Plus ca asa cum credinta e treba mea, asa si lipsa acesteia e treaba fiecaruia, nu incerc sa conving pe nimeni de nimic si nici nu doresc sa fiu convinsa de ceva. E alegerea fiecaruia.
@Nyx da,relația pe care o avem cu Dumnezeu e extrem de personala și uneori se întâmpla,când Îl avem aproape sa îi dam un nume foarte personal. Poate sa fie un nume pe care toata lumea îl folosește,dar pentru noi,sa însemne totuși ceva foarte special:prezenta Lui în inima noastră eu am cunoscut o "atee" care recuza biserica și în general respingea existenta unui Dumnezeu; în schimb,când o năpădeau gândurile negre,se refugia în fata ferestrei și întindea mâinile spre"Univers" e o poveste trista,pentru ca dacă ar fi avut curajul sa Îl asume pe Hristos,viata ei ar fi fost poate mai ușoară și s-ar fi terminat ceva mai demn.Dar cred ca Domnul e lângă noi,"ne spală picioarele", ca sa spun asa, atât cât îi permitem și indiferent ce nume i-am da noi
Stiu ca pare ciudat dar nu exista atei.
"Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi;"Cand ma gandesc la "ateu" vad o persoana singura, nefericita care nu isi gaseste echilibru.Bafta
O persoana care nu crede in zeii personaje biblice etc...Aceea persoana nu se lasa influentata in gandire de aceste lucrui ceea ce da nastere unor personalitati mai unice si/sau ciudate.
Nu am nici o parere... Pur si simplu nu ma cred in stare sa judec pe cineva. Singurul lucru pe care il stiu este ca nu cred in Dumnezeu.Este treaba lor proprie si personala. Au dreptul sa isi aleaga singuri religia lor...
Stiu ca nu e un raspun exact la intrebarea ta dar mi-am spus parerea...