Dimensiunea, alcatuirea, si in principal distanta. Noi le vedem ca stele, deoarece astrii sunt mult mai indepartati, dar pot fi cu usurinta MULT, MULT mai mari decat soarele nostru. Sunt clasificati in mai multe categorii, dupa marime, culoare (adica temperatura), varsta si luminozitate. S-ar putea sa mai fie si altele dar cam atat stiu eu.
Numai bine, Shin.
Edit Double post: Imi poate spune si mie cine cum pot face sa nu mai fac post dublu? apas o singura data pe buton si foarte rapid, dar de multe ori imi posteaza de 2 ori.
Exista p ipoteza...se zice ca stelele si luna" imprumuta lumina de la soare"... dar dupa cum stii si u...stelele pot fi corpuri ceresti la diferite distante de noi... pot fi chiar galaxii, planete, comete
Scuze, nu am scris si definitia unei stele:
O stea este în general un anumit tip de corp ceresc din cosmos, masiv şi strălucitor, deseori cu formă aproximativ sferică, alcătuit din plasmă în oarecare echilibru hidrostatic, şi care a produs în trecut sau încă mai produce şi azi energie pe baza reacţiilor de fuziune atomică din interiorul lui.
Multe stele se pot vedea ca puncte strălucitoare pe cerul nopţii. Ele tremură sau clipesc, aceasta însă numai aparent, datorită efectului atmosferei terestre. Cea mai cunoscută stea este desigur Soarele. El este o excepţie notabilă, fiind singura stea suficient de aproape de Terra pentru a fi vizibilă ca un disc, şi nu ca un punct.
Sustragem urmatoarele "a produs în trecut sau încă mai produce şi azi energie" - Produce energie, adica caldura. Deci, DA, stelele dau caldura.
"Exista p ipoteza...se zice ca stelele si luna" imprumuta lumina de la soare""
Soarele este o stea! Radiatiile soarelui nostru nu sunt sufiecient de puternice sa incalzeasca o alta stea. Uranus si Pluto sunt inghetate complet cu temperaturi mai mici de -200 grade celsius.
Intradevar, putem vedea pe cer galaxii, planete si comete care arata ca niste stele, dar nu sunt. Sunt galaxy, planete si comete
P. S. Nu am inteles ce ai vrut sa scrii acolo cu ipoteza... Aceste date nu mai sunt ipoteze de cateva sute de ani...
Numai bine, Shin.
Stiati de asta:
http://www.youtube.com/watch?v=r22t-A-eJ3k
Culorile diferite ale sorilor iti vor raspunde la intrebarea referitoare la componenta.