Intelegem ca noi ne credem mai presus decat el, si el e prost fiindca nu are aceeasi parere ca si noi.deci cand il faci pe unul prost, afirmatia e indoielnica fiindca foarte bine ar putea fi si invers. daca continui discutia si ajungi la un rezultat vazand ca adevarul e undeva la mijloc, lumea va fi mai bogata cu doi destepti si mai saraca cu doi prosti.
Prost il consider, desi nu-i zic in fata, pe acea persoana care imi este foarte cunoscuta si din discutiile cu el trag concluzia ca este limitat la minte, face greseli repetate de orice natura, nu poate deosebi binele de rau in situatii simple iar comportamentul sau in unele cazuri imi intareste convingerea
Prostia e un capitol atat de vast incat as putea scrie o enciclopedie.Nu e frumos sa faci pe cineva prost, ma bine iti zici tu singur tie:Mama ce prost am fost! Suna mai frumos cand te autocaracterizezi.Eu nu prea imi permit sa zic ca cineva e prost, nici macar atunci cand stiu motivele care l-au determinat sa faca ceva.Insa mereu cand sunt aproape sa castig ceva si imi scapa castigul ca sapunul din mana imi zic ca sunt o mare toanta.Si am dreptate!
Intelegem ca nu vrea sa invete din greseli si ca are o perceptie gresita asupra vietii. Cred ca fiecare primeste acest apelativ uneori. Unii pe buna dreptate si altii din cauza ca parerile noastre nu converg cu ale lor.
Oamenii de obicei considera prostie ceva in dezacord cu observatiile proprii. Eu unul nu folosesc termenul asta de obicei, am apelative de gen dobitoc, primata, cretin, retard pentru a insulta intr-un dialog persoane care actioneaza in ciuda unor realitati evidente Glumesc, fiecare are dreptul la o parere si fiecare are propriul curs in viata, nu sunt eu in masura sa judec viata altcuiva.
Toti gresim din cauza ca nu poti sa le stii pe toate si ajungem in postura de a fi ''prosti'' nu este o rusine, pentru ca tot timpul invatam si tot nu le putem sti pe toate.
Unii prin "prosti" inteleg oamenii care nu sunt ca ei sau nu sunt la fel de estepti ca noi, iar altii prin "prosti" inteleg oamenii care fac prostii.
Sensul cuvantului "prost" s-a schimbat de-a lungul timpului astazi ajungandu-se ca "prost" sa semnifice o persoana natanga, tolomaca. Uneori se acorda cu prea mare usurinta si in orice situatie. Dar de obicei sa-i spui cuiva ca-i "prost" reprezinta o veritabila insulta la adresa coeficientului de inteligenta.
Pai depinde de starea in care aflam, uneori intelegem faptul ca persoana sespectiva nu face ceva cu trebuie sau nu stie cum sa faca, culmea e ca de multe ori ne dovedim "mai prosti" decat cei pe care-i facem
Nu folosesc prea des dar atunci cand o fac, depinzand de context, are ori sensul de naiv, filotim ori sensul propriu-zis "prost". A fi putin limitat.
Depinde.proasta este o persoana care nu stie anumite lucruri.sau poate pentru acea persoana e mai bun cuvantul incult.prost ii mai spui unuia care spune o prostie. dar cred ca de cele mai multe ori, cuvantul prost este adresat in gluma[cel putin eu asa il folosesc de cele mai multe ori.este cand vorbesc serios despre o anumita persoana.si afirm ca este proasta. dar cand port discutzii cu cei din jur si spun "ce prost esti", e clar o gluma. dar cine se simte...asta este]
Pai cand face ceva gresit sau cand nu intelege ceva sau greseste sau nu stie
Depinde si de persoane. poate unii se cred mai buni dar pa alta parte sunt la fel
Crede-ma, niciodata nu am facut pe cienva prost fata motive intemeiate.Prostia se confunda de cele mai multe ori cu alte apelative