La capitolul productivitiate, in sensul de ce pot sa descopere, nici una.
Probabil ala care e geniu o sa poata sa rezolve niste ecuatii in cap fara sa foloseasca tabla dar in definitiv tot acolo o sa ajunga iar diferenta o sa o faca nivelul de efort pe care il depun amandoi.
Ce nu intelegeti voi e ca un IQ normal e suficient pentru a fi genial intr-un domeniu. Nu o sa poti performa in mai multe domenii poate dar daca fizica iti place si esti dispus sa inveti si sa o cercetezi dupa, ai la fel de multe sanse sa descoperi ceva ca orice geniu.
Eu mă consider un fizician de geniu, am și motive pentru asta, dare nefiind conectat la sistem, nu mă ajută cu nimic. Ideile nu se brevetează, dacă ai idei înafara sistemului nu ți le recunoaște nimeni.
Și relevanța în raport cu întrebarea?
Aceasta pe care ai citit-o.
Iar fizicianul este om, la el m-am referit. De fapt, la caracteristica sa.
Ce face diferit geniul domeniului față de talentatul domeniului?
E vorba de sclipirea pe care unul o are și celălalt, nu
Nimic nu e un talent. Totul este munca.
Oricat ai munci tu sa canti, daca nu ai voce, ureche muzicala etc, la revedere. Sigur ca exista talente dar si aptitudini exersate.
Daca lumea se naste cu voce, fiecare avand un interval mai mare sau mai mic. Trebuie doar antrenata.
Urechea muzicala o obtii din antrenament, nici cu asta nu te nasti.
Un timbru vocal sau un registru vocal le ai innascute. Antrenamentul e mult mai usor atunci cand doar slefuieste un talent. Altfel de cele mai multe ori e ca si cum ai slefui un ca cat in asteptarea unui diamant.
Sanatate!
In spatele acestei afirmatii imi pare ca s-ar ascunde lene.
Există și talente.
Presupun că ai mașină și îți este foarte ușor să te încadrezi în spații strâmte, să parchezi și observi foarte repede semnele de circulație.
Ei bine, cunosc o femeie care deși are experiență de 9 ani deja, încă are mici probleme în a se încadra, îi este frică să meargă cu viteză mare și nu observă așa de repede semnele de circulație.
Ai spune că e cu capul în nori, dar nu este de loc așa. Nu am întâlnit o persoană care să vorbească mai repede și mai cursiv ca ea. Are două locuri de muncă, unul stabil pentru care a făcut facultate și unul ca hobby...
Dacă talentul nu există atunci nu înțeleg cum această femeie conduce mai prost ca unul cu mămăligile-n geam...
anonim_4396 întreabă:
StrongHeart întreabă: