E vorba de dependenta, ca si in cazul celor care stau tot timpul pe facebook sau pe mess.
Buna intrebare. Si se poate adresa, tot la fel de bine, si celor de pe alte "pagini". Ai vazut, cu siguranta, pe unii care nu se dezlipesc de pe pagina de "religie". Si ce e mai interesant este ca "hotul striga hotii! Daca intra unul dintre cei sporadici si zice si el o parare, celalat care sta acolo de cand lumea zice catre asta: pai tu esti obsedat! Interesant, nu? Oricum, in cazul ca cineva sta mai tot timpul pe o pagina, este clar vorba de obsesie. Sau dependenta, cum vrei sa-i zici.
Psihologic vorbind, nu exista nicio diferenta. Cronologic vorbind, adesea, intra cei cu mai mult timp liber la dispozitie, iar sporadic cei constransi de timp. Ca intru mai des sau mai rar, nu face deloc diferenta (psihologica) intre mine si y. Dependent e si ala care sta 5 minute pe TPU... zilnic, nu doar ala care sta 12 ore.
Daca intri sporadic inseamna ca intri cand mai ai ceva timp liber si vrei sa te mai relaxezi un pic, daca stati calare pe TPU tot timul insemna ca ai mult prea mult timp liber.
mai sunt si genul care nici nu se duc la baie pana nu intreaba pe TPU cu cel fel de hartie sa se stearga.
Plictiseala, nevoia de cunoastere, moda, interesul, dependenta, comunicarea, birfa, nevoia de prieteni, cautare de raspunsuri, sa arati ca esti cool, sa te faci de ris, sa ajuti, sa dai sfaturi, sa primesti sfaturi, sa jignesti, sa injuri, sa rizi, sa visezi, sa impartasesti, sa manipulezi, sa faci reclama mascata, sa nu te simti singur; ar mai fi o gramada care pot face aceasta diferenta. Nu poti face un tipar psihologic!
țin cont de variabile conștient fiind că sunt multe, încercam doar să le număr pe acelea care au numitor comun și să le aplic ecuației (întrebarii). Poate că în fond are dreptate I86. Poate că e un gest urât (si chiar inutil) sa intinzi plase de paianjeni intr-un loc in care mustele pot fi dinozauri daca doresc. Multumesc pentru variabile (chiar si pentru acele din cutia Pandorei) nu credeam ca sunt atatea. De fapt... "speram" sa nu fie atatea. Mersi
Tu ce ai vrut de fapt sa afli? La ce te asteptai?! Sa ne facem propriul venin si sa-l scuipam pe tine? Sau tocmai ai iesit si tu din lumea Spiderman? Psihologic, psihologic vorbind, dar tu stii macar ce vrei sau cu ce ni te prezinti aici, esti de ajuns de explicit? Esti o abureala, posibil sa gresesc, vreau, dar, daca am inteles ceva, scuzele mele. Daca te cunoasteam intr-o alta circumstanata, alta intrebare, raspunsuri, imi placea de tine. Faci pe psihologul, cu atat mai bine, unii chiar au nevoie de unul. Al tau de ce a scapat?
Nu-ți ridic mănușa pentru că nu vreau să devin incompetent domnule(a) Anal...ytic
Auchh, that's me?! that's u?! Mon cherie, hai sa lasam psihologia deoparte. Te cam ocoleste instant. Iti ridic tavanul sa ajungi tu primul dincolo de el, asa poate mi-ai multumi. Sa nu fiu eu doar cea pana la tavan.
Helooo, in puii mei!; iar esti in " perioada aia "?
Posibil să mă ocolească psihologia, poate de fapt mă cam ocolește totul, însă unicul lucru care nu mă ocolește e evoluția. Nu m-a ocolit nici măcar aia primară de 7 ani. Iar dacă eu și întrebarea mea suntem o abureală și respectiv o aberație atunci iartă-ne de deranj pe amândoi, poate într-o zi m-oi da cu capul de tavan. Să-ți fie iubită ziua.
"aia" care?! Ahh, acum suntem prieteni. D-le filosof iti sugerez sa stai cam departe de mine, cat si de intrebarile/raspunsurile mele! Nu de alta, dar nu vrei, crede-ma, sa reinvie Bing-Bang. Stii tu ce parere vasta am eu despre asemeni "filosofi", cuvantul este jignit.
Fiecare om trebuie sa aiba o viata in realitate si o personalitate, dincolo de lumea asta virtuala. Aceia care stau non stop pe Internet sunt dependenti de el, ca niste drogati; daca le iei calculatorul din fata sunt niste legume, nu stiu sa faca nimic. Am inteles ca tu te refereai exclusiv la pagina aceasta, dar tot acolo e. Nu conteaza ca ajuta oamenii in rezolvarea unor probleme care cel mai probabil isi pot gasi si alt raspuns, conteaza ca el din asta traieste si nu e bine. Generatia asta va ajunge sa traiasca pe si din calculator. Se va duce dracului tot.