Deci aici ai vrut sa ajungi?
Da... ai dreptate, este un punct de vedere foarte interesant, poate ca acesta ar fi un "motiv" pentru ce se intampla, cine stie...
Cata incredere? Hai sa zicem ca poate ar fi degeaba si... ori ca le faci, ori ca nu, se intampla acelasi lucru. Deci nu ar mai fi vorba de incredere. Dar macar nu le mai dam bani.
Doi prieteni se întâlnesc pe stradă:
- Ce faci, mă? Te văd cam abătut.
- Ce să fac, nu mă simt prea bine. Azi dimineaţă am fost la un doctor, am plătit o sută de lei pentru vizită.
- Cum, în vremuri ca astea îţi permiţi să dai o sută de lei pentru o vizită?
- Da măi, în definitiv doctorul trebuie să trăiască şi el
- Ok, să zicem. Şi pe urmă ce-ai făcut?
- M-am dus cu reţeta la farmacie. De fapt, farmacistul nu trebuie să trăiască şi el_
- Cam da. Şi... apoi?
- Apoi am aruncat medicamentele la gunoi. La urma urmei, trebuie să trăiesc şi eu.
(extras dintr-un ziar, de la o rubrică de umor)
Trist, din păcate, dar mă tem că nu e departe de adevăr.
Tatăl meu a avut astă vară o infecție urinară și a luat antibiotice.
Antibioticele însă i-au dat probleme stomacale, și a trebuit să mai ia și alte medicamente, care i-au dat constipație, pe care a trebuit să o combată cu alt rând de pastile, și uite așa a ajuns in punctul în care nu mai putea nici să mănânce din cauza grețurilor, nici să se ducă la toaletă.
Până la urmă a renunțat la toate pastilele, dar să vezi atunci cicăleală de la maică-mea, că cică vrea să moară. Probabil trebuia să mai ia și niște pastile antistres
Antibioticele is cele mai ok medicamente facute de om, fara ele multa lume ar fi dusa de suflet.
Spui de taicatu, pai nu ai dat detalii.antibioticele de regula ar fi trebuie luate dupa o analiza,adica sa se afle exact ce bacterie ai si sa s e prescrie exact antibioticul pentru acea bacterie.
In general nu se fac astfel de analize,se merge pe chestii generale,adica sunt bacterii cunoscute care priduc infectii in anumite parti ale organismului si pe alea se merge.
Dar poti fi cazuri cand poti sa iei antibiotic si sa nu aibe nici un efect tocmai ca s-a luat altceva.
Taicatu a patit cea patit pentru ca o fi sensibil,sau are fauna intestinala sensibila,luand acele antibiotice a omorat bacterile din sistemul digestiv,adica omorat masiv si de acolo acele simptome,nu mai a avut cine controla activitatea din sistem.
Cred ca stii ca in sistemul digestiv avem bacterii la greu,bacterii care sunt bune,cu care traim in simnioza,iar luand atibiotice le omoram si pe alea bune.
Si eu am avut o infectie,mi s-a dat antibiotic general, eu am simtit ca nu-i in regula, am fost si au zis stop, analiza, au vazut ca era o alta bacterie, una din aia strong am luat antibiotice 40 de zile.
Bine asta nu in RO acolo merge oricum, esti bolnav de o bacterie deja ai covid
Ma duc la covid sa vad ce este acolo, sincer nu m-a interesat subiectul, dar recent ma gandii la ceva si trebuie sa aflu ce simptome au cei care au covid ce spun asia, desi eu nu cred in povestile astea.
Bine ca simptome sau boli is, dar nu cred ca ar fi cauza a ce spun astia cu virusu lor.
C,si eu mi-as dori clienti care sa ma apeleze des
Din pacate cancer, diabet, SIDA nu se pot vindeca,desi spre binele pacientului se da un tratament pe viata, dar nu sunt de acord sa iei antibiotice fiind racit, mai bine iei zinc si iti trece mai repede, faza e ca antibioticile alea au distrus si bacterile bune, el fiind batran banuiesc sa ia probiotice si sa consume fructe multe, sa elimine proteinele o perioada, faza cu constipatia probabil ca trebuie sa ia senalax
Scuze dar companile farmaceutice nu vad catre oamenii, vad catre farmacii, spitale etc, iar acolo merge oamenii bolnavi poate faceai referire la companiile de asigurari, aia e alt peste prajit
Stai tu liniștit că nu se iau bani de la cele spuse pentru sănătate. Daca s-ar investi cu adevărat în sănătate, nu am avea sistemul actual.
Ești în totală necunoștință de cauză, în fiecare an se decontează tratamente în valoare de sute de milioane de euro.
Bugetul național nu este unul fix, când se alocă bani la ministere se taie dintr-o parte și se dau altundeva, dacă nu ar fi fost acestea cheltuieli cu tratamentele ar fi rămas mai mulți bani pentru celelalte ministere.
Da,dar în ultimii ani (ori câțiva ani la rând, nu mai știu exact, văzusem un fel de reportaj acum vreo 2 ani) procentul pentru sănătate a scăzut în comparație cu nevoile. Daca se alocai atât de mulți bani, nu rămâneau farmaciile din tara fara anumite medicamente gratuite.
Varianta "C" si cred ca si "B" dar mai rar aducand un profit pana la urma.
Fiindcă întrebarea e de grădiniță (până și userul dany poate să intuiască răspunsul), propun una mai discutabilă:
Câtă încredere aveți în niște vaccinuri produse de niște companii care ar prospera inimaginabil dacă am ajunge cât mai mulți după modelul clientului C?
Deci aici ai vrut sa ajungi?
Da... ai dreptate, este un punct de vedere foarte interesant, poate ca acesta ar fi un "motiv" pentru ce se intampla, cine stie...
Cata incredere? Hai sa zicem ca poate ar fi degeaba si... ori ca le faci, ori ca nu, se intampla acelasi lucru. Deci nu ar mai fi vorba de incredere. Dar macar nu le mai dam bani.
Cel mai profitabil client pentru farmacii este de fapt cel de-al patrulea: ipohondrul (bolnavul inchipuit).
El va merge mereu la medici, la farmacii chiar fara retete si se va trata continuu pentru tot felul de boli inchipuite numai de el. El va purta cu sine sacose pline cu medicamente.
Cat despre exemplul expus de tine, nici o grija, nu ti se iau bani de la educatie, cu atat mai putin de la autostrazi. Cu "infrastructura", cu autostrazile, autoritatile ne duc de nas cel mai frumos. Ni le promit dar niciodata nu le avem. Si totusi, bani se cheltuie pentru ele. Asta insa, nu vede nimeni. Inghite gogoasa promisiunii.
D. clientul obsedat de sanatatea lui, foarte receptiv diete, produse Bio, suplimente cu efecte miraculoase, creme si dermatocosmetice. Sunt pline farmaciile de asemenea reclame. (in orasele mai dezvoltate)
anonim_4396 întreabă: