| pastru009 a întrebat:

Cand putem visa si cand nu?

Răspuns Câştigător
| iRobby a răspuns:

Oamenii nu pot sa viseze cand sunt obositi. Nu stiu chiar asa bine de ce, dar in urma cu un an, am vazut un reportaj pe discovery chanel despre Vise. Acolo au spus ca noi nu putem visa cand suntem obositi, dar in schimb visam cand mai avem ceva Energie. Si visele pot sa fie frumoase sau cosmaruri, astea sunt afectate de felul de gandire al fiecarui om.

15 răspunsuri:
| ErrorFound a răspuns:

Somnul are mai multe faze. Ultima faza este "activata" atunci cand esti foarte obosit. Atunci nu poti visa.
In rest, poti sa visezi si cand esti atipit, si cand dormi cu adevarat.

| Kalla a răspuns:

Noi facem peste 12 vise pe noapte dar nu le amintim mereu.

| pastru009 explică (pentru Kalla):

Eu azi dimineata m-am trezit din vis, care mi-l aminteam acum 3 ore si m-am trezit zambind, zambeam in somn si tata m-a intrebat de ce rad.Ma gandeam la ceva amuzant.Adica eu semidormeam presupun.Auzeam si ce vorbea mama si tata dar vedeam si creeam propriul vis.Ciudat nu?

| Scarbo a răspuns:

De visat, visam tot timpul, dar asta depinde de tine daca iti mai poti aminti.

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Nu putem visa cand creierul noastra intra in faza delta(somn profund).

Acea stare apare in proportie mai mare cand suntem obositi, la fel cum apare si "intre" vise.

Totusi, nu exista noapte in care sa nu visam.

| w0nderboy a răspuns (pentru ViseleSmulgGratii):

Fazele alfa şi beta cum erau? Le-am uitat firara-l dracu, dacă ştii, să mă luminezi si pe mine te rog, salutare.

| ViseleSmulgGratii a răspuns (pentru w0nderboy):

Beta - Somn usor, stare de veche.
Alfa - Esti complet treaz.

| w0nderboy a răspuns (pentru ViseleSmulgGratii):

Thx.

| DomnişoaraClannad a răspuns:

Oamenii nu pot visa când sunt foarte obosiţi. Visele sunt afectate de felul de gândire al fiecărui om.Fie că visezi frumos, fie că ai coşmar de vină-i mintea ta.

| comsacodrut a răspuns:

Oamenii nu pot sa viseze cand sunt obositi.

| Erzaa a răspuns:

Cand dormim visam cand nu dormim nu visam. Logic.

| OdetteSs0000 a răspuns:

Pai depinde de ce vise? daca dormi si te gandesti la un lucru profund incepi sa-l visezi, dar poti sa visezi si fara sa te gandesti la ceva profund, sau visezi ca vei ajunge nu stiu ce
funda?

| AlyiX a răspuns:

Pai cel mai clar este ca nu poti visa cand esti obosit. Dar poti visa atunci cand nu vrei sa dormi. Si plus ca visele sunt doar o iluzie trecatoare. Care uneori sunt combinate (ca de exemplu cand dormi si cineva te striga sau incearca sa te trezeasca, acele cuvinte apar in vis ori zise de alta persoana ori zise de persoana respectiva) happy

| AlyiX a răspuns (pentru AlyiX):

Sunt combinate cu realitatea*