"obstacolul" i-a forma a cea ce tu iti imaginezi, este o testare a fortei si cunoasterii de care vorbesti ( ai forta, ai cunoasterea dar nu ai folosit-o, asa iti manifesti un "obstacol-test" sa o folosesti iar folosind-o se dezvolta, se cristalizeaza); functie de natura cunoasterii si fortei implica o anume abordare altfel ea nu functioneaza;
in situatia descrisa de tine cred ca forta si cunoasterea se lovesc de conditionarile umane, de prejudecatile si fricile pe care le ai, de convingeri, un ex: e o idee daca ai multi bani nu poti fi spiritual insa cu bani poti sa iti satisfaci nevoile fizice si asa ai doua convingeri vis-a-vis de "bani" care sunt in conflict si te ameteste; adanc in tine ai convingeri, prejudecati, frici( atasamente - cand ti la cineva atasamentul asta te poate limita, iti poate incetosa gandirea, poti deveni prea protectiv, iti poate provoca temeri) de care nici nu esti constient(a)
Omul oricit ar avea tot nu se satura si vrea mai mult.A alerga dupa surplus a devenit stilul nostru de viata.Ne plingem pe toate canalele mas media ca nu avem bani dar supermarketurile se golesc la orice sarbatoare si aglomeratie de masini ultimul racnet oricit s-ar scumpi carburantul.Cine dreacu sa ne creada ca nu avem bani, ca nu avem mincare? Aaaa, ca nu avem de ajuns poate dar inca nu s-a gasit la oameni limita de ajunsului.Destin,ceva iluzoriu, atit de consistent insa inradacinat incit scuza toate roadele intimplarii.
Eu am spus de o situatie x. Nu de ce se plang unii ori altii. Ia imagineaza-ti un copil cu parinti sau fara, care e un geniu dar nu are conditii de a se dezvolta, nici macar mancare. Si in interiorul sau simte ca aparentele inseala si parca e mai complicat raspunsul la intrebarea ce-l macina: de ce?
Tu ti-l faci practic vorbind, filosofic vorbind tot tu dar dintr-o dimensiune diferita; mancarea nu cred ca este cea mai vitala conditie una mai vitala ar fi aerul
Aerul e gratis. E drept ca in unele zone ale lumii, apa nu e gratis. Ce e gratis e gratis.
Cum adica intr-o dimensiune diferita?
Existi in mai multe dimensiuni, o parte a ta exista aici "intr-un" corp fizic uman, o alta parte a ta exista intr-o dimensione a spiritului (la asta ma refeream) nu stiu cum s-o numesc si am cateva nelamuriri vis-a-vis de dimensiunea asta, poti exista in alte incarnari pe o dimensiune a timpului aici pe pamant, poti exista pe alte planete; dimensiunea e determinata de frecventa
Acum am inteles la ce te referi. Chiar daca esti neclar, tocmai pentru ca vezi acest dedesubt al existentei, sa-i zicem inconstient, subconstient, etc, poti sa-mi raspunzi la intrebare. Ce anume e ceea ce trebuie sa invingi in situatia descrisa de mine? Stii de dedesubturi, ai forta, ai cunoastere si totusi obstacolul se manifesta. Ce este el?
"obstacolul" i-a forma a cea ce tu iti imaginezi, este o testare a fortei si cunoasterii de care vorbesti ( ai forta, ai cunoasterea dar nu ai folosit-o, asa iti manifesti un "obstacol-test" sa o folosesti iar folosind-o se dezvolta, se cristalizeaza); functie de natura cunoasterii si fortei implica o anume abordare altfel ea nu functioneaza;
in situatia descrisa de tine cred ca forta si cunoasterea se lovesc de conditionarile umane, de prejudecatile si fricile pe care le ai, de convingeri, un ex: e o idee daca ai multi bani nu poti fi spiritual insa cu bani poti sa iti satisfaci nevoile fizice si asa ai doua convingeri vis-a-vis de "bani" care sunt in conflict si te ameteste; adanc in tine ai convingeri, prejudecati, frici( atasamente - cand ti la cineva atasamentul asta te poate limita, iti poate incetosa gandirea, poti deveni prea protectiv, iti poate provoca temeri) de care nici nu esti constient(a)
Eu cunosc cazul unui baiat de 19 ani, care poate la viata lui a exeperimentat multe, insa a murit de tuberculoza. In testamentul lui, ca sa zic asa, a zis ca ii uraste pe cei care se plang ca nu ai viata buna, etc, etc. El era sarac lipit, insa ar fi reusit orice, prin munca, daca avea viata. De aceea, a scris ca era revoltat ca cei care au viata nu si-o folosesc.
parerea mea e ca atata timp cat nu esti condamnat la moarte si ai dreptul de a trai, poti schimba ceva in viata oamenilor, sau chiar a lumii, mai devreme sau mai tarziu.
lolium întreabă:
anonim_4396 întreabă: