Vei fi luat de prost cand desteptul simte ca nu ai argumentele la tine si dai cu mucii in fasole.Il poti jigni,ofensa,iar desteptul nu se va regasi in jigniri, ci doar in acele argumente logice, cu sens.De aici si faptul ca vei fi lasat sa fierbi in propriul suc stricat.Necunoasterea iti ofera toate sansele sa fii prost{it}.
In tara orbilor chiorul e rege.Nu ai cum sa devii prostul prostilor prin marginalizarea lor doar pentru ca prosti nu stie altceva, oricum ei are talentul deosebit sa se marginalizeze si intre ei.Impropiu spus "indraznesti" ci esti pur si simplu.
Apache, bineînțeles, mereu contează la cine ne raportăm, la cei care sunt mai buni ca noi sau la cei care sunt mai slabi. Însă nu văd ce legătură are "a îndrăzni să fii diferit" în toată treaba asta. Dacă te afli printre cei care sunt mai destepți ca tine, este logic că ești mai prost ca ei (din anumite puncte de vedere) și ești perceput ca fiind mai prost, pentru că Ești mai prost și nu pentru că "îndrăznești să fii diferit".
Ma refeream in special ca daca indraznesti sa ai o conceptie diferita fata de cei dintr-un anumit grup...atunci esti marginalizat si etichetat pe nedrept, nemaitinandu-se cont de calitatile tale individuale ca individ...
Si trebuie sa recunosc ca si eu m-am intalnit cu chestia asta...cand esti singurul diferit dintr-un grup, si esti etichetat pe nedrept.cu toate ca poate tu chiar ai niste calitati, cand vezi ca esti criticat si blamat. asta te face sa crezi ca problema este la tine..si iti formeaza o personalitate diferita
A, acum am înţeles unde vrei să ajungi.
Să fii cel mai deştept dintr-un grup, dar să fii perceput de toţi ca fiind cel mai prost, doar pentru că eşti neînţeles şi te diferenţiezi de ceilalţi în mod excesiv. Da, din păcate, se întâmpla. Sau ne place să credem că se întâmplă, atunci când suntem respinşi de un grup - ne căutăm o scuză, de care ne agăţăm ca să nu picăm în dipresie.
Şi da, ai dreptate, când eşti judecat greşit, doare...
"Cind intr-un grup de oameni prosti"cine isi face timp sa-i catalogheze este mai prost.Important este sa-ti continui viata si sa mergi pe calea ta fara a te crede "mai inteligent ca altii"pentru ca viata pedepseste cu virf si indesat asemenea abateri.Ca altii te catalogheaza imbecil, dobitoc sau oricum altfel e treaba lor.Tu n-ar trebui sa ai nici macar timp sa vezi asa ceva.
Cam asa dar partea mai nasoala e ca nu e aplica numai printre intelectuali asta...ma rog normal nu poti sa stai cu grupu' ala daca nu sunteti "compatibili"
Balzac despre cinste, geniu
A fi simplu dar cinstit e mai pretios decat a fi genial, dar necinstit.
Este placut cand esti cel intelectual intr-un grup deoarece cand apare vreo problema toti apeleaza la tine. Dar este adevarat persoanele intelectuale sunt tot timpul neintelese si uneori respinse de catre persoanele mai limitate. De exemplu: La scoala eu sunt cel mai inteligent dintre toti baieti din clasa, si eu sunt neinteles, dar mie personal imi place ca sunt mai dezvoltat din punct de vedere mental decat ceilalti.
2Low întreabă: