In ziua de azi nu l-as mai pune sa retina nimic, telefoanele se descurca mult mai bine in asta. Daca stii ce anume iti trebuie pentru a rezolva o problema, orice fel de problema, nu doar una matematica, poti cauta pe net. L-as pune doar sa gandeasca, atat. Parca Adrian Paunescu voia sa introduca sahul in scoli, dar din cate vezi nu s-a intamplat nimic.
Recunosc ca nu am inteles partea de matematica a intrebarii tale, dar intreb si eu de ce sa-l mai pui sa retina peste puterile lui daca are un telefon ce poate sa substituie acest lucru? De ce sa nu-l pui sa gandeasca si atat, sa-i pui probleme ce-l forteaza sa gandeasca?
Tu ştii să demonstrezi formula lui sin(a + b)? Dar a lui sin(a - b)? Dar a lui cos...
Edit. Am uitat să spun: fără să cauţi pe net.
Programa la matematică e un dezastru (ca și altele). Școala românească e un dezastru. Așa se învață elevii să memoreze în loc să gândească singuri chestii pe care oricum le pot găsi la un search pe google sau le pot afla prin rularea unui program. Pare că e un dresaj anti rațiunii. Antrenamentul e foarte important și dacă antrenezi mintea prost, poate crea consecințe negative pe termen lung (mintea se dezvoltă cel mai mult când ești copil, la școală). Însă cine să facă ceva?
Nu numai la matematica, ci tot sistemul de învățamant este la pământ,o știm cu toții de atâția ani încât a devenit chiar plictisitor sa tot aducem vorba despre asta(deși MERITA în continuare sa aducem vorba)
In opinia mea, CEA mai mare problema este atitudinea cu care copilul se raporteaza la bacalaureat,acea atitudine pe care sistemul o vrea sa o avem,anume obținerea diplomei în vederea asigurării unui job. "Fara bac mori de foame, asa ca învață carte ca sa obții un job".
Foarte corect, bacul e important în aceasta privința, DAR mentalitatea este greșită, întrucât scopul principal nu trebuie sa fie jobul și cariera, ci satisfacerea curiozității umane. Jobul și cariera sa vina ca o consecință, nu ca un scop în sine. Înveți pentru ca ești curios, pentru ca VREI sa știi cu tare lucru.Ce NU vrei sa știi, nu înveti.Simplu și la obiect.Sistemul anihilează dorinta de cunoaștere in beneficiul corporațiilor care primesc sclavi din generație în generație. "Studenţii sunt sclavii corporațiilor", foarte bine scrie pe peretele Universității, definind-o.Copiii sunt formați de mici pentru sclavagismul capitalist, un sclavagism mai GRAV și mai monstruos decât tot ce a însemnat feudalismul.Dar trec în alte subiecte, asa ca ma opresc aici.
AvalohAlyn întreabă: