Care diferenţă? Argumentul făcut corect e prin definiţie logic. Cel dintr-o dezbatere/text argumentativ e doar o conjunctură din multe. Tot logic e.
Ambele sunt la fel doar la la cel sxplicativ vorbeste despre lucrul in cauza mai detaliat! Dar Logica este aceeasi!
Aveam alta impresie despre tine...
De unde naiba au scos-o astia ca "argumentul logic" si "argumentul(explicatie) dintr-un text argumentativ sau dezbatere?" = neaparat, logica?
Trecand peste faptul ca NU multi stiu CE inseamna argument, (daca te uiti inclusiv in Dex online, nu o sa gasesti "argument" = mijloc de convingere)...NU "argumentul" e logic, ci mai curand conectorii. :p
"ARGUMENTAREA (a argumenta - a susţine - a dovedi - a întări) este un mijloc de a susţine sau de a demonstra un punct de vedere; se face în scopul de a-i convinge pe partenerii de comunicare de justeţea opiniei exprimate".
Si ATAT.
Prin urmare, de unde naiba, "a sustine", a dovedi", "a intari" etc UN PUNCT DE VEDERE, egal aici la tantalaii astia: "ambele sunt la fel", "tot logic e"?
Si "argumentul de forta", tot "logic" e?
Daca eu iti spun: "lasa-te de fumat, ca tigarile sunt scumpe", mama ta iti spune: "lasa-te de fumat ca e un act nociv pentru sanatate", CARE e argumentarea "ilogica", tu fiind milionara?
Cam greu cu argumentele nu?
"Tot logic e".
Ma asteptam la o triere a prostiei mult mai drastica din partea ta dar se pare ca m-am inselat...
AvalohAlyn întreabă: