@Hăgiul si corasa: poate n-o fi formulat corect spunand instinct uman, dar evident ca se referea la instincte in cazul oamenilor. Instinctul de reproducere la om se manifesta incepand cu interesul pentru sexul opus pana la sfarsitul alaptarii, cu reflexe pana la grija pentru copil. Daca sunt somoni care isi dau duhul dupa depunerea icrelor, un om normal nu si-ar pune viata in pericol pentru o partida de sex. Si multe femei renunta la ideea de a face copii atunci cand o sarcina le-ar pune viata in pericol. Dorinta de a avea copii este instinctiv puternica si aduce satisfactii, multi parinti s-ar sacrifica pentru copii si aici da: ai putea spune ca e vorba de reproducere insa este vorba tot de conservare a vietii, a genei - prin protejarea urmasilor, insa cand viata ti-e amenintata poti fi capabil de lucruri de care nu te credeai in stare. Viata in sine are mecanismele proprii de a se pastra, si se manifesta prin instinctele individului. Daca instinctul de reproducere acopera impulsul de a-ti sacrifica viata pentru urmasii ajunsi deja in stadiul de dezvoltare este foarte discutabil. Prioritatea primara este continuitatea vietii: sa luam o eventuala decizie a mamei la nastere: ea sau copilul? Aspectul subiectiv: mama ar putea face alti copii care sa pastreze genele si copilul neajutorat ar putea avea sanse slabe sa ajunga la maturitate sau mama si-a facut deja "datoria" fata de natura si continuarea ciclului ramane sarcina urmatoarei verigi? Aici deja se pare ca iesim din aspectele instinctului de reproducere, ce fac somonii este altceva: daca sansa de perpetuare a speciei implica sacrificiul unui individ, atunci da, insa el lasa mii de "oua" urcand raul cu sansa minima de a supravietui ulterior. Este un alt ciclu al vietii si functioneaza in mediul si cu posibilitatile lor.
Instinctul de supravietuire:>`
http://www.nutritie-sanatoasa.ro/......cure/1174/
Funda?:d`
Cred ca difera de la om la om...dar in general cel mai puternic instinct este cel sexual - s-a demonstrat ca il descoperim fara sa fim invatati despre el! Daca lasi o fata si un baiat mai mult timp acestia in cele din urma vor face sex...chiar daca nu au vazut niciodata asa ceva!
Succes!
Cel mai puternic este cel de supravietuire! Dar cel mai folosit este cel de seductie.
Instinctul de supravietuire. Creierul stie cand esti in pericol, daca iti rupi un picio/ mana, elibereaza adrenalina pentru a te calma,,, daca nu mai ai ce manca/ bea,, incepe sa consume din muschi, etc...
Depinde de sex.La barbati, instinctul de reproducere. Daca mai multi barbati raman singuri pe o insula pustie si apoi apare o tipa, nimeni nu o sa se gandeasca sa o manance. Daca mai multe femei raman pe o insula pustie...nu stiu ce poate fi, ca ele cel mai probabil intai se mananca intre ele si apoi evalueaza posibilitatile.
Setea! Setea e cel mai puternic instinct. Fie el si setea de a face sex!
Cel mai tare instinct e cel de a fuma iarba, daca fumezi 1-2 iarba si apoi 1 zi nu fumezi iti spun eu 100% ca faci pe dracu in patru sa fumezi, sau un exemplu care'l stim cu totii tigarile Ai chef de sex atunci cand ametesti dupa o tigara, drog? NU
Lasati mai ca catul asta cu instinctul de autoconservare, daca ai baut o sticla de 40 de grade si esti al dracu de deprimat iti bagi un glont in cap, din propria initiativa. Ca sa calculam cum trebuie instinctul asta nu valoreaza mai mult de 60 de lei, o despartire si un sevraj dupa prafuri.
Cel mai puternic instinct al oricarei fiinte vii este instinctul de conservare a vietii. Cu alte cuvinte, faci orice pentru a nu-ti pierde viata potrivit acestui instinct, dar asta are manifestari si ramificatii pana la orice teama si dorinta pe care o ai. Pentru ca rolul dorintei este acela de a-ti asigura conditiile optime pentru manifestarea ta ca fiinta vie si rolul temerii este de a te feri de situatii care ar afecta bunul mers al vietii.
Toti cei care ati zis supravieturie/autoconservare gresiti. Cel mai puternic este instinctul de perpetuare a speciei, de aceea majoritatea animalelor se supun la nenumarate pericole doar pentru a se putea reproduce, si de cel mai multe ori chiar isi dau duhul incercand.
Şi eu sunt de părere, că cel mai puternic (primar, cum s-ar zice) este instinctul de conservare/supravieţuire. Iar cei care au spus, că este cel de reproducere, din punctul meu de vedere, greşesc, pentru că nu te naşti cu el, ci îl dobândeşti odată cu vârsta. În schimb cel de autoapărare/conservare îl ai din primele clipe ale vieţii şi până mori (asta în caz dacă nu eşti deja o plantă).
Iar ura şi dragostea nici măcar nu sunt instincte. Nu urâm sau iubim din instinct. Instinctul, poate n-aţi ştiut, este un comportament înnăscut, caracteristic pentru toți indivizii unei specii, un impuls natural. Ori ce să zică sociopaţii, de exemplu, care nu pot simţi dragostea sau ura, iar să aibă burtica plină şi să nu-i doară vor cu toţii?
Deci, cum am mai spus, instinctul primar este cel de conservare/supravieţuire.
Numai bine!
Dragostea, iubirea, ura nu sunt instincte, cum nici instinctul nu este uman ci doar animal.
Nu are rost sa raspund la intrebare, ce m-ar interesa pe mine ca om, instinctele, cand eu sunt mult superior si am o paleta diversificata de sentimente, trairi, calitati?