Si de unde si pana unde obsesia asta cu 'cel mai mare'? nu avem nici macar criterii de comparatie cand vine vorba de oameni geniali, pentru simplul fapt ca fiecare aduce ceva in plus cunoasterii si nu poate fi incadrat intr-un tip sau altul. poti sa spui cand cineva are o lucrare mediocra, poti sa spui ca cineva este de mana a doua in bransa lui. dar cand vine vorba de oameni de mana intai in domeniul lor, e mai bine sa o lasi balta cu aceste catalogari
Aristotel, pentru ca a intemeiat etica (filosofia moralei) si retorica, foarte importante omenirii chiar si azi
Socrate chiar daca multe lucruri nu se stiu despre el http://en.wikipedia.org/wiki/Socrates
Cel mai mare filosof este Iisus Hristos. De ce? Pentru ca 1. Fiecare filosof incearca sa raspunda la : ce-i viata, cum s-a creat lumea, ce cautam in aceasta lume, intr-un cuvant, originea si ce-i lumea. 2. In Pildele lui Solomon Intelepciunea se descrie si Aceasta este Hristos!
Gigi Becali el se credea cel mai mare filozof ca el practica asta iar... tipii aia aristotel, platon...baietii astia de "nimic" au scris-o dar fara sa o si practice.
Confucius.Si in ceea ce priveste filozofia, China este mult mai diversa si complexa decat Grecia.Noi vorbim ca si europeni, dar un chinez nu da 2 bani pe Socrate.Cititi cate ceva despre Sin Ti sau Mo-Di sau Lao-Ti au chiar Iuang Dju si o sa vedeti ce mici suntem in acest domenia.
Si ce zicea Gung Fu Tze? eu nu te cred cand zici ca un chinez nu da 2 bani pe Socrate.
Toti sunt importanti. din ce am citit preferatul meu este Friedrich Nietzsche
Toti sunt importanti . din ce am citit preferatul meu este Friedrich Nietzsche
filipoo întreabă:
bestialu96 întreabă:
LisaJulie întreabă: