| ateu123 a întrebat:

Ca simplu om care lucra intr-o fabrica la ce l-a ajutat liceul? sau facultatea? la ce te ajuta scoala in viata? la un interviu nu esti intrebat daca stii ceva din chimie sau fizica sau chiar matematica din clasele 8-12 la ce te ajuta? in viata de zi cu zi

Răspuns Câştigător
Apache
| Apache a răspuns:

@الملحد scoala te invata o multime de rahaturi in speranta ca o sa iti foloseasca la ceva!
In realitate sunt doar preventive...inveti 15000 de lucruri pentru ca in 99 % din cazuri sa nu le folosesti niciodata!
Din pacate se pune cam mult accentul pe acel 1 %...

16 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Scoala te ajuta pana in clasele 8-10!
dupa, invatamantul superior te ajuta numai daca tinzi catre teluri si responsabilitati mai mari in viata!
...din pacate majoritatea oamenilor se opresc din acumularea cunostintelor prin clasa a-10-a...
Ce inveti dupa aceasta perioada e preventiv in caz ca o sa ajungi cineva important in viata care chiar o sa depinda de cunostinte mai avansate in anumite domenii!
Dar majoritatea oamenilor se descurca si cu cunostinte mai putine...

| ateu123 explică (pentru Apache):

Dar la interviu cand te angajezi te intreaba de teoria cuantica? sau de ecuatii? eu am loborator de chimie nici macar nu facem practica asta nu-i nimic tot ce fac e teorie dar cand o sa-l termin si o sa ma apuc sa fac ceva practic ce stiu?

| shadovv a răspuns:

Şcoala-i bună, dar să n-o iei în serios.

| IMC90 a răspuns:

Nu te ajuta nimic.

Nimic din ce am facut la liceu sau la facultate nu m-au ajutat catusi de putin. 10 clase sunt arhi suficiente pentru ce-ti trebuie in Romania. Hai nu 8, ca trebuie sa lasam adolescentu sa-si traiasca adolescenta si sa faca curvasaraie pe holurile liceului, dar mai mult de 10 e pierdere de forta de munca.

| sabin89 a răspuns:

Mai elimina si istoria si geografia si astronomia si ai facut din el o bruta.

| morningstar a răspuns:

Te ajuta liceul si materiile studiate pe parcursul lui din diferite motive:
-se poate intampla sa fie doi sau mai multi candidati la un post chiar si in fabrica; chiar daca liceul nu este o conditie indispensabila angajarii, cel care are studiile cele mai avansate va avea prioritate.
-astazi nu ai nevoie de fizica, chimie si multe materii, dar daca o singura data in viata ai avut nevoie de un concept studiat la una din materiile astea, atunci se merita sa studiezi.
-poate ca vei avea ocazia sa stai intr-un grup de prieteni care vor aduce in discutie unul din subiecte legate de literatura sau alte materii scolare. Ai sa te simti prost daca nu o sa stii nici macar 'cu ce se mananca' ceea ce discuta ei.
-copiii tai iti vor pune intrebari, iti vor cere sa ii ajuti la teme; se vor mandri sau nu cu studiile tale;
-depinde de interviu, poti avea in urma interviului un test de cunostinte generale, deci uneori interviul nu este suficient ocuparii unui post;
Chiar daca studiile te vor ajuta sau nu in viata, este important sa fii mandru de tine, de cunostintele acumulate si de faptul ca ai facut asta atunci cand trebuia facut.

| 220V a răspuns:

In Romania nimic nu te ajuta daca nu ai pile

| ateu123 explică (pentru 220V):

Ai dreptate si pentru amaratul ala de salar trebuie sa ai pile

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cand va aud ca spuneti ca scoala nu va ajuta la nimic... mie-mi place scoala, as face 100 de facultati pana la 100 de ani. si numai asa de sanchi ca asa vreau eu.
pai nu primesti informatii, cunosti oameni, iesi din casa, iti vresi nervii adunati de la cel mai naspa profesor pe cel mai enervant coleg, iti consumi banii pe cafea si ciocolata pentru secretara. auzi la el. normal ca foloseste si dupa aia:cate sunt joburile la care se cer studii superioare si nu mai merge doar liceul?

| Nostradamuss a răspuns:

Conteaza foarte mult daca ai o facultate, mai ales daca e si una tehnica.

| TheDarkShadow a răspuns (pentru Nostradamuss):

Nu neaparat. poti sa ai facultate dar uneori nu te angajeaza nici daca face avaocaturastraight face

| Nostradamuss a răspuns (pentru TheDarkShadow):

Ma gandeam la una tehnica