Cu sufletul e ceva asemănător ca și cu mintea. Când se naște mintea? Nu putem vorbi de un moment al nașterii ei, pentru că ea se confundă cu noi înșine. La fel și cu sufletul. Sufletul meu sunt eu. Nici mintea, nici sufletul nu sunt entități separate de noi. Ambele fac parte, sau se confundă cu acest miracol numit "om".
Nu se stie ce este acela, damite sa se stie cand ia nastere.
Ei denumesc suflet de fapt viata din noi, nu isi dau seama ca viata din noi e ca si viata unui calculator, doar ca mult mai evoluat care are constienta de sine, gandeste singur, invata, etc.
Faptul ca suntem extrem de evoluati si putem gandi, avea sentimente, constienti de existenta noastra, nu inseamna ca nu suntem calculatoare, doar ca biologice, in rest tot la un soft se rezuma de fapt, cam faci ce zice acela.
De ex nu alegi tu care persoana sa te atraga, alegi din cele ce te atrag.
Si cand mori se duce totul, ca si cum scoti un calculator din priza, e f simplu.
Vom fi si noi capabili sa cream oameni peste mii de ani (daca mai apucam, dar nu vom mai fi atunci), cand vom stapani genetica 100 %.
Adica vei putea face un calculator cum s-ar zice mult mai performant, si cand incepe sa mearga are "suflet".
Functionarea, cum se comporta, ce gandeste, ce simte, aia e sufletul de fapt.
Acel EU e de fapt ce ti-am spus, face parte din functionarea noastra, este ceva mult mai evoluat care nu au calculatoarele facute de noi, apare odata cu tine, de ce, natura vrea sa supravietuim, nu stiu de ce.
Noi suntem constienti de existenta pentru ca, creierul nostru e mai evoluat fata de la orice animal, si deci avem si chestia asta in plus.
E ca si cum un proc Octacore are accelerare 3 D, iar Pentium 1 din 1997 n-are, ceva de genu.
Suntem o varianta mai dotata, e simplu.
Avem functii in plus, si se si vede la RMN ca, creierul nostru este mai dotat.
Lumea pune le divinitate pentru ca nu inteleg ce si cum, face separatia intre om si calculator, desi nu exista aceasta separatie, e doar diferenta de dotari.
Si li se pare ca nu se poate altfel dacat daca o divinitate a facut asta, nu isi dau seama ca merge pur si simplu fara legatura cu divinitatea.
Dar si daca ar fi o divinitate care a facut, tocmai ce am zis a facut, un calculator biologic mult mai avansat ca alea ale noastre, deci tot acolo se ajunge.
SI am zis, e calculator pentru ca si noi executam soft asa ca lunea, nu gluma, si stii asta.
Nu ai inteles, un calculator actual nu e constient, unul superevoluat va fi! Constienta e doar o dotare in plus atata tot.
Inteligenta artificiala e cacao inca, nu raporta totul la ce stim azi.
Omu e un calculator de 1000 ori poate mai performant de inteligenta aia artigiciala primitiva.
Constienta tine de recunoasterea in oglinda, nu de inteligenta, eu doar am zis ca si inteligenta omului si constienta sunt dotari superioare care nu le au calcurile de azi, dar nu inseamna ca si alea cu acele dotari nu is cumva tot calculatoare, doar ca biologice (nu fiare).
Adica nu inseamna ca un calculator trebuie sa fie fier, fara constienta, fara sentimente, fara sa gandeasca avansat ca omul.
E asa ca atata putem noi deocamdata.
Calculator e ceva care lucra dupa soft, reguli.
Sunt IF-uri la greu si la om si la calculator.
De ex:
Exista in creier idealul partenerului de sex opus pus de natura in functie de ce calitati evulutioniste, deci pana aici deja avem soft.
Apoi:
IF vede o persoana care corespunde cu portretul eventualului parteneri setat acolo THEN (atunci) declansezi reactii chimice care au ca rezultat starea aia de indragosteala, sentimente (care si astea sunt pure rezultate ale reactiilor chimice), atasament.
Deci...la baza tot calculatoare suntem, doar ca difera clasa.
Doar ca e mult mai complexa treaba si apar elemente noi.
De ex daca inhibi oxitocina nu te mai atasezi! Nu mai ai reactiile alea chimice care dau atasamentul, dispare si rezultatul.
Daca inhibi dopamina, feniletilamina nu te mai indragostesti. Se stie oficial ca secretia e feniletilamina e implicata in indragosteala.
Adica IF-u ala exista, exista si THENU, dar...atunci faci cutare, dar cand nu poti sa-l faci, pauza, nu mai pot obtine rezultatul.
Deci cred ca acum intelegi mai bine.
De aia si dispare indragosteala, ca se altereaza reactiile chimice care o dau.
Ar trebui sa cunoastem cum merge omul ca si masinarie superavansata, si daca cunoastem, stim multe raspunsuri pe carte religia nu vrea sa le avem, ca altfel si-ar pierde obiectul muncii.
Dar nu ca ei nu stiu ca e cum zic, ca faptele o arata.
Alt soft:
IF parteneru se duce cu altul sau alta, THEN gelozie.
Scopul geloziei? Sta tot in evolutinism si pusa acolo ca soft:
Barbatu nu stia al cui e copilul daca femeia insela sexual.
Femeia nu suporta mai mult infidelitatea emotionala la barbat de frica ca-si pierde aducatoru de resurse, nu se pune problema al cui e copilu, ca e al ei, deci nu prea sunt asa afectate de infidelitatea ssexuala.
De aia barbatu nu tolereaza mult mai dur infidelitatea ssexuala.
Deci aia e, daca aia, atunci se intampla aia.
Astea is fapte ce-ti dau aici, si se leaga f bine de explicatii adica de cauze.
Nu se zice ca aia e, se stie ca lumea e condusa de smecherii religiosi.
Ca daca spui astea, dispare religia si ei ce mai fac?
Voiam sa mentionez intr-un alt raspuns ( dar am ezitat ), ca de fapt, s-ar putea ca Sufletul sa existe... din moment ce Rațiunea ( Inteligenta ) isi face prezenta!
Dar e un raspuns ( destul de) controversat!
In primul rand pentru ca Sufletul chiar exista din momentul conceperii / AL CREATIEI FIZIOLOGICE / AL EXISTENTEI! (cred cu tarie asta)!
Apoi, conteaza cum echivalam terminii " suflet " " gandire " " constiinta " " logica / intelect ".
Tine si de UMANITATEA! fiecaruia!
Https://youtu.be/SI3RWFZQ_RE
Ceva de genul? CHIAR crezi ca va fi bine?
Poate fi bine, dar ca sa cuplezi tu creierul la un calculator, este foarte bine, insa va fi f complicat, trebuie ca cipu ala sa stie sa decodeze informatiile din creier, sa stie fiecare reactie chimica ce rezultat are, memorie, experienta in anume domeniu, informatii, etc, ca sa aiba ce sa transmita pe calculator.
Deocamdata nu vad cum s-ar face asta.
Eu sper sa nu se realizeze NICIODATA!
Oamenii vor deveni simpli... ROBOTI!
" Papusi " manuite de un "papusar"!
Papusarul fiind... TEHNOLOGIA!
Putina tehnologie nu e suficienta, putin mai multa e Suficienta, iar mai multa Un DEZASTRU!
Odata cu tehnologia nu doar ca se degradeaza Moral si Omul, dar Natura are extrem de mult de SUFERIT! Ecosistemele la fel! Viata la modul general! Temperatura si Anotimpurile! Dar mai nou, INSASI CREIERUL UMAN! CEEA XE SPUNE M U L T E!
TU i-ai lasa pe cei care au venit cu ideea sa o aplice pe tine & creierul tau? Sau mai ales sa faca experimente?
Nu ti-ar fi frica... " a te pierde? "
Daca ma simt bine si in conditia aia, nu conteaza pentru mine, daca ma simt bine topaind 3 ore pe zi, nu e problema, chiar daca acum nu m-as simti bine facand asta.
O sa-ti dea si starea de bine, sa vrei tu asta, sa ai motivatia sa faci aia, sa te bucure ca faci aia, deci este okey.
Daca ma uit la TV si ma bucur, daca muncesc si ma bucur la fel, ce conteaza? Cont sa te bucuri.
Ca asa ar trebui sa faca, altfel nu e bine.
Nu cred ca se va realiza asta insa, e putin SF pana nu ajungi sa jonglezi ca lumea cu genetica ca sa stii ce sa faci pe acolo.
Dar e bine si pentru tine, ca tragi pe calc anumte info, poti baga in creier anumite informatii, lectii, etc, nu mai stai sa tocesti ca fraierul.
Desi atunci se vor schimba si cerintele la scoala si nu te mai ajuta asta, dar na.
Ideea nu e sa constrangi omu sa lucre 12 ore pe zi, ci sa ii placa sa faca asta de la sine.
Plus ca daca vrei iti baga ala, deci tu alegi.
Si nu se va face si din alt considerent, ca asa ar umbla oricine la tine si faci tot felul de prostii, e SF oricum ai da-o.
Adica hackeri.
Dar sa o luam si Altfel... ( din punct de vedere dogmatic, al spiritualitatii, al CREDINTEI - CRESTINE! ) - DACA acest cip este de fapt faimosul cip al Antihristului ( prorocit in Biblie in Apocaliosa ), cipul ce contine numarul fiatei 666?
Sa presupunem ca cipul exista E REAL! Sa presupunem, ca potrivit Bibliei se poate amplasa ( pentru cei care- doresc & accepta ) pe mana sau pe frunte!
16Şi a făcut ca toţi: mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să* primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte
* Apoc 14:9 Apoc 19:20 Apoc 20:4
17şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele* fiarei, sau** numărul numelui ei.
* Apoc 14:12 ** Apoc 15:2
18Aici* e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul** fiarei. Căci† este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.
Intreaga PROROCIE
https://biblia.resursecrestine.ro/apocalipsa/13
Nu creezi ca ar fi posibil, asa FARA MAI PUTIN SF!, DOAR la modul pur Realist?
Pana la urma Tehnologie avem, chiar prea multa! Mintea e putina la multi, iar aici sa gasit au gasit rapid o modalitate de a o Imbunatati... CONTROLAND-O!
S-a inceput Deja Demult!
Si e Promovat in mass- media!
( si totul se face cu o doza de gluma, nimeni nu zice nimic de posibilele " reactii adverse" ).
https://youtu.be/iWm8WYfxX88
https://youtu.be/SMOangzKcMc
Totul pare a se face doar cu scopul de a Ajuta, a Imbunatati Viata & Conditiile de trai- dar la Final, va fi (
doar ) asa?
https://youtu.be/v2mmw4J38eo
Nu cumva devine omul doar un animal controlat? Prin si cu ajutorul tehnologiei?
https://youtu.be/P674CG9mOTs
L-ai accepta chiar daca stii / cunosti toate aceste aspecte? Si desigur, esti constient ca nu cunosti decat minimul necesar ( promovat in mass media ) nu toate aspectele ascunse de " ochii publicului ", larg?
Ai ma, e cipu era sa zic eu acum cu nr ala 666, fi serios, astea is fantezii, au zis ei asa doar, nu e nici o problema.
As accepta daca mi-ar fi mai bine asa, ca daca se va facem, se stie ce si cum, nu se stie doar minimul, se stie cum merge, ce va face.
Ca tu o sa ceri asta in functie de avantaje sau bani, ca sa nu crezi tu ca mi-l baga mie sau tie care suntem oameni de rand, o sa le bage la smecheri ca sa aiba beneficii.
Pai o sa fie nu mai putin SF ci deloc nu o sa mai fie SF cand se va realiza.
De exemplu citisem mai de mult ca cipu asta te poate face sa retraiesti orice perioada a vietii.
De ex te duceai la scoala si aveai 7 ani, o sa te trezesti asa! Deci sunt multe chestii misto pe care le poti face.
Retraiesti ce vrei, ai 65 ani dar retraiesti cand aveai 15 ani si erai clasa 9-a cand erai in clasa si te scotea la mate la tabla.
Si te vezi de 15 ani, e misto.
Ca mintea ta are totul in memorie si stie sa-ti reproduca tot in detaliu, iar ce nu stie, iti baga el acolo umplutura, de ex masinile de pe drum pe care tu nu le ai vazut.
De ex pe data de 1 aprilie 2000 cand erai clasa 9-a, ai trecut la ora 12 pe undeva in drum catre liceu, atunci erau oameni si ce erau in jur.
Ce nu ai in memorie, iti pune el oameni acolo aleator, ca tu oricum nu o sa-ti dai seama ca nu erau aia de atunci, ca nici atunci nu ii vazusei in mod special la figura.
Deci unul din scopuri era intoarcerea in timp, atunci am aflat prima data de cip de genu.
Adica bogatii se vor bucura, noi muncim ca fraierii pentru ei si regretam trecutu care e ceva ce a fost, ce nu va mai veni vreodata.
Si multe altele.
De exemplu in camera ta va intra gagica care-ti place cel mai mult si faceti ssex, etc, pune mana pe tine, te atinge si tot desi nu este real.
Astia care zic de 666 sunt cam limitati, au obsesie cu controlul, nu se prind ca doar smecherii vor beneficia la cerere de asta, ca va fi extrem de scump.
Poate si tu vei beneficia mai tarziu cand se va ieftini tehnologia.
( Lasand orice tip de Credinta si Religie la o parte! )
L-AI ACCEPTA?
" Ca tu o sa ceri asta in functie de avantaje sau bani, ca sa nu crezi tu ca mi-l baga mie sau tie care suntem oameni de rand, o sa le bage la smecheri ca sa aiba beneficii.
Smecherii guverneaza mai ales asupra celor saraci / oamenilor de rand - nu asupra altor smecheri!
**
" De exemplu citisem mai de mult ca cipu asta te poate face sa retraiesti orice perioada a vietii.
De ex te duceai la scoala si aveai 7 ani, o sa te trezesti asa! Deci sunt multe chestii misto pe care le poti face.
Retraiesti ce vrei, ai 65 ani dar retraiesti cand aveai 15 ani si erai clasa 9-a cand erai in clasa si te scotea la mate la tabla.
Si te vezi de 15 ani, e misto. "
" Ca mintea ta are totul in memorie si stie sa-ti reproduca tot in detaliu, iar ce nu stie, iti baga el acolo umplutura, de ex masinile de pe drum pe care tu nu le ai vazut.
De ex pe data de 1 aprilie 2000 cand erai clasa 9-a, ai trecut la ora 12 pe undeva in drum catre liceu, atunci erau oameni si ce erau in jur.
Ce nu ai in memorie, iti pune el oameni acolo aleator, ca tu oricum nu o sa-ti dai seama ca nu erau aia de atunci, ca nici atunci nu ii vazusei in mod special la figura.
Deci unul din scopuri era intoarcerea in timp, atunci am aflat prima data de cip de genu. "
Adica un fel de hipnoza?
https://www.tpu.ro/......stiti-voi/
" De exemplu in camera ta va intra gagica care-ti place cel mai mult si faceti ssex, etc, pune mana pe tine, te atinge si tot desi nu este real. "
Deci preferi O ILUZIE PLACUTA, DECAT REALITATEA?
Preferi sa te bucuri de o iluzie, decat sa confrunti realitatea? De aceea ai accepta?
Si daca ILUZIA PREIA CONTROLUL VIETII?
" Ca mintea ta are totul in memorie si stie sa-ti reproduca tot in detaliu, iar ce nu stie, iti baga el acolo umplutura, de ex masinile de pe drum pe care tu nu le ai vazut. "
Si de unde voi putea stii cu siguranta ca ceea ce " vad " este chiar Memoria mea... si nu ceva ce ei isi doresc sa " vad " simt amintesc / retraiesc ( desii NICIODATA NU S-A INTAMPLAT!?!
" De exemplu in camera ta va intra gagica care-ti place cel mai mult si faceti ssex, etc, pune mana pe tine, te atinge si tot desi nu este real. "
Deci nu se vor juca DOAR CU MEMORIA TA! ci si PSIHICUL TAU / IMAGINATIA TA la modul GENERAL!
Se vor juca CUM VOR CU TINE! Iar tu ai accepta?!
Pai nu, ca nu trebuie sa aiba influenta smecherii asupra altor smecheri, unii smecheri vor cere ei asta pentru avantaje, distractie. Ca isi permit.
Ala de rand nu o sa aiba poate posibilitatea asta macar la inceput cand va fi f scump ca telefonia mobila.
Si ce conteaza ca e iluzie sau realitate? Tot ce conteaza e sa ma simt bine si sa ma bucur. Deci prefer ce e mai placut din cele doua, zic la o adica.
Iluzia aia o faci tu cand vrei, si iti faci ce-ti place, nu stai mereu in ea, ca nici nu ai putea, deci cand vrei tu te bucuri de ea.
Bogatii nu pot avea control asa asupra amaratilor ca doar nu te-o obliga sa bagi acel cip, daca te obliga e altceva, dar asta inseamna ca nu va mai fi minima de democratie de acum.
Iar daca se opun miliarde de oameni oricum nici n-ar putea.
Pai era sa ia foc si la faza cu masca si restrictiile covid, damite la asta?
Si cand sunt prea multi protestatari, institutiile statului nu mai fac fata.
Pai cum sa nu stii ca e memoria ta cand stii de dinainte ce ai trait, ca doar nu ai alzheimer sa nu mai stii.
Adica eu nu stiu cum era in clasa 9-a? Stiu unde m-am dus, cand m-am dus, cand erau orele, ce profi aveam, etc, la ce ora ma sculam. Si au trecut 30 ani de atunci.
Stiu si ce nota am luat si in ce zi, nu mereu dar de 2-3 ori stiu cand a fost.
Bine, iti poti crea si situatii noi care nu-s in memorie, dar poti alege, ca in holospatiu in Star Trek, isi crezi tu scenariu cumva.
Nu punem problema sa se joaca, am zis in celalalt mesaj, nu te obliga sa pui cipul ala, ca ii calca lumea in picioare.
Punem ca il vei pune daca vrei tu pentru joaca cand doresti.
Eu ma refeream la " Ca mintea ta are totul in memorie si stie sa-ti reproduca tot in detaliu, iar ce nu stie, iti baga el acolo umplutura, de ex masinile de pe drum pe care tu nu le ai vazut. " - " la umplutura ".
Umplutura poate fi facuta TORT cu foiță de aur, sau TORT din ce e galben DAR NU e aur! (?! )
INTELEGI?
Se poate baga orice umplutura!
La fel, DAR MAI ALES LA, - PREZENT!
INTELEGI TU, ESTI BAIAT DESTEPT!
Pai normal, se baga orice umplutura ca nu cunosteai tu oamenii de pe strada cand treceai pe acolo atunci acum 30 de ani. Iti baga la intamplare oameni sa mearga pe acolo.
Adica va fi distractiv daca vrei sa-ti bage ala, nu conteaza ca nu e ce pare.
Dar vom vedea ce si cum, inteleg f bine.
Unii din voi aveti asta cu, controlul, nu e doar asa.
Atunci cand se fac ingerii. Sau compari un animal cu un inger? Sau o floare cu un animal? Cand ia nastere o floare? Sau cand ia nastere ceva mai mare decat un animal? Extracterestrii daca ar exista i-am numi egali sau superiori? Noi suntem stomacul sau intelectul? Daca intelectul nu avea acele compartimente pe care nu le au animalele? Am mai avea aceeasi facultate de glorificare si lauda de Dumnezeu?
Deci noi avem acele facultati inferioare. Le simtim forta, senzatia, prezenta, etc. Insa noi avem si alte potente sau facultati nu doar cele care experimenteaza foamea, setea, saturarea, etc.
Una este stomacul si alta creierul. Exista nex intre ele insa sunt separate. Alcatiuesc acelasi corp, pot fi prietene, aliate sau dusmane sa se subjuge. Asa cum intr-un stat se poate produce anarhie asa si cu noi.
In confectionare s-au folosit mai multe ingrediente. Prima data a fost lutul dupa aceea suflarea. Insa eu am prins viata dupa suflare. In timpul lutului eram insa nu traiam. Insa lucrul acesta s-a intamplat lineal, nu cu intrerupere. Ele s-au imbibat insa trebuie sa functioneze dupa axiologia data nu in haos si rebeliune. Ele sunt dualitati (a nu se confunda cu dualism). Aristotel vorbeste de dualitate cand spune despre hilemorfism. Insa Platón de dualism cand separa sufletul de corp. Dualitatea lui Aristotel nu spune ca sunt dusmane insa dualismul lui Platón arata ca pot ajunge dusmane.
A intrebat de rasa umana. Daca studiezi creationismul sau evolutionismul o sa iti explice prezentul cu trecutul. Aici nu este vorba despre mine ci despre o scoala care ma identific cu ea. Nu se dezbate aici mintea lui Seba2013 ci gandirea lui bazata pe izvoare, curente sau fruntasi. Daca iti spun frontal ca Dumnezeu a vorbit omenirii iar eu sunt crestin, iti vine sa crezi de unde stiu? Eu am o convingere insa aceste teme nu le controlez eu. Nu am ajuns intra-colo sa ma cred patriarh.
Eu nu te pot introduce in Gratia divina. Tu esti natural, il astepti pe superman si o multime de imaginatii, insa eu ti-am raspuns dupa cum scrie acolo. Daca iti place autismul si rudimentaritatea eu nu pot sa te eliberez. Tu vrei superlativizari si sa crezi de frica. Insa realismul crestin te pune cu picioarele pe pamant pe cand idealismul tau elaborat te departeaza de realitate si adevar.
Odata cu prima licărire de viață.
Viata este un MARE PARADOX!
Insa, Indiferent de originea vietii, sufletul ia nastere odata cu prima licarire de viata! Odata cu CONCEPEREA... VIETII!
Iti las acest videoclip NU! care cumva sa te indoctrineze ( :) ), cum au afirmat unii " destepti " pe aici ( si asta doar pentru ca nu am observat ca persoana care a postat videoul pe Youtube are o anumita " viziune prestabilita asupra vietii ", as putea spune.
https://youtu.be/sXeKsW1Jbbs
Uite Aici :
https://www.tpu.ro/......vietii-pe/
https://www.tpu.ro/......etii-pe_1/
Intrebarile sunt ale mele de pe un alt cont.
Conceptul de "suflet" este unul complex si controversat, iar diferite culturi si traditii au diferite idei despre ceea ce inseamna sufletul si cand ia nastere acesta. In general, sufletul este considerat ca fiind o parte a persoanei care poate supravietui dupa moarte si care poate avea o existenta independenta de trup.
In unele traditii, sufletul este considerat ca fiind prezent din momentul in care o persoana ia nastere, in timp ce in alte traditii sufletul este considerat ca fiind adus la viata la un moment mai tarziu, de exemplu la un anumit moment al dezvoltarii fatului sau dupa nastere. De asemenea, unele traditii cred ca sufletul poate reincarna sau poate lua nastere intr-o forma noua dupa moarte.
In general, nu exista o intelegere clara si acceptata universal asupra cand ia nastere sufletul si acest lucru ramane un subiect de dezbatere.
adrianpetrican întreabă:
sabin89 întreabă:
anonim_4396 întreabă: