| MabiS21 a întrebat:

Care credeti voi ca este scopul vietii?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Eu am ajuns la concluzia ca nu exista nici un scop,sens,iar daca il cauti iti pierzi viata sau daca crezi in zeii,scopul,sensul vieti til alegi tu,ti-l faci oricand,la orice varsta,ceea ce e minunat, da sens vieti tale,autocunoasterea,jurnal de planuri,respectarea lor vor aduce multe rezultate,desigur aprecieaza fiecare clipa, nu fii trist ca nu are rost, fii vesel mereu, baga comedie, rade, socialiseaza, iubeste si traieste viata cum doresti

19 răspunsuri:
| ania a răspuns:

5a avem o relatie de prietenue apropiata cu Creatorul nostru.

| ania a răspuns:

Sa ajungem sa semanam moral cu Iisus Hristos, omul perrfect si Creatorul nostru.

| T0T a răspuns:

Depinde din ce perspectivă privești „scopul". Orice are un scop, în sensul că orice acțiune conduce la un efect. Acel efect poate fi interpretat ca fiind un scop în unele situații. De exemplu evoluția a făcut ca organismele să realizeze acțiuni pentru a se perpetua, pentru a nu dispărea. Scopul vieții ăsta ar fi, poți spune. Însă pentru animale, de exemplu, dacă mănâncă scopul lor e să nu mai simtă că le e foame, dacă se împerechează, să nu mai simtă presiunea sexuală etc. Ele nu urmează direct scopul vieții. Îl urmează inconștient. Dar dacă te gândești mai mult, poate doar noi dăm scop și vieții. De fapt organismele alea au devenit adaptate mediului pentru că selecția și-a făcut treaba. Selecția nu a avut vreun scop pentru acele organisme. E ceva cât se poate de natural ca cel slab să moară și cel puternic să perpetueze specia. Este foarte probabil ca nimic să aibă vreun scop, ci noi cu imaginația noastră să dăm scopuri tuturor. De fapt doar urmărim rezultate ale legilor universului și creăm rezultate acolo unde nu cunoaștem. Astfel, numim scopuri rezultate așteptate în urma respectării unor procese naturale și creații imaginare care să ne umple lacunele cunoașterii (acestea servesc doar dorinței noastre de a controla ce e în jurul nostru). În cele din urmă e cel mai probabil ca scopul în sine să fie o creație imaginată de om.

| Emma30555 a răspuns:

Pentru mine înseamnă acumularea de cunoștințe, învățare și dat mai departe, ajutând si pe alții, în acelasi timp sa te bucuri

| halogen001 a răspuns:

Viața nu are nici un scop. Viața e o formă de existență a materiei, care în anumite condiții se organizează sub formă de viață. O viețuitoare trăiește, strânge resurse, se înmulțește și moare. Selecția naturală păstrează exemplarele care trăiesc, strâng resurse și se înmulțesc. Viețuitoarea e ca un roboțel care execută programul de viețuitoare: supraviețuire, strângere de resurse și înmulțire. Pentru o viețuitoare binele înseamnă tot ce înlesnește executarea programului de viețuitoare. Ce e bine pentru o viețuitoare poate fi rău pentru alta și invers.
Concluzia e că nu avem nici un scop. Existăm pentru că putem. Când nu mai putem, viața se termină pentru noi.
O viețuitoare mai avansată se adaptează la mediu, se înmulțește și strânge resurse mai bine decât o viețuitoare mai inferioară. Memoria, simțurile, inteligența, sentimentele și voința asigură adaptarea la mediu, strângerea de resurse și înmulțirea și de aceea le avem ca urmare a evoluției în timp prin selecție naturală.

| Brizbriz a răspuns:

Sa faci copii
daca esti norocos, macar din cand in cand, putina fecirire
dar TREBUIE SA FII NOROCOS, altfel, viata e de rahat pentru toti

| 1997onur a răspuns:

Cine știe bro trăiesc e bine de știut.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mântuirea.

| tudorvolcano a răspuns:

A-l căuta pe Dumnezeu în toată vremea.
Mulți se întreabă dacă este Dumnezeu, dar oare câți Îl caută cu adevărat?
Cine L-a descoperit pe Însuși Dumnezeu, a descoperit o comoară fără de preț.

| MrAM a răspuns:

Scopul vietii e sa-ti gasesti scopul in lume.

| BumiWolfie15 a răspuns:

Să faci ceea ce te face fericit, dar în același timp să nu mori de foame.

| Anyo1988 a răspuns:

Pentru inceput as spune buna intrebare, oamenii de stiinta s-au intrebat acelasi lucru si multi altii inaintea ta si a mea si a multor altora as putea spune chiar este o intrebare esentiala vietii si daca reusesti sa raspunzi la intrebarea asta ai mult esanse sa traiesti fericit. Acum partea a 2-a a raspunsului meu va fi ceva mai lunga si probabil impartita in piese dar sa vedem. 1 unii spun ca scopul vietii este ca noi sa traim sa invatam sa ne inmultim si sa dam cunostintele adunate in viata mai departe pentru ca informatia sa nu se piarda. 2 credinciosii sustin ca scopul vietii este sa traiesti sa te inmultsti si in tot acest timp sa alegi unde vrei sa ajungi in viata de apoi adica in momntul in care parasesti aceasta lume. Cum faci aceasta alegere? pai prin faptele tale si prin ceea ce decizi sa fi pentru ca se spune ca " un om nu poate servii la 2 stapani 1 bun si 1 rau si sa ii multumeasca pe ambii, el va multumii fie pe primul fie pe cel e al 2-lea " deci poti fii om bun sa faci fapte bune sau sa fii om rau si sa faci doar rau nu le poti face pe amandoua si 3 exista si atei care sustin ca viata este o coincidenta si nu are nici un scop o traiesti si cand mori aia e pa. Deci spre finalul raspunsului cred ca in primul rand trebuie sa alegi care din astia esti. ateu, credincios, etc si mai pai poate aflii si scopul vietii

| PleşaMihai21 a răspuns:

Ce întrebare seaca...Răspunsul este, nu știm! Tot ce trebuie sa faci e sa te distrezi și sa nu îți mai pui întrebări care be depășesc. Sau dacă chiar vrei un răspuns, unii au un scop, alții nu. Sau poate au un scop de ai face pe alții sa aibă un scop, gen scopul lor este sa fie sacrificați nu neaparat la propriu, pentru ca alții sa aibă un scop. Uite câte răspunsuri îți poți da chiar și singur. Gândeam la fel ca tine când eram mic. Nici acum nu sunt prea departe, iar uneori am impresia ca nu sunt întreg la minte.

| Allin_Zallin_1992 a răspuns:

Sa o trăiești.

| MabiS21 explică:

Dupa ce v-am citit toate raspunsurile am ajuns la concluzia ca, scopul vietii ar fi fericirea. Orice individ doreste sa fie fericit, dar difera de la persoana la persoana ce intelege prin "fericire". Sunt milioane de chestii care provoaca fericirea. Dar, in general, esti mai fericit daca esti bogat.
De ex.: Simti fericire cand mananci mancare buna. Intrebarea e, cum obtii aceea mancare? In general, o cumperi cu bani.
Ex2.: Simti fericire cand te joci un joc pe PC. Intrebarea e, cum obtii acel PC? In general, il cumperi cu bani.
A-ti prins ideea? Pe scurt, SCOPUL VIETII = FERICIRE; FERICIRE =BANI. Bine, stiu ca exista chestii care provoaca fericirea de care nu ai neaparat nevoie de bani. De ex.: relatiile apropriate cu cei dragi (familie, prieteni, iubita etc); sa ai note bune la scoala; sa ai un job bun; etc.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru MabiS21):

Prostii, nu asta inseamna fericirea, ceea ce spui tu aici este egoism sa faci ce vrei tu sa ai bani fericire rahat, si cei care nu au bani sunt bolnavi si saraci, ei ce sa faca?

| MabiS21 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Cum am mentionat anterior, exista chestii care provoaca fericirea de care nu ai nevoie neaparat de bani. Eu doar am zis ca, cu ajutorul banilor, poti cumpara lucruri materiale care iti vor da fericire. Presupun ca da, e fericire temporara.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru MabiS21):

Asa da, fericire temporara da ca si banii nu tin o vesnicie, imediat se duc

| RAY a răspuns (pentru MabiS21):

Categoric ca nu, investe in auto cunoastere, calatori, stiinta, filozofie

Întrebări similare