| hexagonulpentagonal a întrebat:

Care este diferența dintre soartă și destin?

12 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Nu e nici o diferenta.

| Catrice a răspuns:

| gemeni6226 a răspuns:

Nu stiu care din cele doua dar una iti este data adica locul nasterii parintii si rudeniile sunt date restul este suma alegerilor facute in viata.Dar in dictionarul explicativ al limbii romane destinul apare ca sinonimul cuvintului soarta.Iar tot in dictionarul explicativ al limbii romane soarta este definita ca o forţă supranaturală despre care se crede că hotărăşte irevocabil, fatal, toate acţiunile şi întâmplările din viaţa oamenilor; destin, fatalitate, noroc, ursită. 2. Totalitatea evenimentelor (accidentale sau nu) care compun viaţa (sau o parte a vieţii) unei fiinţe (umane); condiţie de viaţă.

| Brizbriz a răspuns:

Soarta e o chestie "mai" permanenta de gen: iti e sortit sa fii sarac, accepta-ti soarta
destinul e o chestie care v-a apare la un moment dat in viata si in teorie e cel mai important lucru pe care o singura persoana o face in viata
"he's the ONE who's gonna bring balance to the Force"
(el e ACELA care v-a aduce balanta Fortei) - Star Wars
sau
"I think a man do he's best, until he's destiny reveal it's self"
(cred ca un om face tot ce poate pana cand destinul i se dezvaluie) - The Last Samurai

| mi25 a răspuns:

Soarta este in ceea ce cred incultii, destinul este in ceea ce cred invatatii. Toate date de bigotism.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Destinul ti-l faci tu, si "soarta " este rezultatul propriilor acțiuni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cam au acelasi sens, dar unii oamenii nuanteaza diferit termenii; oricum nu sunt njantarj larg acceptate.
Soarta are mai mult un caracter impredictibil, aleator si incontrolabil iar destinul, cumva poate fi asimilat cu traseu, destinatie, scop, target, menire.

Depinde mult de context, dar pot fi folosite ca sinonime in 95% din cazuri.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Soarta nu se poate schimba (e decisă din momentul nașterii); pe destin se poate interveni (parcursul lui se poate schimba).

| Jus7t a răspuns:

Sunt sinonime boss.

| RockerulEtern a răspuns:

Soarta, e mama soacra si destin e sticla de gin

| sabin89 a răspuns (pentru RockerulEtern):

"Soarta, e mama soacra" - deci tu pui virgulă între subiect şi predicat. happy

| Graurus a răspuns:

Niciuna nu exista

Întrebări similare