anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care e mitul acela cu "Doctorul nebun" și de unde a început această legendă?

Răspuns Câştigător
| Simpatic a răspuns:

Cativa mi se pare ca au atins subiectul mai bine si anume in opinia mea ceea ce ai intrebat, are legatura cu doctorul Victor Frankenstein din romanul Frankenstein, care evident e un personaj fictiv si apoi cu realul doctor nazist Mengele.
Cand ma gandesc la un doctor nebun il am in plin plan si pe Einstein care evident e doctor in stiinte, stiti acele caricaturi in care se prezinta un nebun om de stiinte care are infatisarea sa? A devenit un laitmotiv...

8 răspunsuri:
| Mihai45665445676 a răspuns:

Povesti horor!

| SilentRain a răspuns:

Nu știu despre ce e vorba, sunt curioasa
Lasă și mie un link

| romeo78 a răspuns:

Dacă este un sâmbure de realitate, atunci este vorba de povești de la începutul medicinei moderne, cu 300-400 de ani în urmă, când existau medici geniu, care realizau diverse operații empiric, dar cu succes, puneau un diagnostic privind pacientul, adică culoarea pielii, culoarea ochilor, eventual materiile fecale, urina, lucru care era privit de societate ca faptele unui "doctor nebun". Nu uitați că grupele sanguine, analize medicale profesionale, aparatura medicală au apărut pe la sfârșitul secolului XIX cu adevărat. Tot atunci s-a înființat Crucea Roșie, primele spitale pentru populație, dar prin sec. XVI, nu exista așa ceva.

| RobertMoon a răspuns:

Probabil de aici: https://allthatsinteresting.com/vladimir-demikhov-two-headed-dog

Apoi a apărut acest episod din Mikey Mouse (Eu zic că este inspirat din ce a făcut doctorul Vadimir Demikov care a realizat acel transplant canin)
https://youtu.be/LPW70q4w5pw

| doctorandus a răspuns:

Profesorul nebun sau omul de stiinta nebun, de la Nikola Tesla.

| Dintrebare a răspuns:

Cand eram mica eram mare fana scooby doo si stiu ca erau o fantoma si un doctor nebun, dar nu stiu daca acolo a aparut prima data sau e mai vechi personajul. Sau poate are legatura cu doctorul nazistilor, Mengele?

| MeisterSchnitzel a răspuns:

De la Johann Konrad Dippel (1673-1734), un teolog și alchimist german care, din cauza teoriilor sale controversate despre Biblie, a fost condamnat la 7 de detenție pentru erezie. În anii 1700 el era alchimist și făcea experimente pe cadavre la Castelul Frankenstein din Darmstadt, Germania, susținând ulterior că el chiar a găsit elixirul vieții. Dippel este sursa de inspirație pentru romanul "Frankenstein" (1816).