Simt ca timpul e in defavoarea mea atunci cand incerc sa obtin un lucru cat mai repede, dar se dovedeste pe parcurs ca dureaza mult mai mult pana obtin acel lucru.Sau atunci cand ma simt bine si as vrea sa raman mai mult asa, dar trebuie sa imi reiau activitatile ......monotone.
Diferenta ar fi ca timp este la singular, iar timpuri la plural.
Timpul este in favoarea noastra, atunci cand ii gasim o intrebuintare pentru interesele noastre, il vedem ca pe un element pozitiv, generator de stari de bine si implinire.
Timp inseamna timpul ca intreg temporal, iar timpuri poate insemna fragmentarea unor perioade temporale, deci sunt delimitate, ce sunt parti ale timpului, dar in acelasi timp, ele indeplinesc si rolul de intreg statator pe sine, independente de timpul ca intreg. In genere, timpurile desemneaza o anume personalitate a istoriei, un element de analiza in fizica si alte stiinte naturale ori sunt timpuri ale unui posibil viitor sustras din infinitatea de viitoruri. Ce-i cert pentru om, este va timpul este o manifestare intuitiva a psihicului care are ca intermediar pentru justificarea existentei sale infinitatea de actiuni ce se preced una pe alta, infinitatea de evenimente si procesul de evolutie. Astfel, timpul este un sistem de intelegere a demersului viu al vietii, iar timpurile parti ale acestui sistem.
Timpul este COLECTIV.Traim intr-o societate (cand traim), nu depinde decat de rezultanta vectorilor capacitatii tuturora.
Mi-am pus si eu intrebarea asta in momente de crize, am ajuns sa cred in stele si este un adevar si aici.
LisaJulie întreabă: