anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este diferenta dintre un intelectual si un om politic, sau om se stat?

Răspuns Câştigător
Zbenguici
| Zbenguici a răspuns:

Eu te-as intreba mai degraba care este asemanarea dintre ei in conditiile actuale. Astfel incat, avand in vedere ca tot s-au servit variante de raspunsuri din partea celorlalti utilizatori, eu vreau sa schimb perspectiva de discutie si sa citez din Testamentul politic al lui Eminescu:

"Voim si speram o reactie sociala si economica determinata de ramasitele vii ale poporului, care, daca nu e preursit sa piara, trebuie sa-si vina in fire si sa vada dezastrul in care l-a adus realizarea in tara noastra a unei serii de idei de egalitate si cosmopolite."

Fie intelectual, om de stat sau politic poate ca ar trebui inainte de toate sa aiba un obiectiv mai suprem decat pe ce fotoliu de aseaza.

P. s: Stiu ca raspunsul meu este dezamagitor, dar nu ma simt in stare sa ma "zbenguiesc".

16 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Intelectualul este preocupat de cunoasterea stiintifica, omul politic, nu politicianul, se dedica bunului mers al societatii participand la conducerea ei si la adecvarea legislatiei, omul de stat are functii inalte in stat, facand sau nu politica de partid. Mira

| fabiola a răspuns:

Se spune ca un om politic trebuie sa aiba stofa de politician si asta include si intelepciune, si cultura, si bun simt, si psihologie in munca cu omul...si multe, multe altele.Pt un intelectual e suficienta intelepciunea!

daniela
| daniela a răspuns:

Un intelectual daca vrea poate supli un om politic sau om de stat dar invers niciodata

leonardk
| leonardk a răspuns:

Daca te referi la politicienii si nostri... putini dintre ei au tangenta cu intelectualitatea.

| mircea a răspuns:

Pai, nu este simplu? Intelectualul gandeste, omul politic minte si omul de stat, sta!

| mircea a răspuns:

Are cineva comentarii?

| Elly4all a răspuns:

Niciuna.laughing dupa parerea def. mea a cuv. inelectual ar fi exemplul. politicieniilaughing. tu ce parere ai nu esti de acord cu mine?happy
ByehappyElly

| tukhey23 a răspuns:

Nu cred ca e una happy

| bozo a răspuns:

Daca vorbim despre romania este ca si diferenta dintre un copil care canta la vioara si un cimpanzeu care face acelasi lucru. Ambii au o dragalasenie in ceea ce fac dar unul are mai mult talent.

| machupicchu a răspuns:

Minciuna, hotia, dualitatea, etc.

| turist a răspuns:

Un intelectual nu poate fi om politic... intelectualul a invatat prea mult ca sa inteleaga politica...

| allube a răspuns:

Bravo julian, foarte bun raspuns.

| toto a răspuns:

Dupa parerea mea daca este un intelectual adevarat nu se baga in politica.Itelectul trebuie sa si-l foloseasca altfel nu in mizeria care e in politica.Ca doar nu e nevoie de intelect sa faci politica

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fac referire, nu neaparat la politicienii nostri, ci la oamenii de stat, in general.de aceea am si specificat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Diferenta este ca intelectualul este intelectual iar omul politic ar trebui sa fie dar de cele mai multe ori nu este.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Un intelectual, prin definitie, este un individ cu preocupari in domeniile artei, stiintei etc.; este modest, inclinat spre lectura. Ai vazut tu vreun om politic care sa corespunda profilului? Statutul si atrubutiile de partid nu le lasa timpul necesar pentru preocupari intelectuale. Au altele, mai meschine pe cap. Au fost cativa intelectuali care au incercat jocul politic, dar l-au abandonat in scurt timp.