NOname
| NOname a întrebat:

Când "mulţumită" unui prieten pierzi un alt prieten, nu cumva i-ai pierdut pe amândoi? Sau poate primul nu ţi-a fost prieten niciodată?

22 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Un prieten este de multe ori mai apropiat ca o ruda sau chiar ca un frate dar este in general un lucru foarte rar. Un prieten nu se poate pierde din cauza cuiva sau a ceva in afara de moarte. Daca pierzi pe cineva pe care ai crezut ca iti este prieten inseamna ca te-ai inselat in privinat prieteniei acestuia. Interventia celei de a doua persoane, orice relati ai avea cu aceasta (prietenie, etc) nu poate sa desfaca o adevarata prietenie. Niciodata un prieten nu poate fi si iubit sau iubita sau sot sau sotie. Prietenia este "atractia" dintre doua persoane profund platonica si dezinteresata dar cu un mare sacrificiu de sine.

| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Pai daca a intervenit si te-a facut sa pierzi un prieten, nu ti-a fost niciodata prieten! "Prietenul prietenului meu este şi prietenul meu."
Atat de multe aforisme, care azi isi pierd din valabilitate...
Ma intreb... al doilea oare, ti-a fost prieten de l-ai pierdut atat de usor?

| DorelSudoru a răspuns:

Si soc prietenia nu exista!

| DianaScorpio a răspuns:

Sa zicem de exemplu ca iti susti un prieten deoarece consideri ca a procedat corect intr-o anumita situatie/intr-un anumit conflict cu un alt prieten. Iar celalalt se supara si sa spunem ca il "pierzi". Asta de exemplu nu inseamna deloc ca primul nu ti-a fost prieten.
Asta era doar un exemplu, pentru ca in functie de fiecare caz particular, putem da verdicte diferite.
Cat despre chestia cu "pierdutu"...mie mi se pare aiurea. Orice oameni normali care sunt prieteni adevarati incearca sa comunice, sa gaseasca o cale de mijloc in asa fel incat sa fie bine si relatia sa se pastreze. Daca relatia se rupe usor, ori persoanele respective nu au fost prieteni adevarati, ori nu sunt suficient de mature incat sa incerce sa rezolve problema si sa incerce sa ajunga la o cale de mijloc.

| arrriadna a răspuns:

Sau poate ai plecat prea mult urechea si nu ai cautat singur/-a adevarul. Caz in care te-ai fi prins singura de eventuale "manevre".

Cand un "prieten" se baga in prietenia dintre alte 2 persoane doar pozeaza in prieten, din viclenie.

| summer12 a răspuns:

Da, buna intrebare. oare toti am trecut prin asa ceva? Clar nu e prieten primul, ori nu nu il duce capu.

caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy in ziua de azi prieteni ii numeri pe degetele de-la o mana, daca "interventia" unui prieten a facut sa te despatri de un alt prieten, tu, considerand ca esti cu ambii prieten, ar trebui sa cercetezi un pic sa vezi despre ce e vorba, si sa vezi care are dreptate si care nu, chiar daca vei descoperii cu stupoare ca pana la urma, de fapt tu, nu ai avut prieteni, prietenul bun, cauta sa te ocroteasca pana intr-un punct, acela de nu a-ti fi afectata fam, dar daca prietenul bun vede ca iti e afectata fam, atunci nu are incotro si iti zice adevarul despre celalalt prieten, atunci cu siguranmta ii vei multumi bunului tau prieten...asa cred euhappy o zi bunawave

| Claudiuu a răspuns:

Da iai pierdut pe amandoi.Nu conteaza daca primul nu ti-a fost prieten niciodata daca tu l-ai considerat prieten iar dupa tiai dat seama ca nu este inseamna ca l-ai pierdut

| Florina_6341 a răspuns:

Primul nu te-a fost prieten! a vrut sa te certi cu prietenu/a ta bun

| marinica a răspuns:

Prieten inacest caz nu poate fi nici unul sti proverbul; fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur;

| doc69 a răspuns:

Daca faci ce simti intotdeauna nu pierzi nimic doar castigi experienta

| puidetigan a răspuns:

Sigur i-ai pierdut pe amandoi, petru ca nici unul nu ti-a fost prieten cu adevarat.

| Melodramatic a răspuns:

Un prieten te va intelege indiferent de greselile facute, si daca ar fi sa-l doara pentru cele intamplate. Cand "multumita" unui prieten pierzi alt prieten e si normal ca ii pierzi pe amandoi, dar ce-l adevarat se va uita dupa tine, sau ba chiar va trece peste cele intamplate, desigur nu se intampla oricui, sau mereu.

| LexHasAMasterPlan a răspuns:

Probabil amandoi ti-au fost prieteni si daca ambii sunt suparati, i-ai pierdut dar lucrurile se si repara.

| RoseQueen a răspuns:

Ambele variante sunt pur corecte si nu ma pot hotari care e mai bun.

| ziper94 a răspuns:

Nu pot sa imi dau cu parerea pana nu am o situatie calumea happy
Generalizand nu obtii nimic din raspunsurile astea sincer.
Da un exemplu sa intelegem despre ce este vorba si apoi putem comenta ce si cum happy
Aici depinde de caz... poate prietenul acela ti-a vrut binele si te-a indepartat de prietenul care nu iti era potrivit.
Dar poate era si din cauza geloziei si atunci i`ai pierdut pe amn2 happy
Si prieteni adevarati rar exista...
Exista mai degraba prieteni pe interes...prietenii adevarati rar se gasesc.
Eu pot sa spun sincer ca nu am aproape nici un prieten. Unu cred ca este chiar prieten adevarat. In rest toti sunt pe interes.

Daca mai pui intrebari da si un mic exemplu sa avem ceva habar happy
Scuze daca comentariul nu este bine venit.

| egjrewiogjaeifjaepfpjagfegwregeyhrt a răspuns:

Primul nu ti-a fost prieten niciodata. A vrut doar sa vada ca suferi pe tine sau pe cealalalta prietena

| Simonaaaa a răspuns:

Eu zic ca primul nu ti-a fost prieten si a vrut sa te faca sa te simti rau

| Alexandra_7889 a răspuns:

Un fapt este cert i-ai pierdut pe aman2puppy dog eyes:-

| MariaFrumoasa1 a răspuns:

Prietenia conteaza mult si daca e asa primul nu iti era prieten
daca ar fi fost prieten adevarat nu ar fi facut asa
prieteni care te tradeaza sunt ipocrit/nesimtiti SI...
Nu Pot SA Aiba Prieteni

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de tine, poate ca nici unul nu ti-a fost prieten adevarat; sau poate ai facut o mare greseala, crezind pe cine nu trebuie.Prietenii sinceri si adevarati,sint ffff rari,si ii ai in timp,nu dupa citeva luni. Daca in adevar sint prieteni, vor fi alaturi de tine neconditionat si iti vor da sfaturi reale nu prefacute.Un prieten adevarat, spune totdeauna adevarul.chiar daca doare.Mult noroc.

| Iony12 a răspuns:

Cred ca prietenul care te-a facut sa pierzi prietenul poate tia vrut binele dar depinde daca cel pierdut te bucura sau nu. sau daca actualul era mai bun. dar nu inseamna ca i-ai pierdut pe amandoi happy