| Adela06 a întrebat:

Cand a fost descoperut focul? Cum a schimbat viat aoamenilor focul?

10 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Posibil ca omul a adus un lemn in flacari in pesterea si a intretinut focul ca sa descopere si cum sal creeze artifical, intrebarea e de fapt de ce omul nu s-a speriat de foc? de ce a avut curajul sa se foloseasca de el? ca aia aveau ratiune ceea ce lipseste vad la multi

| T0T a răspuns:

Nu știi la ce se folosește focul? Grav.

| anonimg a răspuns:

Daca ne luam dupa Biblie (si asa ar trebui sa facem) omul nu a fost chiar primitiv asa cum am invatat la scoala. Cain era plugar iar Abel fratele lui era cioban. Dumnezeu i-a invatat pe primii nostri parinti -Adam si Eva- cum sa traiasca. Si la randul lor ei i-au invatat pe urmasii lor pana in zilele noastre.

Cat despre foc, acesta a schimbat vietile oamenilor: in bine, in rau, sau in mai rau curmand vietile omenesti. Depinde cum il folosim.
Daca este tema la scoala, atunci focul ne ajuta la incalzit, la prepararea hranei, la iluminat.

| OldSoul a răspuns:

Se intampla in epoca de piatra.
Era o zi rece, furtuna le dadea o stare de neliniste oamenilor cavernei.
Si cum erau ei infrigurati in pestera, deodata ceva extrem de bizar le-a atras atentia. Un fulger a lovit un copac, moment in care el a luat foc.
Ei, oamenii cavernei asa prosti cum erau, avea totusi curiozitate, s-au dus, incetisor si speriati spre acel copac, odata ajunsi acolo au incercat sa atinga focul, moment in care au vazut ca emana caldura si in incercarea de a atinge focul s-au ars la deget.
Apoi incercand sa ia focul in pestera pentru a se bucura impreuna cu nevestele lor de aceasta descoperire, au luat bata lor, si au bagat-o in foc, in scurt timp aceasta a inceput sa arda, apoi ei au luat-o la fuga ca niste canibali spre pestera.
Si uite asa a fost descoperit focul pentru prima data.

| SG1995 a răspuns (pentru OldSoul):

Povestea ta nu are niciun suport real. Aberezi în ultimul hal. Nu se știe când și cum s-a descoperit focul.

| SG1995 a răspuns:

Nu știm exact cum a fost descoperit focul ( de fapt aceasta exista, noi i-am descoperit doar utilizarea), dar odată cu utilizarea focului ne-am putut găti mâncarea ceea ce a ajutat imens specia umană, numai era nevoie să mănânce carnea crundă, plantele puteau fi fierte, etc.

| SG1995 a răspuns:

Nu pot, dar pur și simplu speculezi.

| SG1995 a răspuns:

Pentru că nimică nu atestă ceea ce zici. Cel care face afirmația are obligația să o dovedească nu cel care o contestă.

| cevdet a răspuns:

Tu, de Prometeu nu ai auzit? Ce ai citit pana acum?

| BroRo01 a răspuns:

Nu stiu exact cand a fost descoperit dar pot sa iti zic cum nea ajutat. Pentru ca oamenii au inceput sa fiarba si gateasca mancarea sistemul digestive nu mai folosea atata energie ca sa degree si energia nefolosita se ducea la creier si dezvoltarea lui. Practic daca nu am fi descoperit ca putem gati mancarea am fi inca niste babuini idioti. Iar mai tarziu focul a fost folosit la crearea energiei, motoare, incalzire, lumina etc. multe inventii se foloseau de foc, ii mai usor sa cauti daca te intereseaza detaliile astea.

Întrebări similare