Mi-e greu sa spun care e cea mai dificila sau cea mai fascinanta cind n-am citit decit de placere.
Pe la începutul adolescenţei citeam cu dicţionarele Fiinţă şi timp şi Fenomenologia spiritului.M-a luat mai mult de un an,desigur chiar şi aşa trebuiau reluate,eram habarnist.
Acum nu mai observ ce e greu şi ce e uşor, dau tot ce pot să intru într-un domeniu care mă stârneşte.
Ca şi carte fascinantă, Kierkegaard şi Schopenhauer au fost cei mai accesibili şi utili.
Cea mai dificila carte, dupa parerea mea e BIBLIA, deoarece fiecare om citind-o intelege adevarul in felul sau de aicea si se trage sectele acestea. Cea mai fascinanta e acea care n-o intelegi de fel.
,,Filosofia Libertatii"-RUDOLF STEINER...si cea mai dificila si cea mai fascinanta.
@Mousie
E adevarat, exista filosofie in care te regasesti sau nu.Dar odata cu inaintarea in varsta, trecand prin mai multe, cresc probabilitatile sa te regasesti in mai multe.Acelasi lucru putem spune si despre literatura in general, in scoli, si uite ca ele sunt specifice pentru fiecare clasa.Deci se poate stabili totusi un grad de dificultate...
Capra cu trei iezi deoarece nu intelegeam cine e tatal iezilor.I-o fi facut cu morcovul in c*r.Cea mai fantastica e Cenusareasa deoarece si-a pierdut bocancu' pe scarile printului.
Nu exista carte dificila sau usoara de folozofie. Exista filozofii in care te regasesti sau nu. Vad ca esti incepator/oare in asta. De ce nu incerci pe un scriitor filosof ce il invatam si in liceu, de ex Blaga.
Gigi777 întreabă: