| An0nimusD a întrebat:

Cand te arunci dintr-un avion..Cu ce viteza te apropii de pamant.? am vazut un video in care parasutistul a ramas fara parasuta..luandu-i foc..in aer thinking soo?

6 răspunsuri:
| Purec a răspuns:

Viteza maxima e undeva pe la 220 km/h

| Dr3yga20 a răspuns:

Pai depinde de la ce distanta cazibig grin, si in videoul ala probabil avea o parasuta de rezerva.

| An0nimusD explică (pentru Dr3yga20):

Asa e. avea una de rezerva. ~ Dar. sa-i ia foc. straight face

| Dr3yga20 a răspuns:

Viteza maxima pe care o poti atinge ar fi de 320km/h daca stai intr-o pozitie care sa-ti aranjeze corpul vertical cu capul in jos si daca sari de la peste 5000m altitudine ceea ce rar se intampla fiindca parasutisti sar intre (1000m si 3000/4000). Totusi daca ma gandesc la acelasi video, omu ala era pe la 1000m cand ia ars toata parasuta deci ar cadea cam cu 90km/h ceea ce insemna moarte pura.

| danimotenel a răspuns:

Depinde de inaltime si greutatea corpului, cu cat de apropi mai mult de pamant cu atat viteza este mai mare si impactul mai devastator, acel parasutist a dat drumu prea tarziu la parasuta si de aceea a luat foc, poate poti sa pui linkul sa vad si eu.

| Solomon_Ioan_1960 a răspuns:

Depinde de :inaltimea de cadere, echipament, pozitie corp, greutate corp si actiunea fortei de frecare a aerului.Folosind un costum special la o greutate de 90 kg si 37000m inaltime cred ca te apropii de viteza sunetului, adica in jur de 310-340 m/s.