Invechit si eternitate sunt 2 lucruri total diferite.
Invechit - inseamna: uzat, degradat, perimat
Etern - inseamna vesnic, neperitor
Din pacate, un produs invechit nu are cum sa fie etern, fiindca va arata invechit indiferent cat l-ai spala, sau cu cate straturi de vopsea ai pune pe el, tot vechi va arata. Patina timpului isi pune amprenta pe acel obiect.
Da...
Cand am pus intrebarea aveam o intentie de discutie filozofica. Evident stiu ce inseamna aceste cuvinte si am acces la un dictionar
Eu am intrebat ce face, sa zicem, o idee învechita sau eternă. De ce unele idei se aplica si tranced generatiile si altele se demodeaza. De ce un stil de arhitectura ramane intotdeauna frumos si actual si altele nu sunt decat o modă care trece si nu se mai întoarce.
Pai de ex: un burger de acum 45 ani poate fii învechit (nu la propriu) dar o mașină de acum 45 de ani care era legenda atunci, acum e și mai legenda pentru că e rară. Deci ce a fost legendar in deceniile trecute și acum este rar este și etern dar scump.
Etern este dintotdeauna [ex Universul si Iliescu], invechit este de foarte mult timp [ex o cetate]
Altu care n-a inteles intrebarea
Mă gândeam la voia Lui Dumnezeu pentru om, iubirea față de El și față de semeni, care are implicații în absolut orice gând și orice acțiune ale omului, voie caracterizată de frumusețe. Orice năzuință în afara acestei voi nu poate dăuinui...și chiar este scris că cine face voia Lui Dumnezeu rămâne în veac. Cred că orice este din Dumnezeu este etern, iar ce e străin de el se învechește și moare.
Tu cum vezi lucrurile?