Deloc. e la moda sa batem campii despre religie.
Exista mai multe tipuri de oamenii lipsiti de sport nu? ateismul e o lipsa omule e asa greu sa intelegeti asta, ce dogma are ateismul?
Ok, i wake up in the morning, and i dont give a shyt about that strange painting(a lady with a freacky circle in the back of the head), but!(not a sexy ass, u pervert) when i meet priest i dont have any intention to slander his ability to speack with God or Alah. Wich one am i? i dont think i am a dogmatic person.I Dont make arrogant opinions, like in that threat, BUT!(these one is a sexy ass) i hope u gona see us stumbling around in a non-dogmatic figure.
AsSalaam Alaikum!
Faci parte din categoria nefe, ca tot ai intrebat
Ok, atunci unde e religia din toata exprimarea ta evlavioasa...sau a devenit doar o masca pentru cei care pupa icoane?
Hey hey nu sunt religioasa. Oare de ce traieste lumea cu impresia asta? ca nu ma apuc de injurat la religie si sa-mi bat joc de altii? Atunci e o onoare.
P.S. ce e rau in a citi si studia despre o categorie de oameni care probabil ca pe viitor va creste in numar?
P.P.S. Chiar nu am intentia sa atac. Am fost si eu surprinsa de reactii, dar asta e... exact despre posibile reactii vreau sa invat.
Da, exact, nu o faci acolo la religie dar te oferi pe tava, pregatita, gata sa-ti dea vreun necunoscut un neve, in alta parte sau categorie.pfff...esti ipocrizia imbracata in haine de sarbatoare azi.
N-as avea de ce sa ma iau de parerea ta, fie ca o crezi sau nu, pentru ca e a ta si tu traiesti cu ea.
La revedere!
Ateismul este o conceptie prin care se contestà existenta tuturor divinitatilor/zeitatilor, indiferent de natura (mitologica) (a) acestora.Ea consta in respingerea acestei idei.
Gresesti, nu exista mai multe tipuri de doctrine ateiste, ci doar mai multe categorii de oameni, mai multe pareri/conceptii/opinii care, intr-un final, toate sint puse, intr-o masura mai mica sau mai mare, sub semnul intrebarii.
Asa cum exista teisti habotnici, spre ex., asa exista fanatici si de partea cealalta a categoriei expusa deja.Doua dogme/extreme, parerea mea.
Si ca o mica observatie pentru multe dintre neintelegerile de la categoria „Religie" - Incepand cu inceputul, intotdeauna va exista mai intai o afirmatie, si abia dupa o negatie cu rol de a dezminti afirmatia facuta anterior.Acum ca ne-am lamurit, logica vine in felul urmator: rolul celui ce neaga nu este acela de a da explicatii pentru faptul c-a pus sub semnul intrebarii o anumita dogma/parere (absurda), in multe dintre cazuri, acesta oricum nu-si va permite sa creada-n nimic pan' la proba contrarie."Inexistent pana la proba contrarie", pe aceasta premisa se merge, mai departe, concluzia finala fiind interpretabila.
Deci nu ma intelege gresit, aici n-am oferit o def. pentru agnosticism, paradoxal, acea categorie de oameni prefera sa-si limiteze crezurile doar la ceea ce nu iese din afara ariei noastre de intelegere (prin descriere: o gandire total obiectiva fata de tot ceea ce stim, cu care eu personal sint total de acord, chiar daca n-o adopt), nelimitandu-se, in acelasi timp, la tot felul de convingeri subiective, ci exclusiv pentru curentul ateist.Si am tinut sa evidentiez acest lucru, deoarece nici ateii nu pot fi 100% siguri de veridicitatea propriilor convingeri, dand, din nou, cu virgula.
Sintem plini de intrebari si indoieli, si asa si este normal deoarece nimeni nu poate fi sigur pe el, noi necunoscand realitatea obiectiva, altfel s-ar traduce prin ignoranta.
De ex., luam urmatoarea situatie:
Esti intrebat daca crezi sau nu intr-o anumita zeitate - tu rasp. cu „nu".
Aceeasi intrebare (la o prima vedere superficiala):
Esti intrebat despre existenta unui anumit zeu, oricare - ei bine, mergand pe un rationament logic, aici trebuie sa-ti dea cu virgula! cel mai simplu, corect si la indemana rasp. fiind „nu stiu!". Pentru ca, dupa cum am mai precizat, nimic nu este batut in cuie pana la proba contrarie, indiferent de nat. crezurilor tale.
Vezi? totul consta in modul de formulare si interpretare.
Eu știu două tipuri de atei: ăia care nu cred în vreun zeu și ăia care cred că nu există vreun zeu.
Lol... sunt 3 tipuri?! eu stiam ca ateii nu cred in nimic si punct. hm... sunt curios :S
Studiile spun altceva. mai documenteaza-te.