Intrebarea este cam neclara. Nu stiu exact ce ai intrebat tu, cea mai veche limba din lume, aparuta, sau care se vorbeste inca?
-Asa ca limba aparuta, cea mai veche este Tamil, apoi Chineza, ebraica e departe de locurile din fata,
- Ca limba care se vorbeste si astazi si poate fi vorbita si inteleasa, se pare ca romana ar fi printre cele mai vechi daca nu cea mai veche.
Romana este mai veche, ebraica mai putin. Surprinzator e faptul ca romana este cam cea mai veche limba, nu ca si aparuta, vorbim aici despre o limba vorbita si inteleasa dea lungul timpului.
Asa limba tamil ar fi cea mai veche, vorbind de cand aparu, dar daca iei un vorbitor al acestei limbi de astazi sil duci in timp inapoi 1-2 mii de ani, nu va pricepe o iota din ce vorbesc aia
Greaca la fel, grecii de astazi daca sar intoarce in timp 2 mii de ani se uita la grecii de atunci ca la masini straine nu se vor intelege, nu vor putea comunica.
Ebraica, luind unu de azi si ducidtul acum 1500 de ani, poate intelege ceva ceva, dar f putin.
Cea mai bine inteleasa limba, ducindune inapoi este limba romana.Este surprinzator chiar si pentru lingvisti, ca romana de acum 1600 de ani poate fi inteleasa de vorbitorii de romana de astazi.
Nici englezii, nici francezi si nici la alte neamuri nu se poate vorbi de o continuitate a limbii asa cum apare ea la romani.
Nu zic eu asta, o zic lingvistii, nu astia romani, aia straini aia care se pricep si stiu ce vorbesc.
Cel mai corect este sa fii intrebat pe aia din babilon ca de acolo s-a rupt totul
Nu există cea mai veche limbă. N-are cum să fie ebraica pentru că înaintea de ea era proto-ebraica. Depinde acum la ce te referi mai exact. Care este cea mai veche limbă încă existentă? Limbile se dezvolta, schimbă, propagă, se bifurcă. Vezi latina care s-a dezvoltat în limbile romanice de azi.
¨Cea mai veche dovadă a unui limbaj a fost descoperită în simboluri cuneiforme, din tablete de lut hitite, babiloniene și sumeriene. Acestea au o vechime de 6.000 de ani. ¨ https://useit.ro/......26751.html
Cea mai veche limbă din lume, care încă e folosit, e cea tamilă. Potrivit experților, aceasta ar fi apărut cândva în perioada 5320 î.e.n. – 800 e.n. Aceasta e o limbă dravidiană, vorbită în sudul Indiei și în Sri Lanka.
Tot de pe acel site
Da și eu am auzit ca tamila ar fi mai veche decât scrierea cuneiforma
TheCritic întreabă: