Nu conteaza sa fii inteligentul chinei sau sfantul lui dumnezeu, atat timp cat esti om bun si sincer cu cine trebuie e bine aia da sa ai si putina minte ca sa te poti descurca in viata.
In viata lor nu-i nici o diferenta pentru ca un sfint si un geniu isi traiesc viata destul de intens pe propria lor cale si n-au timp sa faca "diferente", cu astea ocupindu-se din plin ignorantii.Superioritatea este relativa exact ca la "rubrica de religie" de pe site.Cei credinciosi vor vedea sfintul superior iar cei necredinciosi vor vedea geniul superior indiferent care ar fi calea lui numai "sfint"sa nu fie.
Diferente;
Sfantul freaca menta toata viata bolborosind rugaciuni si spunanad bazaconii celor care se rup muncind sa traiasca iar caracteristica lui principala este lenea, vrajeala si zeciuiala.
Geniul, tenace in proiectiile lui, mai toata viata si-o dedica disciplinei muncii lui, nesatul in asimilare de cunostinte, participant efectiv la progresul omeniri.
Care este mai superior!?!?
In primul rand vreau sa iti atrag atentia asupra constructiei "mai superior". E considerata pleonastica, nu o mai folosi.
Revenind la intrebare, eu nu cred in sfintii crestini. Sunt atat de rece prezentati, incat mi se par irationali. E o prostie sa nu te bucuri de avantajele si placerile vietii pe care Creatorul ni le-a oferit. Desigur ca ei isi dedicau intreaga viata Creatorului prin rugaciune si alte lucruri discutabile, insa modul in care biblia ni-i prezinta pe sfinti mi se pare destul de ciudat. Geniul este, de cele mai multe ori ateu. Intotdeauna crede ca detine adevarul suprem si ca posibilitatea unei entitati superioare este aproape zero. So... dupa parerea mea, la capitolul intelepciune, sfantul wins.
Din moment ce includerea in una din cele doua categorii ( a sfintilor sau a geniilor) nu se face pe baza acelorasi criterii, in primul caz tinandu-se cont de modul de viata si concordanta acestuia cu valorile crestine, iar in al doilea caz de capacitatea de creatie de exceptie, ca rezultat al unor facultăți umane iesite din comun, nu poti spune ca unul e superior (sau inferior) celuilalt.
Exista totusi o asemanare. In general, trebuie sa mori inainte de a putea fi considerat geniu sau sfant.
Ţi-aş fi răspuns, dar mi-a luat-o infrahombre înainte, şi a zis tot ce-mi poftea mie corasonul. Mai lasă şi la alţii, rogu-te!
StrongHeart întreabă:
LisaJulie întreabă: