Sirius, este cea mai strălucitoare stea de pe cer.
Venus va avea cea mai mare strălucire din tot anul și este observabilă seara.
Planeta Venus domină orizontul sud-vestic, fiind vizibilă imediat după apusul Soarelui. Va atinge strălucire maximă în luna februarie, având magnitudinea -4, 8.
Large Magellanic Cloud
Marea nor de Magellan (engleză mare Magellanic Cloud, LMC International abrevierea) este un pitic galaxie, prin satelit noastre Calea Lactee, şi cel mai mare dintre cele două Magellanic nori. Dat fiind scurtă distanţă de numai 48 KPC [2] (157 000 de ani lumina), este cea de-a treia galaxie mai aproape de a noastră, după Ellittica Galaxy Nana del trestie Maggiore (12, 9 KPC) şi Galaxy de Nana Ellittica Sagetator (16 KPC), acesta din urmă sunt introduse pe dincolo de centrul galactic decât noi.
Marea Magellanic Cloud are o masă echivalentă cu aproximativ 10 de miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui (1010 mase solare), echivalent cu aproximativ 1 / 10 la masa din Calea Lactee, care este de aproximativ 10 de miliarde de stele, este, de asemenea, cea de-a patra cea mai mare galaxie de marea noastra Local Group, după Andromeda Galaxy, noastră şi Triunghi. Deşi Marea nor este adesea percepută ca o galaxie neregulată, conţine într-un bar foarte groasă peste său centru, sugerând astfel că acesta a fost iniţial un prescris galaxie spirala, care, din cauza mari forţe din cauza mareali "interacţiunea cu noastre Galaxy şi mici Magellanic Cloud, a suferit deformari. Baza de date a extragalactic obiecte NASA consideră clasa SB (s) m [1], în funcţie de clasificarea Hubble.
Este vizibil cu ochiul liber ca obiect o slabă în cer, în noaptea sudică a Pământului, la graniţa dintre constelaţii de Dorado şi Mensa. Este numit în onoarea lui Ferdinand Magellan, a observat cu său tovarăş (de mici Magellanic Cloud), în călătoria sa în jurul Pământului.
Norul de Nebula Tarantola, regiune
Cele mai evidente chiar si cu ochiul liber este mare centrală bar, care se va desfăşura într-un est-vest, unde veţi găsi cele mai multe dintre aceste obiecte, dintre care multe sunt vizibile chiar si cu un telescop de amatori şi partea de nord a bar pare foarte fragmentată şi neregulate, umplute cu nebulae difuză şi domeniile de tineri stele. Partea de sud, cu toate acestea, care se află în constelaţia de Mensa, nu gazdă obiecte mari, iar dimensiunile sale sunt mai mici decât în nord
eh am tradus un pic ceea ce am gasit de aici
http://it.wikipedia.org/wiki/Grande_Nube_di_Magellano
Mda. Stea, nu galaxie. Cea mai luminoasă stea vizibilă de pe Pământ (cea mai strălucitoare) este o stea cu magnitudinea aparentă de -1, 44, având în medie 9700 grade Celsius la suprafaţă, se află la distanţa de 8, 61 ani-lumină de sistemul nostru solar şi face parte din constelaţia Câinele Mare, poartă numele de SIRIUS. Cunoaştem şi o stea mai luminoasă, aşa numita "Steaua Pistol", aceasta este de 10 milioane de ori mai puternica decat Soarele nostru, dar nu este vizibilă de la noi fiind acoperită de nebuloasa cu acelaşi nume.
Ca mărime dintre stelele vizibile cea mai mare cunoscută la ora actuala este Betelgeuse, din constelaţia Orion, această stea având diametrul de 1000 de ori mai mare decât diametrul Soarelui nostru.
Întrebarea dragul meu anonim nu era care este steaua cea mai vizibilă ci care este cea mai mare stea vizibilă. Oare nu sesizezi diferenţa sau consideri că e atât de mică încât devine ignorabilă?
Steaua cea mai vizibila de pe pamant este planeta Venus care este supranumita si Luceafarul.
Large Magellanic Cloud este cea mai mare stea descoperita vreodata. Cu cei mai performanti sateliti au reusit sa ii vada suprafata . Luati o foaie de hartie, puneti un punct de creion pe ea, acel punct de creion este PAMANTUL, iar Terra noastra este acea stea. Deci acesta este raportul intre Large Magellanic Cloud si Terra .
Sirius este cea mai stralucitoare stea dar nu si cea mai mare. Cea mai mare stea, cunoscuta pana acum, este VY Canis Majoris (VY Cma), o stea rosie hipergigantica localizata in constelatia Canis Major, localizata la aproximativ 5 000 de ani-lumina de Pamant. Diametrul stelei este intre 1800 si 2100 de ori diametrul Soarelui iar ca volum cam 6, 5-7 milioane de ori mai mare decat Soarele nostru.
Dawmwye.este cea mai mare stea vizibila de pe pamint.se afla in constelatia lynqpyzdy.