Empatia cu victima, Proiectarea, gelozia, ura, lipsa de consecințe, simțul dreptății, disperare, etc...
Psihologia maselor de oameni te învață cum să manipulezi emoțiile generale ale unui grup. Psihologia revoltei te învață cum să liniștești o adunare de oameni pusă pe scandal. "Capul lui Moțoc vrem" e o replică care se potrivește aici, sper că știi nuvela, dacă nu, citește-o, e faină.
Din empatie pentru victimă, apare dorința de a proteja pe alții și pe sine de viitoare daune posibil provocate de un individ privit negativ.
Proiectarea apare atunci când, de exemplu, populația trăiește în frică și proiectează pe un singur individ problema întregului sistem.
Gelozia se vede în mase mai ales când unii foarte bogați trăiesc în mijlocul unora extrem de săraci.
Ura ..cred că e evident. O masă de oameni poate ușor să urască un om, un alt grup, etc. Uită-te la naziști.
Lipsa de consecințe, cunoscută și ca responsabilitatea divizată. Dorința de a executa pe cineva poate trăi în om o întreagă viață fără să se manifeste, din cauza repercusiunilor. Dar la adunarea unei gloate, e mai greu de găsit și pedepsit făptașul.
Psihologia grupului, a maselor, a revoltei, sunt studiate și dacă te interesează, sunt cărți în domeniu. Orice guvern are nevoie de câțiva inși stăpâni pe subiectul ăsta, pentru a evita revolte, sau a manipula masele.
In ultima sută de ani tot mai des masele sunt manipulate prin aceste principii de organizații tot mai mici.
Suntem animale gregare, ne place să avem structură, lideri, instinctele sunt puternice, cultura ne este bazată pe acestea. La apăsarea unui buton un intreg popor poate fi activat într-o direcție.
Să spunem că mâine apare știre că ungurii au pus tancurile la graniță și vor Ardealul. Nu trebuie să fie real. Dar ce crezi că s-ar întâmpla cu masele românești?
Probabil este un efect in masa de a il pedepsi pe cel care face rau, pentru ca oricand si unul din acea multime ar putea fi victima sa!
Nu stiu daca e cea mai buna abordare dar, da, din empatie cu victima se face acest lucru si din sentimentul acela ca si tie ti s-ar fi putut intampla.
Oameni reduși în gândire= handicapați mintal, retardați și cu IQ mic găsești în toate țările de pe glob.
Și ști de ce pentru că așa s-au născut.
Ai auzit de mama prostiilor ei bine in toate tarile din lume sunt din astea.
Am contul suspendat de administrator așa că nu am voie să pun mai multe de 5 răspunsuri.
Legea talionului, una dintre cele mai vechi legi existente, consta în justa reciprocitate a crimei și a pedepsei. Această lege este deseori simbolizată prin expresia „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte".
Ea caracterizează o stare intermediară a justiției penale între sistemul vendettei și recurgerea la un judecător, ca un al treilea, imparțial și dezinteresat.
Cuvântul talion își are originea în limba latină clasică, unde talio, cu genitivul talionis, înseamnă „la fel", „similar", „asemenea", din care s-a format, în latina medievală, expresia Lex talionis. La rândul său, cuvântul talis, talionis este un derivat al cuvântului latin talis, „de acest fel", „de asemenea fel", „astfel de", „așa"
Sa ii intrebi pe copii aia care o plangeau pe Alexandra. Pe bune acum, aia a mers ca proasta cu Dinca. E si vina ei si a parintilor ei. Trebuie sa gandim si din acest punct de vedere. Daca unu' face ceva, sa fie pedepsit cum se cuvine, adica sa fie scos dupa doi ani de arest [hmmmmmmmm, imi suna cunoscut]
N-ai auzit de empatie? Tu ai fi prieten cu un violator, cu un pedofil, cu un criminal? L-ai invita la tine in casa, l-ai tine langa iubita ta? Orice om normal la cap e revoltat de nedreptatea si suferinta altora. La ce dileme ai, nu m-as mira sa fii si tu unul.
Am auzit de "empatie" cand oamenii ma indreaba unde mi? Eram cu un grup de oameni in fata noastra s-a produs un accident rutier, pompierii rasuscitau victimele dar fara succes - era tot un sange pe sosea. Toata lumea era ingrozita, tot "doamne fereste" sau plansete se auzeau, asta cand nu deveneau agresivi injurand cel care a produs accidentul scapand nevatamat. Eu ma simteam indiferent ma uitam la fetele oameniilor si nu reuseam sa pricep de ce reactioneaza asa in special ca nici victima nici vinovatul nu erau din localitatea respectiva, hai ca ii mai cunoastea cineva dar nu toata multimea..., Intr-o alta zi am facut misto in referire de accident si toata lumea era wtf gandesc asa.
De ce mi-ar pasa daca cineva moare? Pe lume mor zeci de mii de oameni zilnic deci ce mare lucru?
Imi pare rau sa te anunt, dar ai probleme psihice . Ai simptome de sociopat sau anti-social. Un om sanatos reactioneaza emotional pentru ca e o tragedie. Mor oameni zilnic, dar nu in fata ta.
Andaa32 întreabă: