| petru a întrebat:

Cand este firesc Inteleptului sa taca?
_sau, atunci cand i se cere sa vorbeasca insa nu stie cele-n disputa?
_sau, atunci cand i se cere sa taca insa stie cele in disputa?
_sau, atunci cand i se porunceste sa taca?

Răspuns Câştigător
| MM a răspuns:

Un om intelept stie cand sa taca.

11 răspunsuri:
leonardk
| leonardk a răspuns:

Atunci cand i se cere sa vorbeasca insa nu stie cele-n disputa

emanuellex
| emanuellex a răspuns:

Si tacerea este un raspuns. Cand un intelept tace, deja ai primit raspunsul. Chiar daca tace la porunca, o face tot din intelepciune. Frumoasa intrebare. Felicitari!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un intelept stie ca am fost inzestrati cu o gura si 2 urechi cu un scop:sa ascultam mai mult si sa vorbim mai putin (si cu rost!).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un intelept a invatat cel mai bine cind sa taca si, cum eu nu sint, nu stiu raspunsul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Un intelept a invatat cel mai bine cind sa taca si, cum eu nu sint, nu stiu raspunsul.Eu as tacea la toate cele trei reguli.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

S-a intimplat ceva tehnic. Am scris raspunsul pe jumate si a disparut dapu care l-am scris din nou.Scuze.

nony
| nony a răspuns:

Exista o vorba : ¨Mai bine tac si par geniu decat sa vorbesc si sa spulber orice indoiala¨

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

,, tacerile lungi exprima ceva, tacerile si mai lungi nu mai exprima nimic''.winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu este intamplator ca sunt patru intrebari! Desigur pe aceiasi tema.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Pai...mai bine tace si crede lumea ca-i prost, decat sa vorbeasca si sa spulbere orice indoiala.

| petru explică:

Raspunsurile mele :
la intrebarea generala ( cand este firesc inteleptului sa taca?)
! #/ raspunsul este:
_ atunci cand Demnitatea Smerena ii impun/reclama tacerea!
2#/ Raspunsul este
cuprins in isasi continutul intrebarii!
3#/easpunsul este :
asijderea cuprins in insasi intrebare!( datorat bunului simt care raspunde la o cerere fireasca)
4#/ Raspunsul este :
_ niciodata atunci cand i se porunceste, ci mai ales cand porunca doreste a nu se stii adevarul/intelepciunea este de Demnitate Inteleptului ( fie si in lanturi pus sau/si sub amenintarea mortii) de a spune/arata Adevarul multimii, Inceputul Martiriului!
Gabdesc/stiu ca:
frumos raspuns(coincis, insa nu compllet) a dat ella86 de aceia greu am decis intre dumnelui/ei si harciog care a adaogat si un dram de modestie(?!); Pacat ca partial ( un singur raspuns)poate stia si celelalte raspunsuri dar ( cred) s-a grabit
placut este si raspunsul domnului emanuellex, insa cntradictoriu cu Inteleptii, ci nu intodeauna tacerea-i raspuns si nedemna-i intelepciunea ce tace sub forta poruncii ( in genere oarba si marsava, desigur si tiranica
iertati-mi aprecierile sunt sincere, dar?! ( nu-s prfesor) este un amuzament constructiv zic eu
petru borodi/Cluj

Întrebări similare