Daca te referi la înregistrat electronic și cu o maniera de redare e greu de zis, în principiu pentru ca redarea e limitata de puterea difuzoarelor pe care le ai la dispoziție.
In top probabil ar fi asteroidul care dus la dispariția dinozaurilor iar mai recent explozia vulcanului Karakatoa din 1883. Explozia a fost asa puternica încât a înconjurat pământul de 4 ori.
Dau 1 leu, pentru "Stiinta" de pe TPU.
1. Cel mai puternic sunet NU depaseste 194 dB.
Niciodata!
Daca se depasesc cei 194 de decibeli, inseamna ca undele se misca mai repede decat viteza sunetului, si in acest caz, nu mai avem "sunet", avem UNDA DE SOC.
Asa se cheama ele, ori unde de soc avem si in cazul bancurilor sonice, si cand decoleaza o nava spatiala din Florida, si in cazul unei explozii nucleare.
Toate acestea de mai sus, depasesc 194 dB.
CE am scris la punctul 1?
2. Pentru cunoscatori, eruptiile vulcanice sunt clasificate pe V.E.I. de la 1, la 8.
Krakatoa, amintit aici a avut grad 6 V.E.I., Hatepe 7, Tambora 7, Yellowstone 8, nota bene, cea mai puternica eruptie vulcanica avand loc in Utah acum cca 30 milioane ani (fenomenul wah-wah) cu un V.E.I. de +8, de tip super-colosal.
Deci de cand naiba eruptia de la Krakatoa a fost "cea mai cea"?
Cu acestea zise, m-am sucit, am explicat in doua puncte, "lozeniile" de aici, dau deci 2 lei "Stiintei" de pe TPU.
Curaj! Ati mai invatat ceva si azi!
Sunetul ala de acum 30 de miloane de ani, probabil ai fost tu acolo si ai inregistrat Ori probabil de abia acum ajunse la noi sunetul Era bine daca ramaneai la jumatea explicatiei.Era ok asa, deci unda de soc sau sunet tot dracu ala e. Unda aia ce spui ce valoarea are?
Era bine daca te limitai la sunetu ala ce nu depaseste 194 si apoi ziceai ceva de unda aia de soc, rahat prajit, puneai pct si aia era tot. Oamenii te vedeau altfel. Odata ce intri aici faci si parte din turma la care faci refeire. Daca stii ceva spune simplu si atat.Nu iti place ce spun unii,ocoleste, nu te pune nimeni sa citesti obligat, oamenii stiu cat au fost informati, daca tu esti mai bine informat e bun, poti sa le explici, dar fara sa te faci de ****, sa fiu mai direct.
Pai cel mai puternic sunet in db
Cine l-a masurat si cu ce? Si daca tot stii care este, spune-ne si noua cati decibeli are?
Cu ce sa termin? explica-mi, e toti pentru unu, sau toti hate pentru unu?
Andy_6572 întreabă: