Arta s-a nascut din aceasta capacitate a omului de a-si exprima sentimentele, emotiile, chiar si empatia, fiind o dovada de evolutie, atit in rindul conditiei umane cit si fata de celelalte specii.
De multe ori emotivitatea ne determina si sa gindim; sentimentele, care atunci cind sint impartasite, conduc la anumite actiuni care la rindul lor necesita punerea in functiune a intelectului.
Parerea mea e ca inca nu am epuizat beneficiile aduse de starile emotionale, de sentimente, empatie, intr-o asemenea masura incit sa fi ajuns o piedica in calea evolutiei noastre. Avem o mare capacitate de stocare si analiza a informatiei, o ratiune mult superioara celor ale stramosilor nostri insa de asemenea stari sufletesti superioare.
Putem discuta pe puncte, din punct de vedere subiectiv si am avea exemple destule de lipsa unei evolutii din cauza starilor sufletesti dar obiecti, generalizind, acestea evolueaza odata cu noi.
Scuza-ma ca intervin Inferno dar cred ca-ti racesti gura degeaba si spun asta ca utilizatorul in cauza, adica cel cu care porti discutia in contradictoriu nu merita atentie.
E un om caruia nu-i place sa-l contrazici, care are o idee si merge cu ea la nesfirsit, contrazicindu-te nu cu dovezi ci incercind sa- ti demonteze cunostintele cu afirmatii de genul, "nu esti informat destul sau mai citeste etc. " ajungind in cele din urma sa te jigneasca. Pentru el, DEX-ul greseste, studiile stiintifice sint depasite, orice, doar el sa nu recunoasca greselile personale.
Nu are notiuni de baza in ceea ce priveste ratiunea si sentimentele reale intrebindu-ma daca nu cumva animalele filosofeaza despre existenta lor, impartasesc sentimente, si le exteriorizeaza prin arta, pot ierta, se roaga si nu in ultimul rind viseaza la nemurire.
E un patetic ordinar caci nu are un "bun simt" conversational si pentru asta l-am trecut la ignore.
Scuze inca o data pentru interventie!
Iti folosesti propriul creier apeland la presupuneri controversate ce sunt considerate false de marea majoritate a biologilor si psihologilor? Tu consideri oaceasta parere mai importanta decat parerea a sute de biologi?
Pai asa merg si eu si spun ca timpul nu este cursiv si este format din "imagini" derulate ca intr-un film doar pentru ca asa au afirmat unii.
Spun ca exista planeta nibiru. Ca Obama este reptilian si multe altele. Daca zvonurile de care vorbesti ar fi atat de adevarat cum sustii ca sunt atunci ar fi produs un oarecare impact in lumea stiintifica, cum impactul este 0... , ce pot spune.
Psihologia sustine ce am spus eu, asta este un lucru sigur.
Biologia e impartita, dar majoritatea critica aceasta ipoteza.
"Nu e nevoie să dovedești afirmațiile tale." Poftim? Poftim? Deci nu pot sa cred. Ce spun eu este un lucru cunoscut de mai bine de 100 de ani, este o teorie veche si batrana pe care o cunoste toata lumea, tu esti cel ce a venit cu teorii aparute recent care nu au nicio "radacina" in camunitatea stiintifica. Tu esti cel ce trebuie sa dovedeasca aceasta teorie tanara, nu eu. Teoria pe care o sustin eu este una veterana ca sa spun asa, a ta este acum se "naste". Asa ca cine trebuie sa dovedeasca ce? Tot eu?
Nu. Este un impuls care-mi vine pe moment şi pe care din păcate mă abţin să-l exteriorizez.
Aceste capacitati sunt foarte importante. Fara emotii nu s-ar mai putea spune ca am fi ''oameni'' ci computere sau roboti.
AvalohAlyn întreabă: