| Tyberiu2000 a întrebat:

Care este diferenta intre "Totul e logic" si "Totul trebuie sa fie logic" ca si fundament. Zic de pe acum ca sa spuneti "in una e "e" si in una e "trebuie sa fie" nu e amuzant.

5 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Depinde de context, prima se folosește când faci o afirmație, iar a doua când nu ești sigur, adică nu bagi mâna in foc ca totul e logic.

| Lioana a răspuns:

"Totul e logic" e o afirmatie despre ceva care deja s-a spus sau s-a facut.
"Totul trebuie sa fie logic" e o conditie pentru ceva care urmeaza sa se intample.

| Samariteanul a răspuns:

Pai depinde...in prima varianta totul e logic, deci nu poti comenta(propozitia da tonul), dar in a doua '' totul trebuie sa fie logic'' prop nu mai e la fel, pentru ca spune ca totul trebuie, dei e posibil sa nu fie.Chestile astea tin de logica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cuvantul "trebuie" arata ca omul e obligat de ceva si nu e placuta obligativitatea. Orice lucru e bine sa fie facut cu dragoste. Dragostea pasiunea nu e obligatorie. Cand cineva nu foloseste acest cuvant il inlocuieste cu "este necesar" sau constata ca "tot ce exista are o logica". Pentru mine "totul are o logica si un sens si o explicatie de ce asa si nu altfel." happy

| AdreAdre a răspuns:

Sa presupunem ca primesti un mesaj pe Facebook. "totul e logic" - ce ti-a scris are sens. "Totul trebuie sa fie logic" - ti-a scris cuvinte care nu au niciun sens si ii comunici ca trebuie propozitia sa aive sens. Mai pe scurt, "trebuie sa fie" este o actiune din trecut / viitor care nu e logica sau care trebuie sa fie logica, iar "totul e logic" e o actiune care deja e logica.