| Inferno a întrebat:

Cand un om face o greseala acel greseala este considerat gresita. Cand mai multi oameni fac aceiasi greseala, acea greseala este considerata corecta?

11 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Cand un om face o greseala pe el toata lumea, cand aceiasi greseala o face un grup se numeste "Corul Madrigal".

kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Când un om delirează se numeşte nebunie. Când un grup mare de oameni delirează se numeşte religie.

Analog, când un om greşeşte, e o greşeală. Când majoritatea populaţiei greşeşte, este norma şi este "corect" - cel puţin atâta vreme cât trăim în cretinismul ăsta de se numeşte "democraţie".
Democraţia e un sistem cumplit de prost, dar, din păcate, e cea mai bună idee pe care a avut-o omenirea până acum.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Din pacate, atunci cand greseala e reluata de mai multi, tinde sa devina norma. Uita-te si tu in ultimul DOOM si sa-mi spui daca nu recunosti agramatismul promovat cu spor de marlanii post-decembristi si care, acum, e deja norma gramaticala pentru o limba romana din ce in ce mai schioapa.

| emy a răspuns:

Eu zic ca orice greseala trebuie sa fie considerata greseala, indiferent de numarul celor care o savarsesc.

| morningstar a răspuns:

Se spune ca atunci cand o greseala gramaticala este frecvent intalnita intr-o anumita regiune ( ex. dezacordul in zona Munteniei), acea greseala devine caracteristica lingvistica a acelei regiuni si nu mai este vazuta ca greseala ( in cazul dezacordului exista si explicatie). Am dat un ex legat de limba, dar cred ca se poate aplica si la modul general.

| deuceD a răspuns:

Eu zic ca o greseala, e tot o greseala indiferent de cati oameni o fac. Si nu stiu daca greseala poate fii considerata corecta, greseala e gresita, de aia se numeste asalaughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru deuceD):

Inteligenta explicatie...

| WhatheWow a răspuns:

Oare " Dumnezeu " a gresit atunci cind ne-a creat?; cum vede el acest lucru?

Răspuns utilizator avertizat
| heiii a răspuns:

Pai,daca mai multi oameni fac aceeasi greseala dupa ce o anumita persoana a facut'o pentru prima oara..greseala este considerata nesemnificativa, trecuta cu vederea. orice lucru facut prima oara este surprinzator dar daca se repeta de mai multi oameni devine banal. sper ca ai inteles ce vreau sa spunbig grin

| FeedMyFascination a răspuns:

Oamenii au inventat conceptele de bine şi rău. Spre exemplu: în trecut, religia era foarte preţuită, şi virtuţile cele mai de preţ erau considerate a fi bunătatea, ascultarea, blândeţea, generozitatea, puritatea etc. Dar astăzi, ce este considerat admirabil este complet opusul acestor idei: revolta, egocentrismul, egoismul, narcisismul. Ce s-a schimbat? S-a răspândit o diferită mentalitate, care a cuprins o masă mare de oameni; astfel, puţinii care cred diferit sunt consideraţi învechiţi sau încuiaţi.
Deci, da, consider că un singur om protestând împotriva a mii nu are nicio şansă.