Emotiile sunt stimulentul natural al vietii si in primul rand cele pozitive, dorinta de a ne fi bine. Fara emotii nimic nu ar avea valoare in viata noastra, ar fi goala, fara bucurie intristare, placere, durere, bun sau rau.
Noi insine suntem esenta existentei noastre, cine suntem noi in esenta - existenta insasi
Esenta existentei noastre este:
Din punct de vedere religios este Dumnezeu.
Din punct de vedere stintific este Bing Bangul.
Pace.
Eu sunt de parere ca oamenii nu au capacitatea de a intelege clar ceea ce s-a intamplat, astfel s-au creat mai multe teori cum ar fi Big Bangul si Dumnezeu, dar si unele mai ciudate cum ar fi extraterestri.
Nu ma refer la Creatie. Faceam aluzie la un fapt, si anume ce ne face pe noi existenti.. Cam asta voiam eu sa subliniez, care bineinteles este o ''inlantuire'' de mai multe variante.:d
Aaaa.....scuze dar nu am fost prea atent , pai intrebarea asta e mai dificila , pai ...toata gama de sentimente ( de la iubire pana la ura), constinta, psihicul, dar totul se invarte in jurul sentimentelor, nu?
Sentimente,ratiune,constiinta.
Îmi place așa de mult întrebarea și nici măcar nu știu să răspund. Într-un fel înțeleg întrebarea. Ce ne face pe noi existenți? Conștiința, rațiunea, sentimentele, și pentru ca să închei frumos Dumnezeu. Îmi explică și mie cineva ce e Bing Bangul?
Ceea ce zici tu ar putea fi ''catalogat'' drept un scop si nu asta voiam sa subliniez.
Cred ca oamenii sunt impartiti in mai multe categorii. Din prima fac parte cei care se rezuma la a-si trai viata fericiti fara a le pasa de viitorul umanitatii. Cea de-a doua categorie reprezinta oamenii doritori de a afla ce se afla dincolo de vizibil. De a explora granitele existentei, ale materiei si ale Universului.
Diamanta întreabă: