru cei ca tine inselati de diavol. Toti crestinii au voie sa citeasca Biblia, dar nu toti au voie sa o talcuiasca si s-o interpreteze dupa mintea lor. Asa s-a ajuns l aschisma si la erezii. Trebuie sa citesti Omilii la Facere ale Sf. Ioan Gura de Aur si ale altor Sfinti Parinti in legatura cu aceste versete din Biblie. Oricum eu cred ca tu nu pui intrebari de a te lamuri in a primi lamuriri la aceste ci mai degraba de a lovi in Biblie si a arata ca tu esti anti-crestin.
Ma simt nevoit sa iti dau un raspuns
Mam tot uitat peste topicurile tale
intrebi atatea lucruri despre lucrurile care sunt in biblie
nu ar trebui
1.Nu crezi in dumnezeu rezulta direct ca nu crezi in biblie
2.necrezand in biblie nu ar trebui sa te uiti peste tot si sa incerci sa deslusesti biblia pentru ca nu poate fi deslusita
Cei sau Cel care a facut biblia a fost probabil un filozof
Pur si simplu e prea aberanta biblia
probabil ca sti dar voi sublinia
Religia a fost inventata pentru acapara mintea si gandirea omului
tinerea omului in trecut
toti cei influentati de biblie si cei care sunt crestini si cred in Iisus
sunt ori invatati de parinti si incapabili sa inteleaga adevarata parte ori sunt prea limitati mental sasi dea seama de asta
Pt cei credinciosi
1.biblia care contine nenumarate aberati
ex:partea cu potopul care a inghitit intreaga lume si au ramas doar cei de pe barca lui Noe nu este posibil asa zisa poveste cu potopul si arca lui Noe este o poveste editata sa zicem asa
cercetatori au descoperit ca a fost o inundatie mare in jurul lor dar nici decum in toata lumea
ca acesta exista in toata biblia
Trezitiva suntem in mileniul 3
Ce gunoi esti. Nu intelegi pic din ce scrie in biblie Ma tot gandeam sa nu mai imi pierd timpul din cauza unei fufe ca tine, dar la ce intrebaride debit mintal pui, nu pot sa nu raspund.
@harciog
Bravo! Tare!
@harciog-,, LOa intrebarile tale nu mai ma uit pentru ca nu demonstreaza decit ca n-o intelegi deloc.''
Dar am spus eu ca as intelege-o? Tu de ce crezi ca pun aceste intrebari? Tocmai pentru ca nu o inteleg! Numai ca eu sunt obisnuita ca orice intrebare sa o insotesc si de exemple, este ceva rau in asta? Iar drept urmare, tu in loc sa ma ajuti sa descopar adevarul pur, postezi spamuri aici.Rationamentul tau este corect, insa nu-l pui in practica crezandu-te mai inteligent decat ceilalti.Lasa ca a inceput scoala acum, nu mai ai timp sa stai pe net toata ziulica.
Astea sunt concluziile pe care le-ai tras tu din Biblie?
De ce nu citesti si acele pasaje in care Dumnezeu a fost indurator cu oamenii.
Poate a avut un motiv sa sepoarte asa cu unii.
De ce nu-ti pui si astfel de intrebari.
Daca tu crezi ca Dumnezeu este rau si crud asa cum il vezi tu in acele pasaje cum crezi ca se va purta cu tine daca nu ai facut voia Lui?
Aduti aminte ca tu esti doar o creatura a Lui, El iti este Stapan pe viata si pe moartea ta.
Sa nu-mi spui ca esti si tu o maimuta evoluata ca nu te cred.
Astea toate sunt din Vechiul Testament care propovaduieste,, ochi pentru ochi si dinte pentru dinte,,. De aceea avenit Isus pe pamint sa aduca si sa propovaduiasca iubirea si iertarea. DUMNEZEU nu cere sacrificii.Asta zic oamenii si cei ca au scris biblia.In gradina Edenului Adam si Eva traiau in pielea goala si mincau ce le dadea natura, exact ca animalele salbatice(sau maimutele)si nu isi puteau hotari soarta. Mincind din mar ispititi fiind de sarpe nu au comis un pacat, de fapt au dobindit cunoasterea prin mar sarpele reprezentind evolutia umana.Capatand cunosterea omul a dobindit si libertatea de a alege intre a face bine sau rau. Iar in timp unii au considerat ca Dumnezeu cere sacrificii umane sau animale, altii nu, in functie de religia sau factura religioasa care o practica(dar foarte multi oameni se lasa condusi numai de preoti si accepta tot ce zic ei, considerind ca ei sunt legatura directa cu Dumnezeu si nu mai lasa loc gindirii rationale care au capatat-o prin marsi sarpe considerind aceasta un pacat.
Am si eu o intrebare tu mai exact ce faci incerci sa te convingi ca biblia e falsa sau cauti raspunsuri pentru a te ilumina? Pentru mine raspunsul la intrebarea asta este foarte simplu. Dumnezeul din biblie este ca si ceilalti zei de pe glob deci ce scrie acolo este doar o fabula folosita pentu a manipula oamenii. Daca vrei sa te convingi daca exista sau nu dumnezeu cauta in lumea ce te inconjoara prezent si nu asculta dupa scrierile unor oameni primitivi si schitofrenici.
Auzi D-zeu nu vrea jertfe el vrea sa vedem daca noi suntem in stare aduti amine ca in vechiul testament i-a spus lui avram sau numaistiu cui sa isi sacrifice fiul dar Dumnezeu cand avram sau nustiucine si-a pus fiul si era gata sa il sacrifice Un INger de al Domnului pune:... NU trebuie sa iti sacrifici fiul DumneZeu vroia sa vada daca esti cu adevarat credincios adica crezi in el mergi dupa porunca lui deci ti-am explicat Dumnezeu nu vrea de la noi doar dragostea, intelegerea, ca sa fie bine Dumnezeu putea daca vroia sa nu ne creeze deci putea sa ne faca sa disparem de pe fata PAmantului dar el ne iubeste
LisaJulie întreabă: