Numai Dumnezeu-Tatăl știe aceasta.
"Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. Iar de ziua şi de ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl." (Matei 24; 35-36)
În 18 zile sau 1.555.200 secunde sau 25.920 minute sau 432 ore sau 2 săptămâni si 4 zile sau peste 4, 93% din 2021
Le-ai făcut o bucurie copiiilor, școala începe în 13 septembrie.
Sfârșitul lumii nu va veni niciodată. Sfârșitul oamenilor va veni cel târziu când soarele își va epuiza sursa de energie și va colapsa, înghițind jumătate din sistemul solar. Dacă cumva noi suntem deja pe alte planete(din alt sistem solar), cei care au plecat vor trăi mai mult, sau cel puțin până când cea mai apropiată galaxie face o coliziune directă cu a noastră, caz în care va rezulta o singură galaxie, evident fără șanse de supraviețuire.
Sfârșitul lumii(universului) practic nu există.
Dar cum, biblia, dumniedzău, satanaaaaaa!? Ce facem aici, luam piinea de la gura pochilor? Nu se poate asa ceva, trebuie sa vina si un sfarsit. Doar dumniedzau tatal stie, dumniedzaul ala asa de perfect incit a facut ca intregul regn animal, inca din negura timpului, sa sufere de mutatii si boli dubioase. Da, bai, desteptilor alora care mai dati cu mucii in fasole la alte intrebari si debitati enormitati cum ca abia a aparut cancerul de vreo 100-200 de ani, de cand obscurantismul religios a inceput sa piarda din ce in ce mai multa putere, luati aminte ca exista tumori canceroase si la neanderthalieni, si la mamuti. De mumiile egiptene sau alte cadavre ale unora care au murit ulterior nici nu mai discut...
Lumea nu se sfârșește, noi murim.Probabil curând având în vedere cum e situatia curentă cu încălzirea globală
Te referi la specia noastră, sper eu cât de curând, în vreo 100 de ani, un război nuclear tot va fi, sa fim realiști
Consider totuși că fiecare are dreptul la credință, atâta timp cât ne respectăm unii pe alții nu este nicio problemă.
Și eu cred într-o divinitate, dar nu în cea reprezentată de religie, ci o divinitate cu rol de creație și atât. Divinitatea nu a intervenit încă in viețile noastre, și nu poate fi aceeași cu cea descrisă de religie.
Sunt curis la ce raspuns te astepti sa primesti?
Sunt sigur ca daca cineva poate sa iti raspunda cu o data exacta... sigur nu este om.
Absolut corect, insa marea problema e FINANTAREA. Credinta ar trebui sa fie in acelasi categorie cu gusturile muzicale sau culinare. Vreau sa ascult pe Metallica live? Pai platesc! Eu, nu vecinii. Vreau sa maninc casalot? Platesc, tot eu. La "credinta", considerata apanajul bor-ului si a altor organizatii similare, toti scoatem indirect bani din buzunar ca sa le fie unor smecheri bine si niste naivi sa aiba unde sa se duca sa asculte povesti. Vrei biserica? Excelent, e dreptul tau, nu am nimic impotriva, dar FINANTEAZA-TI singurel distractia asta!
A, da, am omis sa zic ca tu esti cazul ideal. Creationismul neasimilat unei religii/zeu anume e foarte sanatos si nu a omorit pe nimeni. Pina la urma atit creationismul cit si evolutionismul sunt TEORII.
Evolutia nu este o teorie, insusi cuvantul evolutie este de la sine inteles. Suntem martori evolutiei atat celei vizibile(suntem tot mai destepti, tot mai sanatosi, tot mai frumosi), cat si celei invizibile( epoca bronzului etc), deci se considera a fi ceva dovedit matematic.
Pe cand creationismul este o teorie, deoarece noi suntem incapabili sa intelegem in primul rand lumea in care traim.
Da, dar inca nu e infailibila. In special privind ORIGINEA ei. Da, exista dovezi covirsitor mai multe decat iluziile privind "divinitatea creatiei" cu care arunca zelotii in sus si in jos. Nu neg complet creationismul, cit ambalajul in care e prezentat el de catre majoritatea celor ce il imbratiseaza. La o adica, si big-bang-ul poate fi considerat un eveniment creationist aleator...
Teoria evoluției are dovezi suficiente. O teorie științifică e cât se poate de dovedită. Teoria creaționistă nu este o teorie științifică.
„A scientific theory is an explanation of an aspect of the natural world and universe that can be repeatedly tested and verified in accordance with the scientific method, using accepted protocols of observation, measurement, and evaluation of results. Where possible, theories are tested under controlled conditions in an experiment.[1][2] In circumstances not amenable to experimental testing, theories are evaluated through principles of abductive reasoning. Established scientific theories have withstood rigorous scrutiny and embody scientific knowledge.[3]"
„Some theories are so well-established that they are unlikely ever to be fundamentally changed (for example, scientific theories such as evolution, heliocentric theory, cell theory, theory of plate tectonics, germ theory of disease, etc.)."
https://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_theory
Am vazut destule documentare si citit pe tema asta, dar - departe de mine gandul de fi gica contra doar de chestie - trebuie sa fim de acord ca partea de la inceput e usor fortata. Plauzibila, dar usor fortata si cu gaurele pe ici-colea.
Urban mit: 21 decembrie 2012 (a fost film)
religios, cand a scris ala caruia i-ai dat funda
(vad ca ai dat funda unui credincios IMBECIL care ti-a citat IMBECILITATEA de biblie)
... IubescRomânia cine e "Matei" ala care livreaza sfarsitul lumii care vine de la comanda mea la eMAG?!?
cum era aia, nu ai fost in stare sa intelegi stiinta asa ca te-ai apucat de religie?!?
dpdv stiintific, sunt niste predictii, dar sunt contrazise de observatii care contrazic logica, cum ar fi ca universul ar trebui sa franeze, dar de fapt accelereaza, asa ca s-au emis idei de gen "energie intunecata" si "materie intunecata"... DA, stiinta nu a ajuns la nivelul la care sa explice orice, iar unele chestii pot fi atribuite unei fiinte superioare care sa fie in spatele universului si sa il controleze, totusi, religia manaca rahat CU SPUME cu explicatii puerile si contradictii CRASE... la fiecare a doua miscare amarata! care sunt o insulta extrema la inteligenta unui om constient de sine insusi si care nu a decis sa ignore evidentul ca sa aiba pace mentala ca vine religia si il "rezolva"
Sfarsitul lunii? Hmm, daca ne holbăm prea mult la ea, s-ar putea să se intimideze și să cadă pe noi. Are logică, nu?
Te inseli: Isus a spus clar ca va veni in timpul generatiei cu care vorbea el (si este toata moarta de aproximativ 2000 ani).
Intrebarea era: Cand va veni sfarsitul lumii?
Raspunsul lui Isus: in timpul vietii celor cu care vorbea el.