Hmmm, degeaba cunosti anumite chestii dar nu stii sa le folosesti, sa le pui in aplicare.
Un copil mic cunoaste cuvantul elucubratie, il rosteste toata ziua, dar nu stie ce inseamna.
Acum sa vedem cati dau google pentru elucubratie
Poi pentru ei orice lucru este greu de inteles, nu?
Eu am cautat pe DEX Online.
Totul se rezuma la dorinta de a merge mai departe.Cind stii deci exista rezultatul, capatul acelei cai si in mod sigur oprirea cunoasterii.In schimb a cunoaste exprima intodeauna dorinta de a merge mai departe.
Si raspunsul tau care este?
Raspunsul lui silviu este un raspuns subtil, dar tot odata foarte inteligent. Ce a vrut el sa spuna este ca tu desi sti ce ai vrut sa scrii acolo si sti cum se citeste verbul "a sti" si desi il folosesti probabil foarte des nu cunosti intrutotul forma sa. Tu doar sti cuvantul dar nu sti sa il scrii. "A sti" se scrie intodeauna cu un "i" la infinitiv. Sper ca ai inteles cam ce am vrut sa zic
Ma indoiesc ca Maricica mai este fata mare dupa origia aia.
aaand
Vodka vodka vodka vodka hey
Ba e fata mare, problema e daca mai e virgina.
Dupa orgie poate fi fata mare doar datorita dimensiunilor
In plus...
fata mare=virgina.
Iar daca dupa orgie Fata mare ramane mare inseamna ca.
Fata mare(virgina)=fata mare(dimensiuni mari)
Fata mare(dimensiuni mari) care sa NU fie fata mare(virgina) nu prea exista
Verbele a şti şi a cunoaşte înseamnă aproximativ acelaşi lucru: a deţine informaţii despre un subiect. Şi totuşi le folosim în contexte diferite: ştiu ce gîndeşti, cunosc oraşul.
Sunt sinonime.
Deci "a stii" si "a cunoaste" sunt cuvinte cu sens asemanator dar cu forma diferita.
Cred ca in clasa a 3-a inveti asta, sau a 4-a daca nu ma insel.
Te stiu ca femeie respectabila, te stiu ca mama, te stiu ca fiica, te stiu credincioasa, dar numai d-zeu te cunoaste. Vezi, acum iti pare rau c-ai dat funda cui nu trebuia.
A sti nu inseamna intotdeauna a cunoaste. Exemplu: daca stii ca un avion zboara asta nu inseamna ca tu cunosti exact cum acel avion zboara, nu cunosti dinamica fluidelor si nici ce implica aceasta...a sti inseamna a cunoste doar atunci cand cunoasterea nu e foarte vasta.
A sti=A poseda cunoștințe sistematice într-un domeniu, a stăpâni o știință, o artă etc. Expr. A ști carte = a ști să scrie și să citească; p. ext. a avea cunoștințe temeinice într-un domeniu, a fi învățat.
a cunoaste=A lua cunoștință de obiectele și de fenomenele înconjurătoare, reflectate în conștiință; a stabili în chip obiectiv natura, proprietățile unui lucru, relațiile dintre fenomene, a le da o interpretare conformă cu adevărul. 2. Tranz. A avea sau a dobândi cunoștințe pe baza studiului, experienței; a fi luat cunoștință de ceva. Sper ca te-am ajutat.
A Stii este cand e sigur perfect, iar A Cunoaste inseamna a stii doar pe jumatate, a nu sti cu exactitate.
Daca taceai filozof ramaneai
Din contra, eu inteleg ca a stii sa faci un lucru si a avea o cunoastere aprofundata asupra acelui lucru este diferit.A cunoaste inseamna ceva mai mult.
A sti*
macar de data asta m-am asigurat ca nu e typo...
Ok.Dar vreau sa aud care este parerea ta.Care este diferenta intre acestea doua.
Si totusi inca n-ai invatat scrii verbul ''a sti'' corect.
au acelasi sens, depinde cum le folosesti.
daca adaugi cuvantul ''aprofundata'' dupa cunoastere normal ca ii da un sens de superioritate.
la fel as putea sa spun si eu:
Stiu SIGUR inseamna ceva mai mult decat cunosc.
Sinonim pentru sti
ȘTI vb. 1. a afla, a auzi, (înv. și pop.) a oblici. (Să ~ cu toții ce-ai făcut.) 2. v. dumeri. 3. v. cunoaște. 4. a cunoaște, a poseda, a stăpâni. (~ trei limbi străine.) 5. a cunoaște, a înțelege, a pricepe. (~ franceza?) 6. a avea, a găsi, a poseda. (~ eu soluția problemei.) 7. v. afla. 8. a cunoaște, (astăzi rar) a pricepe. (Nu ~ încă secretul?) 9. a (se) cunoaște. (Ne ~ de mici; îl ~ ca pe un cal breaz.) 10. v. recunoaște. 11. v. bănui. 12. a-și aminti. (~ cum erai acum doi ani?)
dex-ul nu e o parere...
Oricum sunt filozof si fara tine
Sunt doua cuvinte care exprima despre un lucru ca este extrem de complex, complicat format din mai multe elemente, un ansamblu. Dar complex mai face referire la un ansamblu de constructii, poate sa fie Complex comercial, Complex sportiv sau turistic. Sau, complex de inferioritate.
Diferenta consta in sensul cuvantului, adica : A stii= a sti ceva cu exactitate, ceva precis si sigur pe tine iar a cunosate = a cunoaste lucruri noi, a experimneta ceva nou
mareiubire45 întreabă:
nony întreabă: