Constiinta=partea care este mai putin violenta care compatimeste caruia ii pare rau
subcostient=partea creierului care nu o putem controla care ajuta deaspura logicii
Daca vrei raspunsuri mai autorizate :
http://dexonline.ro/definitie/conștiință
http://dexonline.ro/definitie/subconștient
Conştiinţa este memoria activă a spiritului vostru. O folosiţi de fiecare dată când mâncaţi, când vă gândiţi la ceva, atunci când lucraţi, când analizaţi o situaţie, când citiţi, când socotiţi, când vorbiţi, ascultaţi sau luaţi decizii.
Există mai mult de zece miliarde de celule în creierul omului, dintre care majoritatea se găsesc în zona inconştientă. Fiecare celulă are posibilitatea de a înregistra în jur de 100 000 de coduri, care corespund unor bucăţi de informaţie.
Subconştientul nostru capteză în permanenţă informaţiile din jurul nostru, emoţiile, senzaţiile, imaginile, sunetele şi gusturile, pentru ca apoi să le claseze şi să le organizeze.Copilăria este perioada cea mai vulnerabilă în ceea ce priveşte dezvoltarea subconştientului. Credinţele negative, câteodată distructive transmise în mod voluntar sau involuntar copilului sunt înmagazinate şi devin treptat frâne şi inhibiţii în dezvoltarea adultului. În definitiv, acumularea acestor gânduri negative sau limitative sfârşeşte prin a crea în noi scheme de gândire care ne conduc viaţa şi ne condiţionează comportamentul psihic şi fizic.
Practic, orice rău sau boală îşi are originea în creierul vostru şi deveniţi exact ceea ce gândiţi. Calitatea vieţii voastre depinde de calitatea subconştientului.
Diferenta este clara constiinta intr-un fel e mintea noastra. Stim suntem constienti de cea ce facem dar in cazul subconstientului e diferit.Este ca o a doua memorie mai ascusa noi nu stim de ea dar are influente mari.Si din numele lor iti dai seama de diferenta canstiinta(esti constient), subcostient(exista dar noi nu stim de el nu-i simtim efectele dar ele sunt destule). Asta e doar parerea mea.Sar putea sa gresesc.
Una din functiile de sinteza ale psihicului;
filozofic: cea mai inalta forma de reflectare a realitatii obiective, produsul funcţiei materiei superior organizate;
tot fiziologic: functia acelor regiuni corticale aflate in stare de funcţionalitate optima;
psihologic: proces de reflectare a propriului Eu (constiinta Eului, a activitatii, a continuitatii persoanei) si a lumii inconjuratoare (timp ti spatiu);
are multe accepţiuni:
epifenomen;
abstractie;
dat subiectiv;
gandire reflexiva si creatoare;
incognoscibila si insesizabila;
vigilitate (contestata de Delay);
legata de functiile cognitive si de afectivitate (Guiraud);
sinteza activitatii psihice la un moment dat („aici si acum" – Sutter, Pellisier, Jaspers, Ey);
mod de organizare a vietii de relatie (existenta concomitenta ca obiect si subiect);
traire;
maniera originala;
campul constientei: prezenta in lume + reprezentarea actuala + constructia prezentului;
Subconştientul: fenomene situate in afara campului constiintei, dar care au fost anterior constiente si pot reaparea in campul constiintei;
Sper ca ai inteles ceva!
Maximus