Un crestin adevarat niciodata nu va scoate sabia asupra aproapelui sau... Iisus a spus"iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti".si mai."iubiti pe vrasmasii vostri"...astea nu sunt recomandari, astea sunt PORUNCI si cine nu le urmeaza nu este demn de a fi numit ucenic al lui Hristos.
Deci un crestin adevarat nu va scoate niciodata "sabia"(cuvant care poate avea mai multe intelesuri atat fizica cat si spirituala/sufleteasca) asupra aproapelui sau!
Eu sunt buna la teorie dar la practica stau mai prost, in sensul ca stiu ca nu este nici crestinesc sa raspunzi cu aceeasi moneda si ca umilinta este cheia succesului dar cine a zis ca sunt perfecta? Uneori nu ma pot abtine sa ridic capul si sa scot eu sabia
Capul ce se pleaca, sabia nu-l taie, dar cu umilinta lantul il inconvoaie!
Au fost nenumarate exemple in care cei care si-au plecat capetele, au plecat cu ele acasa, la locul lor, ceilalti l-au tinut semet mai intii in sus si apoi in jos.
Un dicton pentru lasi. Cel slab care nu poate lupta va fi umilit intotdeauna de cel puternic.
Uneori este bine sa fii putin mai umil, insa sa nu faci excese.insa pentru asta trebuie sa fii putin inteligent si sa stii sa alegi momentele potrivite.
Da, daca te supui de obicei nu patesti nimic. Dar esti un las pe de alta parte.
Depinde pe mana cui se afla sabia. daca omu vrea sa-ti reteze tartacuta poti sa pleci capu pana in centrul pamantului ca tot o face.
Niciodata, cel putin asa cred. Nu sunt genul care se ia in gura cu toti, dar in viata trebuie sa fi cel mai puternic, nu doar puternic.
Cred ca este destul de adevarata.Sunt momente cand fiind umil(lasand capul jos)eviti anumite evenimente neplacute si cred ca daca stim cand trebuie sa fim umili se pot evita multe nenorociri.
Adv ce zice zoombe3...merita sa-l pleci daca isi are rostu, daca situatia o cere. Daca acel cu sabia are pica p tine si te dusmaneste atat de tare...tot ti`l taie mai bine mori luptand decat omorat asa...si ingenukiat pe deasupra
Da eu consider ca este adevarat.sunt momente in viata cand trebuie sa mai pleci si capul...desigur nu atunci cand esti umilit...ci cand e vina ta...asa cred eu...acum. ...nu stiu
Dupa mine, depinde si de cel care tine sabia. Pentru cel care si-a plecat capul, poate fi un gest de umilinta sau supunere, dar pentru cel cu "sabia" poate fi ocazia potrivita pentru "a-ti reteza capul"-
Sa-mi bag capu-n el de cap gicu-i verde imparat mai prost cap ca ast nu e ghici ciuperca cine e imbracata-n violet pe la clase de studenti votati mai 70 lei litru de benzina violet prosti mai suntem
Cobori in jos luceafar bland ajuta-ma sa sparg o banca sa umplu tara de ciubuc si capul sa-mi ramana (sal tin in 2 maini cu zece degete fara o bucata de plumb in cerebel)