In dezvoltarea omenirii, acum este concurs de cunsumerism. Se vinde orice, cat mai ieftin, dar cat mai mult.
Acesta duce la distrugerea mediului si lenevirea populatiei.
Materialele cele mai folosite sunt cele plastice, multe de unica folosinta, darcare cauzeaza poluarea tot mai mare a mediului.
De asemenea, populatia Pamantului creste vertiginos, in ultimul jumat de secol s-a dublat. Asta inseamna si necesitati dublate in alimente, haine, dar si de obiecte de folosinta.
Daca sistemul actual progreseaza astfel, omenirea se va autodistruge (chiar si fara razboaie) in maximum doua secole.
Ca urmare, sunt cateva lucruri de rezolvat urgent:
- eliminarea materialelor plastice si inlocuirea lor cu altele, bio-degradabile
- reducerea sau macar stoparea natalitatii globale (in special in zonele unde natalitatea este foarte ridicata, deci medie de peste 2 copii la o pereche de parinti
- rezolvarea problemei energetice - gasirea unor resurse de energie ieftine, nepoluante. Controlul gravitatiei si stocarea cantitatilor gigantice de energie ar fi obiective de urmat
In legatura cu robotizarea: exista pericolul pierderii controlului asupra super-tehnologiei! Deja se studiaza intens (si se avanseaza) in unele domenii periculoase: modificarea programarii ADN-ului, respectiv crearea unor super-computere care ar putea sa invete si sa decide singuri. Asemenea calculatoare ar fi capabile rapid sa se faca independenti, dar si sa faca sclavi omenirea!
Https://www.capital.ro/......arele.html
https://www.google.com/......inger/amp/
Butoiul gol, din tablă, a pornit la vale, zăngănind. Înaintează, se rostogolește, prinde viteză...Nimeni și nimic nu-l mai poate opri.
Dezvoltarea tehnologica se intampla din mers, nu trebuie sa elimine nimeni nimic.
Trebuie doar oameni destepti si cu chef de munca, care sa descopere tehnici noi, sau sa imbunatateasca tehnica disponibila.
Dar trecem prin consumerism. Oamenii sunt din ce in ce mai prosti, iar cei care stapanesc industria cauta metode de a crea produse care se strica a doua zi dupa iesirea din garantie, pentru a vinde modele noi, constant.
Evolutia este ingreunata sau oprita de aceste "detalii".
Daca s-ar folosi precizia disponibila in prezent si materialele uzuale de acum 20-30 de ani, cel putin industria electrocasnicelor si a automobilelor ar fi la un nivel mult mai bun.
Dar se merge pe ideea "3 la 10 lei", pentru o economie cat mai... aiurea. Castiga retailerii mai mult decat producatorii, de aia nu se mai chinuie nimeni sa imbunatateasca ceva. Injinerii isi storc creierii pentru a fabrica repede si ieftin, nu pentru ceva revolutionar.
Vom avansa atat de mult incat ne vom transforma in altceva, corpurile care le avem acum sunt limitate la mediul in care au aparut si dezvoltat, bine inteles ele nu vor disparea peste noapte, se vor augmenta, imbunatatii treptat pana ce devin altceva, asta daca nu ne autodistrugem.
Păi, uite. Pentru mine, dezvoltare tehnologică înseamnă: roboți care fac munca oamenilor, microcipuri în creierul uman, inteligență artificială dominantă.
Ce înseamnă acest lucru? Școlile nu vor mai exista. Dacă oamenii ar fi înlocuiți de roboți, multe dintre joburi ar dispărea. Deja începem să fim cu psihologicul la pământ, nu mai putem face niște calcule simple.
Ar fi un haos total. Sper să nu ajung până în era tehnologiei. Să știi că, acum un secol, dacă nu mă înșel, oamenii puteau trimite scrisori, ceea ce era mai frumos. Bine, dezavantajul era că ajungeau târziu, dar față de cum este situația de acum, era mult mai bine.
Deci... cam asta e treaba.