| Tron a întrebat:

Care credeti ca e teoria adevarata a nasterii oamenilor? Big-Bangul sau Adam-Eva cu Dumnezeul lor? Eu unul nu cred in Dumnezeu pentru ca nu pot crede in ceva ce nu pot atinge sau vedea.Sa cred ca oamenii traiau cu sutele de ani si etc.Si in plus, in Biblie sunt mentionate cateva greseli (Adam si Eva au facut 2 copii Cain si Abel, unul din ei il omoara pe celalalt, si apoi cel ramas cica se duce in alt oras unde isi gaseste femeia alaturi de care va traii), cum adica? Alt oras? Alti oameni? Nu erau Adam si Eva primii oameni de pe Pamant? Sau cum? Apoi mai e faptul ca legenda asta cu Iisus e copiata dupa alte legende (12 discipoli, chestia cu steaua calauzitoare, Iisus nascut dintr-o fecioara, vandut, ucis si apoi inviat dupa 3 zile, etc (verificati)). Si mai sunt multe greseli. Dumnezeu a spus sa nu ne inchinam la chipuri cioplite insa noi pupam icoanele din biserica (mai ales cele sculptate in argint sau ce e acel metal). Pt mine religia e o porcarie, o chestie de manipulare in masa.Asta e parerea mea.Astept pareri pro si contra.

Răspuns Câştigător
| ramona30 a răspuns:

Ei, Tron mai sunt foarte multe erori in Diblie, tu ai spus doar o parte.
Sunt atat de multe incat un om rational, inteligent, cu capul pe umeri nu are cum sa mai creada in asa ceva.
Basmele cu Harap-alb sau Greuceanu sunt chiar credibile pe langa povestirile din Biblie unde se desparte Marea in doua cu toiagul, ploua cu broaste, curge snage in loc de apa, D-zeu e imaterial dar are sperma si o lasa gravida pe fecioara, invieri, vindecari de lepra prin pocnitul degetelor,
Parerea mea este ca acordam prea multa importanta unei carti de doi lei, nici macar valoare istorica nu are.

25 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Normal ca eu cred in Dumnezeu si zic si de ce.Cred in Dumnezeu fiindca in primul rand El mi-a aratat ca exista si ca ma ajuta in diferite situatii cand am scapat de la suferinta clar datorita Lui (sunt prea mari ca sa fie coincidente simple).Mai cred in Dumnezeu fiindca am citit destule ipoteze,articole,informatii despre credinta si ateism si m-am convins ca Dumnezeu exista,dovezile fiind mai multe,cred fiindca sunt mai multe dovezi ca exista,Sfinti, minuni, Sf.Scriptura,intrebarile logicii,logice,cateva dovezi asa zis stiintifice sau palpabile si cred in ultimul rand fiindca mi s-a nascut credinta, fiindca ma simt foarte bine cand cred, cand ma rog si cand ''dialoghez''cu Dumnezeu.Numai bine

| cristi202 a răspuns:

"Eu unul nu cred in Dumnezeu pentru ca nu pot crede in ceva ce nu pot atinge sau vedea.". Frumos! Insa dragostea, bucuria tristetea, sentimentul ce a scos o lacrima din ochiul cuiva, nici in ele nu crezi, pentru ca nu le vezi? "Dumnezeu este dragoste" spune Biblia, si cu aceste cuvinte spune foarte mult. Poti masura dragostea unui baiat pentru o fata cu ceva palpabil? Nu poti! Ar fi stupid sa masori dragostea cuiva cu termometrul sau alt aparat de masura. Dragostea, si implicit Dumnezeu, se simte, nu se atinge sau vede. Si nu il poti simti decit daca incepi sa crezi in El. Abia cind vei crede il vei putea simti. Credinta e canalul prin care Il vei descoperi pe Dumnezeu, asa cum doar increderea deplina ii determina pe doi tineri sa se casatoreasca.La urma urmei, tot despre o relatie poate fi vorba intre tine si Dumnezeu. Daca vrei sa crezi, o vei avea, daca nu, El va fi ca si inexistent, la fel cum ar fi o fata frumoasa inexistenta pentru tine daca nu ai crede ca exista, desi i-ai vazut fotografia. Credinta sau necredinta ta nu schimba realitatea, insa credinta te poate duce in posesia realitatii, ceea ce exista devine real si pentru tine.
Vad ca te legi de aspecte care nu pot fi dovedite. Ce ar fi sa iei Biblia, care e o carte f personala, are sa-ti spuna si tie ceva in legatura cu Dumnezeu, si sa verifici acolo unde poate fi verificat? Un exemplu: Dumnezeu promite in Biblie ca raspunde la rugaciuni. Daca mergi in vreo biserica, nimeni nu va contesta acest lucru. Uneori s-au intimplat minuni ca urmare a raspunsului la rugaciuni. Eu pot spune ca un procent de 90% reprezinta raspunsurile lui Dumnezeu la cererile pe care eu i le-am facut. E mult totusi, nu ti se pare? Daca era sa zicem intimplarea ca sa ma insel eu zicind ca Dumnezeu mi-a raspuns cind de fapt nu a facut-o, eventual procentul ar fi de 50%, sau chiar mai putin. Si mai sunt multe alte lucruri in Biblie care pot fi verificate. Asa ca, lasa lucrurile ce tin de istorie, ce nu poti verifica, si cauta sa vezi ca de fapt, ce poti verifica, este adevarat. Nici eu nu inteleg multe chestii din Biblie, dar de ce sa ma cramponez de ceea ce oricum niciodata nu voi putea fi sigur, si sa nu merg pe lucrurile care ma pot face sigur, lucruri ce pot fi verificate?

| cristi202 a răspuns:

Ramona:
"Parerea mea este ca acordam prea multa importanta unei carti de doi lei, nici macar valoare istorica nu are." Daca cartea asta "de doi lei" e cea mai tiparita si cea mai citita carte din lume, oare e chiar o carte de doi lei? Ce ii determina pe mii si mi de oameni sa o citeasca? Ce ii determina sa isi stabileasca principiile de viata dupa aceasta carte? Mai mult, de fiecare data cind cineva aduce in discutie faptul ca Biblia nu ar fi o carte istorica, nu pot macar sa nu zimbesc. Se stie clar ca Biblia e cea mai bine atestata carte din toate cartile antichitatii din pct de vedere istoric si ca arhelologia a adus mereu argumente in favoarea ei, nicidecum impotriva ei. Daca vrei, istoric si arheologic vorbind, daca ai studia lucrurile, acestea ar putea fi o baza puternica pentru credinta ta in Biblie, si chiar este pentru multi credinciosi.

| ramona30 a răspuns:

M-am saturat de comparatia asta intre d-zeu si alte elemente care nu se vad sau simt gen curentul electric, vantul si radiatiile.
Diferenta intre acestea este uriasa. Aceste elemente pot fi calculate matematic, masurate, controlate, folosite etc. pe cand d-zeu nu exista decat in capul unora.

| NoChanceForUs a răspuns:

Eu nu cred in Dumnezeu.Nu cred in Big Bang.Nu cred in nimic.Cred in tine! Asa ca arata-ne ce poti, musca din scaun.Si din TPU, desigur.

| PhaseMorphXR a răspuns:

Vorba aia, "chiar daca nu am mai spus-o, ma repet". De ceea ce ai scris aici nu crestinii vor fi "revoltati", ci culmea, tocmai ateii/agnosticii, de fapt daca ma gandesc mai bine nici macar ei, suspectez. Te-ai grabit sa scuipi direct primele idei care ti s-au format in capsor, fara sa intelegi mare lucru sau fara sa analizezi mai in detaliu fenomenul pe care pretinzi ca-l dezbati. Uite iti dau eu un punct de start. Documenteaza-te despre Big-Bang, vezi ce inseamna si ce urmareste, apoi documenteaza-te despre povestea biblica "Adam si Eva", intelege ce urmareste si ce anume descrie, apoi incearca sa privesti cu alti ochi intrebarea ta... mai putin inteligenta:"Big-Bangul sau Adam-Eva cu Dumnezeul lor?" ok? Bun. Bafta.

| PhaseMorphXR a răspuns:

@Tron

Nu, nu mi-ai jignit Dumnezeul, stai linistit, nu sunt crestin. Ideea era sa te redirectionez spre ideea ca Big-Bangul n-are ce cauta in aceeasi fraza cu o descriere a aparitiei omului, sunt 2 lucruri complet diferite, pana la urma tu ar fi trebuit sa gasesti util ceea ce ti-am scris: Big-Bang descrie aparitia universului (timp/spatiu/energie/materie) n-are legatura cu aparitia vietii deci implicit cu aparitia omului.
Nu, nu e un lucru rau sa pui intrebari, dar nici sa corectezi erorile nu e un lucru rau. Sunt lucruri (factuale/stiintifice) despre a caror continut specific nu poti avea o parere proprie pentru ca ele reprezinta ceva exact/precis, si asta am insinuat cu Big-Bangul, intrucat e o greseala frecvent intalnita.

| mgtow a răspuns:

Eu cred in dumnezeu dar nu merg deloc la biserica, si oricum biserica e casa lui doar nu e facuta de pomana. Mie nu-mi pasa ce zice biblia, importanta e viata pe care o traim in actualitate.

| Eva a răspuns:

Bine, asteapta.

| bye a răspuns:

@ramona, nu are sens sa incerci sa le explici oamenilor ca acest dzo este o imposibilitate logica pentru ca mintea lor e undeva la nivelul clasei a 5-a, nu inteleg diferenta dintre un lucru ce poate fi pus in evidenta, atat teoretic cat si practic (marimile fizice descrise de unii mai sus) si acest dzo, un fel de unicorn roz invizibil, atemporal, aspatial etc.

Cred ca o sa ma las de sportul asta numit TPU, prea multa incultura si intrebari impertinente.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| buldog a răspuns:

Nu crezi in Dumnezeu pentru ca nu il poti vedea si nu il poti atinge? Atunci esti sigura ca tu ai creier? Nu-mi spune ca il vezi sau il atingihee hee
Despre Adam si Eva... au avut mai multi copii. Mai citeste inca odata biblia si o sa iti dai seama singur/singura.
Nu ne inchinam la icoane. Tine minte: icoanele sunt sfintite, nu sfinte! Cand privesti o icoana cu Iisus, tu te gandesti la icoana, sau la Iisus? Icoana este calea prin care credinciosul isi poarta gandul si inima catre Dumnezeu, exact ca atunci cand tu privesti o poza cu un prieten. Nu confunzi poza cu prietenul tau, dar te gandesti la el cand o privesti.
Sunt prea multe lcururi logice in lumea asta pentru a nu exista un creator rational. Analizeaza putin lumea din jurul tau ca si cand ar fi prima data cand vezi. Ce ai crede?
Sper ca te-am ajutat. Bafta!

| InoKo a răspuns:

Esti gata de oricare critica vad ca, dar eu iti zic una:Citeste Biblia inca o data si ai sa vezi ca Adam si Eva au avut fii si fiice, draga.Si Cain sia luat sotie pe sora-sa...Si cu greselile, mai las-o balta.Tu una cat gresesti? Esti sfanta de iti permiti Biblia s-o critici?

E parerea ta, de fapt.Dar logica unde-i?

| Tron explică:

Inca odata va spun.Doar pun o intrebare,e greu sa mi se raspunda fara nervi? E doar o discutie, raspunde-ti care e parerea voastra, nimic mai mult. @Pudik mai ai putin si ma iei la bataie.Nu iti convine, schimba topicul.winkingAm citit Biblia draga, stai linistita.

| Tron explică:

@Floatilla
Chiar critici pe oricine? M-am uitat si la dmess si nu stiu ce aveai cu el.Fiecare are o parere personala. Daca tu si ceilalti care intelege-ti ca a pune o intrebare e ceva urat atunci ma abtin.Nu am vb urat, nu v-am jignit D-zeul ci doar am intrebat. Poate sunt incult si nu stiu cum e cu El.

@dmess
Imi plac conceptiile tale, niste lucruri la care nimeni nu si-a raspuns.De ce daca un om care gandeste total diferit e considerat nebun? Sunt curios,cati din voi puteti face un cub Rubik, daca nu puteti inseamna ca sunte-ti nebuni? Nici eu nu puteam, dar am invatat.Sau sa fie ceilalti care gasesc rezolvarea nebuni? Think...

| Tron explică:

@Calynyc
Nu,nu exista intuneric pentru mine, ci doar Soarele e pe partea cealalta a Pamantului.Este doar umbra, nu intuneric.Sau nu e logic?:S

| Tron explică:

Eu vorbeam de D-zeu aici nu de tehnologie.Sau incep sa spun ca nu cred in Bluetooth? Nu are treaba tehnologia cu El.Pana la urma nu este nici o dovada ca El este.E ca si cum ai spune unui copil mic ca e Bau-Bau acolo in colt si el o sa te creada concepandu-si astfel acel Bau-Bau in minte.Toata lumea si-a creat un model prin a crede ceva invizibil ce are 10 porunci. Daca nu le respecti vei fi pedepsit.Paca viata mea e a mea nu? Aleg ce vreau si pot sa gandesc exclus din marea majoritate.Nu sunt robot, nu am frica de El sau de gandul ca El nu exista.Cand imi e greu nu e El langa mine ci doar eu cu persoana draga.De ce babele alea care stau la Mitropolie cand vin moastele cuiva stau 2 km la coada si pentru ce? Crezand ca de maine le va fi mai bine? Nu le este, ci din contra o duc tot mai rau.Sa nu imi pune-ti ca nici alea nu vad "calea binelui" asa cum spun unii.Nimeni nu le mai ajuta, au uitat toti de ele.De ce? Pentru ca au niste haine rupte si murdare? Daca stai degeaba,degeaba esti credincios, El nu te va ajuta, insa daca ai vointa te poti ajuta singur.

| Tron explică:

@FloAtillaXR:
Tu nu esti facut din materie? Esti penibil laughingIa o carte si citeste.

| TiMan a răspuns:

Deci "chip cioplit" nu se refera a icoane, se refera la idoli de lemn sau piatra etc. ai altor fiinte, altele decat cei dumnezeiesti. Problema ta daca esti ateu dar nu spun despe religie ca este o porcarie.

| IgnoreMe a răspuns:

Pai biblia a fost scrisa de Pinocchio...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu-i o teorie nasterea oamenilor.E ceva biologic care tine de un concept asemanator cu Dumnezeu din cauza ca nici pe acesta nu-l poti atinge palpabil sau vedea.De dragoste ai auzit?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai puiule dar sunt o groaza de chestii pe care nu le vezi si nu le poti pipai dar te folosesti de ele de parca era cineva obligat sa ti le puna la dispozitie tu fiind cine? buricul pamantului? vantul, curentul electric. undele sonore, video.gandurile,radiatiile.le vezi efectul dar nu le poti atinge sau vedea.le crezi? sunt realizari si descoperiri ale semenilor tai le crezi? dar in ei crezi? in tine insuti crezi? baaa da tu mai ai mult de invatat, si de aflat.esti copil.

| Marckus a răspuns:

Tron, Dumnezeu inseamna Iubire si daca tu crezi in Iubire crezi si in Dumnezeu. Deci eu sunt Contra la ce ai spus.Mai reflecteaza sa nu regreti dupa ce ai facut la judecata de apoi...

| Calynyc a răspuns:

Iti raspund tot cu o intrebare...prientene, exista intuneric?